Nu Sint en de pieten weer in Nederland zijn, breken er ook weer drukke tijden aan voor de hulpsinterklazen. Go-Kids wil graag deze hulpsinterklazen wat hulp bieden in de vorm van tips voor leuke kadootjes voor Pakjesavond, maar ook leuke schoenkadootjes. En om drukte in de winkels te voorkomen, kun je lekker alles vanuit je luie stoel bestellen en je aankopen laten bezorgen.  En nu alles anders is en Sint misschien dit jaar bij jouw thuis geen thuisbezoekje brengt moet je je huis maar extra gezellig maken, want de kids moeten er zo min mogelijk van merken dat het dit jaar geen normale Sinterklaas periode is.

Sinterklaas versiering in huis

Nu er geen sinterklaas intochten zijn en veel Sinterklaas activiteiten dit jaar niet doorgaan zal de Sinterklaas beleving iets anders zijn. En daarom moeten de hulpsinterklazen er zo veel mogelijk aan doen om het thuis zo gezellig mogelijk te maken.  Je kunt aan mooie versiering in huis denken, prachtige sinterklaas en pieten outfits voor kids, maar ook een lekkere Sinterklaas taart en ander Sinterklaas snoepgoed. En vergeet het mooie inpakpapier niet. 

Aftellen tot pakjesavond met leuke Go-Kids(DIY) kalenders

Vindt jouw kind het ook een spannende periode en wil je kind wel elke dag zijn of haar schoen zetten? Go-Kids heeft hier iets opgevonden; de aftelkalenders. Zo hebben we een schoenzetkalender waarop  je kind precies weet op welke dag(en) de schoen gezet mag worden. En de aftelkalender voor Pakjesavond. Op deze kalender kan je kind aftellen totdat het Pakjesavond is.  En vinden opa en oma het ook leuk om voor hulpsint te spelen, dan kan je kind de speciale zelfmaak schoentje maken en deze bij opa en oma neerzetten.

DIY aftelkalenders en zelfgemaakte schoentje

Chocoladeletters, snoepgoed, pepernoten en taarten

Een Sinterklaas zonder chocoladeletters is natuurlijk niet compleet. Je kunt voor de normale varianten in allerelei smaken gaan, maar ook de wat luxere mooie gedecoreerde letters. De pepernoten mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Wil je voorkomen dat je kinderen zich misselijk eten, dan kun je een speciaal kartonnen Sintbakje met snoepgoed doen. Het staat ook nog eens extra feestelijk. 

Wil je een leuke en lekkere taart tijdens Pakjesavond,  bekijk dan het aanbod van GefeliciTaart. GefeliciTaart heeft een ruim Sint assortiment, zoals, taarten,  vlaaien, petitfours, cupcakes, amandel letters. Ben je meer fan van de taarten van de Hema, dan kun je hier ook uitstekend terecht voor het Sint taarten assortiment. 

Kadootjes voor Pakjesavond

Op Pakjesavond pakt Sinterklaas meestal iets groter uit met wat grotere cadeaus en of meer kadootjes. 

Baby & Kleuter

Voor kleuters die graag spelen met speelfiguren heeft Fisher Price een zeer uitgebreid assortiment van Little People. Kleuters kunnen hier eindeloos mee spelen. Ook het aanbod van Duplo zorgt voor veel speelplezier.

Al jaren zijn de boeken en is het speelgoed van Woezel & Pip razend populair onder de zeer jonge kinderen. De hondjes zijn natuurlijk ook erg schattig. Vooral de (pratende en lopende) knuffels van de hondjes en poes zijn erg leuk, maar ook het serviesgoed staat erg leuk op tafel en zo gaat het eten veel makkelijker....  Maar er zijn ook genoeg leuke spelletjes voor jonge kids. 

Poppen & knuffels

Voor veel meisjes is het spelen met poppen echt geweldig. Als ze klein zijn vinden ze een echte pop van bijvoorbeeld Baby Born of Annabel helemaal het einde. Ze spelen dan vaak een rollenspel waarin ze uiteraard de moeder zijn. Ook het spelen met een echt (houten) poppenhuis is nog populair. Zijn de meiden wat ouder dan hebben ze meer interesse in Barbies of de razendpopulaire LOL Surprise. 

En naast poppen in allerlei soorten en maten zijn de knuffels natuurlijk ook erg geliefd bij kinderen. Dat kunnen de beestjes met grote glinsterogen zijn van Lumo of Ty Beanie Boo. De knuffels van FurReal die geluid kunnen maken of kunnen bewegen zijn ook erg leuk. 

De meeste kinderen zijn dol op rollenspellen en spelen graag volwassenen na, zoals het spelen in een winkeltje, keukentje, marktkraam of in een garage met een werkbank. En vaak kun je gezellig meedoen in hun winkel of keuken.  En het leuke is dat dit speelgoed heel goed aan te vullen is met allerlei accessoires.

