De leukste en lekkerste pannenkoekenrestaurants in regio Zwolle

Met je kinderen pannenkoeken eten is natuurlijk altijd feest en wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Zoet of hartig of in combinatie met iets anders. Er is zoveel keuze. In Zwolle en omgeving zijn er ook tal van leuke en lekkere pannenkoekenrestaurants te vinden.  We hebben een aantal leuke restaurantjes in en om Zwolle  voor je uitgezocht. 

 

Holland

Holland, meer dan pannenkoeken,  in Zwolle en Kampen is een niet helemaal traditioneel pannenkoeken restaurant. Het is eigentijds en ze bieden ook meer dan pannenkoeken alleen aan. En daarom is het zeer geschikt voor jong en oud.  Er is een Holland restaurant in Kampen en aan de Zwolse gracht. 

't Pannenkoekschip

'T Pannenkoekschip is al meer dan 30 jaar een begrip in Zwolle In het kombuis worden heerlijke pannenkoeken gebakken. De kleine piraten ervaren door het schip een extra beleving en dan smaakt de pannenkoek nog lekkerder. Bij mooi weer kun je ook op het dek een heerlijke pannenkoek eten.

De Nieuwe Brug

De Nieuwe Brug ligt net buiten Ommen en ligt op kleine afstand van de Lemelerberg. Het restaurant is alle dagen vanaf 10.00 uur  geopend behalve op maandag en biedt ook mogelijkheden voor een lunch of een terrasje pakken .Het restaurant heeft een zeer grote buiten speeltuin voor urenlang speelplezier.

't Mussennest

Pannenkoekenhuis het Mussennest ligt in Wapenveld. Langs de rand van dit dorp, aan de Provinciale weg van Hattem naar Heerde vind je 't Mussennest met de grote speeltuin. De omheinde speeltuin grenst aan het terras. 't Mussennest heeft een groot aanbod van zoete, hartige en speciale pannenkoeken, maar ook als je niet zo dol bent op pannenkoeken, dan is er keus genoeg. En je kunt hier ook uitstekend terecht voor een heerlijke lunch.

 

Ridderhof

Het restaurant de Ridderhof gelegen in de Ridderstraat tegenover het Bakkerijmuseum in Hattem biedt heerlijke pannenkoeken en kipgerechten aan. Er is volop keuze uit de heerlijkste pannenkoeken en de kids kunnen zich ook prima vermaken in de bovengelegen speelhoek. Bij mooi weer kun je ook heerlijk om het terras eten.

 

De Lichtmis

Het wegrestaurant de Lichtmis aan de Lichtmis aan de A28, net buiten Zwolle, was oorspronkelijk geen pannenkoekenrestaurant, maar na de metamorphose van Herman den Blijker ging het roer om. Het restaurant biedt nu naast plates ook tal van pannenkoeken aan. Voor de kids is er een heerlijke grote speelhoek.

 

De Ossenstal

De Ossenstal in de bossen van Epe is meer dan een pannenkoekenrestaurant, het leent zich uitstekend voor verschillende buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Verschillende wandelroutes hebben hier hun start- en eindpunt en het verharde fietspad maakt deel uit van een groot fietsnetwerk. Ook kun je genieten van huifkartochten of natuurtochten met een gids of gps.

Van oudsher komen de Ossenstal bezoekers uit het hele land om bij De Ossenstal te genieten van hun pannenkoeken. Er naast de prachtige natuur ook een groot terras met een mooie, grote speeltuin met avontuurlijke speeltoestellen om je lekker uit te leven.  Ook zijn er leuke speeltjes voor de allerkleinsten te vinden in de speelhoek.

 

 

Het Grote Kabouterbos

Het Grote Kabouterbos in Dronten, net 5 km achter Kampen is een paradijs voor kids. Het knusse restaurant is echt geweldig voor kids omdat het in het restaurant van alles kan gaan gebeuren. Ook het interieur is sprookjesachtig. En de speeltuin met de echte kabouterhuisjes zijn ook geweldig. Kids kunnen hier heerlijk spelen. En het Grote Kabouterbos restaurant is ook goed te combineren met een boswandeling. Er zijn genoeg korte routes voor kids. En de kinderen kunnen hun hart ophalen bij het kabouterpad. 

 

Laurel's

Het sfeervolle pannenkoekenrestaurant Laurel's vind je in het centrum van Raalte. De pannenkoeken worden nog op ambachtelijke wijze gebakken en er is keuze uit meer dan honderd soorten  Ze hebben een aparte kinderkaart en de kids kunnen zich prima vermaken in de grote speelhoek, of met spelletjes en kleurplaten aan tafel. Stoelverhogers, kinderstoelen en verschoontafel zijn uiteraard aanwezig.

 

De Zwijger

Pannenkoeken restaurant "de Zwijger" is sinds oktober 2016 gevestigd in de voormalige Willem de Zwijger kazerne in Wezep.  Ze beschikken over een terras aan de voorzijde een knus terras aan de achterzijde met zicht op Parc de Zwijger.  Naast lekkere pannenkoeken, serveren ze ook heerlijke plategerechten en tot 16.00 uur een diversiteit aan lunchgerechten. Voor elk wat wils.

 

Uiteraard zijn er nog meer restaurants die pannenkoeken op het menu hebben staan, maar de bovenstaande restaurants bieden hoofdzakelijk pannenkoeken aan. Voor meer aanbod van restaurants check je onze site bij Eten & Drinken.