Sinterklaas is bijna in Nederland en wij en de kinderen weten allemaal dat het dit jaar anders gevierd gaat worden. Maar hoe kun je Sinterklaas coronaproof vieren? En vooral als je gewend bent om Pakjesavond met andere familieleden of vrienden te vieren. We hebben een paar alternatieve tips voor je.

Laat Sinterklaas een videoboodschap sturen

Deze variant is al jaren zeer populair; de Video van Sint.  Sinterklaas spreekt je kind toe via een persoonlijke videoboodschap! Niet alleen weet hij je naam, maar hij weet ook precies te vertellen wat je leuk vindt, wat je hobby's zijn, wat je goed kunt of wat je misschien nog een beetje moet oefenen. Maak jouw Sinterklaasfeest er één om nooit te vergeten met dit bijzondere cadeau van Video van Sint!

Bekijk de intocht via een Sintstream 

Nu er nergens meer een echte intocht op 14 of 21 november is, zijn veel Sinterklaas comités op zoek gegaan naar alternatieven. Veel dorpen en steden hebben gekozen voor een sinterklaas film, journaal of een livestream. Check jouw dorp of stad voor het alternatief. In Zwolle is Sinterklaas elke zaterdag vanaf 14 november  vanaf 16.00 uur via de radio van RTV Focus Zwolle te horen en te zien.

Sinterklaas speurtocht

Het Grote Boek van Sinterklaas ligt in de kluis en nu is de code van de kluis zoek en jij kunt de pieten helpen zoeken door middel van een speurtocht door de stad Zwolle. ( 40 steden in Nederland). Je gaat met je telefoon via allerlei vragen en opdrachten speuren door de stad en hopelijk weet je de code te vinden.  De speurtocht is leuk voor het hele gezin met kinderern vanaf 4 jaar en duurt ca. 1,5 uur. 

Bestel hier je speurtocht!

Doe mee met de Gluurpietjes speurtocht

Een leuk iniatief is het zoeken d.m.v. een speurtocht naar Gluurpietjes. Deze speurtocht door je eigen wijk of dorp is gebasseerd op de Berenjacht in afgelopen voorjaar. Dit was een groot succes en de Gluurpietjes speurtocht zou een mooi alternatief zijn voor kinderen die graag een sinterklaas activiteit willen doen.

Meer info over Gluurpietjes

Ga skypen met Sinterklaas

Sinterklaas gaat met zijn tijd mee en heeft deze zomer geleerd om te skypen. Via Boekdesint.nl kun je een afspraak maken met de Sint om te skypen (ook andere opties). Je spreekt Sint vanuit zijn kasteel en hij vertelt je kind allerlei leuke informatie uit zijn grote rode boek. Er is ook een variant om met meerdere gezinnen een video call te doen. Na de afspraak met de Sint staat natuurlijk de zak met kadootjes voor de deur.....

Speel het Sinterklaas kado spel

Zijn jullie dol op spelletjes en zijn de kids oud genoeg om een Sinterklaas spelletjes tijdens Pakjesavond te spelen? Speel dan een Sinterklaas Kado Spel.  Er zijn inmiddels vele varianten in spelletjes. zoals dobbelen en kadoos weggeven en het Sint Ganzenbord. 

Per post een surprise of chocoladeletter met gedicht sturen

Heb je wat oudere kinderen en trekken jullie altijd lootjes en vier je normaal Pakjesavond met familie of vrienden en is dat nu niet meer mogelijk? Maak het gezellig op afstand en ga videobellen. Trek op tijd lootjes met elkaar, bijv via lootjes.nl en maak een kleine surprise of koop een klein kadootje  en voorzie deze van een lukdiek gedicht en stuur dat op naar elkaar. En als je bij elkaar in de buurt woont, zet je het bij hen op de stoep of gooi je het door de brievenbus. Wees een beetje creatief....

Ga via videobellen bij elkaar zitten en laat iedereen het kadootje of surprise met gedicht uitpakken. Zo kun je toch op afstand veel lol met elkaar beleven.

Bezoekje van Sint & Piet aan huis

Het is natuurlijk ook mogelijk om Sint & Piet voor een bezoekje thuis te bestellen. Ook dit is coronaproof mogelijk. En heb je een zoon of dochter die speciale behoeften heeft dan is er nu een Sint op maat die rekening houdt met de speciale wensen van jullie gezin. 

Persoonlijke boodschap van Sint

Sinterklaas werkt samen met Pannenkoekenhuis Lokate in Wijhe en via Lokate kun je tot 1 december een videoboodschap voor je kinderen bestellen. Je geeft zelf door wat je in de video terug wilt zien en uiterlijk 4 december krijg je het filmpje toegezonden.

Meer info =>

Bezoek het Sinterklaasmuseum in Zwolle

Wist je dat er een Sinterklaasmuseum in Zwolle is? Het museum bestaat al jaren en is gevestigd in de kelder van Meinesz & Bennesz in Assendorp. Ga naar het museum zodra het weer mogelijk is en kom alles te weten over de geschiedenis van Sinterklaas en zijn Pieten. Wellicht leidt de echte Sinterklaas van Zwolle je misschien wel rond....

Inspiratie voor Sinterklaas kadootjes

Ben je nog op zoek naar leuke Sinterklaas decoratie in huis en Sinterklaas kadootjes voor in de schoen of Pakjesavond? We hebben leuke tips voor je.

Sint kadotips

Wat je ook kiest om er een leuke Pakjesavond van te maken, we wensen je alvast veel plezier!