Spellen

Wie is er niet dol op speletjes spelen? Behalve dat spelletjes erg leuk zijn, zijn ze vaak ook erg leerzaam en de kinderen hebben vaak niet eens door dat ze het spelletje spelen heel veel leren. Er zijn natuurlijk heel veel soorten gezelschapspellen, voor jong en oud, maar ook met één, twee of meerdere spelers en dan kun je ook nog kiezen op basis van behendigheid, geluk, strategie, etc. 

De kleine kinderen vinden spelletjes als Bunny Hop, Poepie Knor en Knibbel Knabbel Knuisje leuk. Kunnen ze al een stapje verder dan zijn de spelletjes als Stratego, Risk en Monopoly in de junior variant erg leuk voor ouder en kind. En Monopoly heb je in heel veel soorten en electronische edities. 

Houden jullie erg van spelletjes spelen, maar niet van grote bordspellen die lang duren, dan zit je met het ruime aanbod van 999 Games goed. Zij bieden heel veel leuke spelletjes aan zoals Beverbende, Keer op Keer, Weerwolven, Saboteur, Set, maar ze hebben ook klassiekers als 30 Seconds en Catan. Andere gezelschappen die erg geliefd zijn; Keezenspel, Party & Co, Cluedo, Levensweg, Ticket to ride, kaartspel Uno en dobbelspel Qwixx

Constructiespeelgoed & speelfiguren

Bij constructiespeelgoed moet je denken aan LEGO en LEGO is al decennia mega populair bij kids en niet alleen bij kids, er is zelfs een TV programma LEGO Masters. Er zijn ook vele soorten series, zoals LEGO Friends, LEGO NInjago, LEGO City en LEGO Technic, maar er zijn ook speciale series zoals Star Wars en Harry Potter. En wedden dat als je je kind helpt met bouwen dat je het ook nog super leuk vindt.... Behalve LEGO is er nog meer constructiespeelgoed zoal K'nex en Geomag.

En bij speelfiguren kun je denken aan actiehelden zoals Nerf Avengers, Pokémon, Disney, Hot Wheels, Bakugan en voor de kleintjes actiehelden als Paw Patrol en Super Wings.  Maar ook Playmobil voor jongens en meisjes zijn speelfiguren. En hiervan is het assortiment enorm. Er zijn zelfs speciale series zoals Spirit, Princess, Family Fun en City Action.

Educatief & creatief

Kinderen willen ook graag zelf mooie dingen maken en knutselen er vaak op los. Sint ziet graag veel kids creatief bezig zijn zoals met klei van Play Doh of Xoomy of gewoon met allerlie kleurpotloden en (Stabilo) stiften  tijdens het tekenen en kleuren in een kleurboek.

Zoek je meer iets educatief voor je kind, dan zit je bij Vtech met Kidizoom assortiment goed. Ook het educatieve speelgoed van Science4you spreken veel kids aan. Leuk thuis allerlei proefjes doen. En vergeet niet het mooie speelgoed van Tiptoi.

 

Games & entertainment

Vooral oudere kinderen worden helemaal blij van games en allerlei entertainment spullen. Je hebt natuurlijk de apparatuur zoals de Nintendo Switch en Playstation, Xbox met allerlei accessoires zoals de ring, opbergcases, headsets en controllers en je hebt natuurlijk het mega aanbod in games voor de spelcomputers. Echte gamers gaan nog een stapje verder met een echte gaming stoel, gaming toestenbord en muis. 

Maar ook de entertainment items zijn een grote hit bij kids, denk bijvoorbeeld aan diverse instax camera's,  (draadloze) koptelefoons en speakers van JBL in meest hippe kleuren en designs, maar ook prachtige kinderboekenzoals het nieuwste boek van JK RowlingDe Ickabogzorgen voor veel plezier. 

Sport & Fun

Heb je een sportief kind dat graag sport en of veel buiten speelt?  Ook voor deze kinderen hebben we leuke kado ideeën, denk aan een mooi sport outfit voor bijvoorbeeld, voetbal, hockey, tennis of paardrijden. Ook de fitbit en smartwatch horloges zijn geliefd bij kinderen.

Er is ook een sportief & fun assortiment, denk bijv aan skate- en pennyboards, (micro) steps voor jongens en meisjes en stuntsteps, maar ook artikelen van Nerf, zoals de Fortnite, Disrupter en Utra One.

'Groene' kado tip

Kennen jullie Koosje de Koala al? Koosje is nieuw in Nederland en is het eerste groene kidsfiguur dat naast kinderen (4-7) ook ouders, opa’s én oma’s informeert over natuur- en milieuonderwerpen. Het doel: de aarde groen doorgeven aan volgende generaties.

Geef je kids het boek van Koos! 

In het prentenboek ‘Koos zoekt een huis’ lees je het avontuur van Koos de Koala. Op een ochtend krijgen Koos en zijn vrienden de schrik van hun leven: grote gele monsters hakken alle bomen om! Gelukkig weet Koos te ontsnappen, maar zijn geliefde huisje met al zijn spulletjes is weg. Wat nu? Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Het boek is erg leuk en kindvriendelijk geschreven en het is nú online verkrijgbaar. 

Wat je ook gaat doen met Sinterklaas, klein of groots, we wensen je veel plezier met Pakjesavond.