Sinterklaas intocht Zwolle

Het evenement is inmiddels volgeboekt. Je kunt de intocht via RTV Focus online volgen. 

Lees verder na deze tips

Dag Sinterklaasje!


Goed nieuws!

De Sinterklaasintocht in Zwolle gaat door,  maar wel in een ander format dan andere jaren ten gevolge van de maatregelen die de overheid stelt rondom COVID-19.  Of de aangekondigde persconferentie op 2 november alsnog roet in het eten gooit, is voor nu onbekend. 

“De parade en het eindfeest gaan dit jaar helaas niet door, het goede nieuws is dat de rest van het traditionele programma wel plaatsvindt, zoals de aankomst van Pakjesboot12, de spectaculaire Pietenshow op het water, de ontvangst van Sinterklaas en Pieten door de Burgemeester en het podiumprogramma op het Rodetorenplein”, aldus Edwin ter Burg, voorzitter van Stichting Evenementen Zwolle.”

Het afgesloten terrein zal rond de 4000 mensen kunnen hosten. Voor de toegang moet een – gratis- kaartje gereserveerd worden en moeten bezoekers een geldige QR-code kunnen laten zien. 
‘Wij hebben hier heel lang over nagedacht en gesproken. Diverse opties hebben we de revue laten passeren. Uiteindelijk hebben we in gezamenlijkheid geconcludeerd dat het kinderfeest in de gekozen opzet verantwoord en veilig te organiseren, en voor iedereen toegankelijk, is. Het huidige vaccinatie- en testbeleid maakt het mogelijk dat dit soort evenementen weer plaats kunnen vinden volgens de geldende regels.” aldus Edwin ter Burg. 

Het terrein zal rond 13:00 uur toegankelijk zijn voor publiek, waarbij ruimschoots de tijd genomen zal worden om iedereen met een kaartje en geldige QR-code op een veilige manier toegang te kunnen verlenen. Er zal extra veel aandacht worden besteed aan een mooi programma met muziek, dans, stunts en actie op een podium en op het water. 

Vanaf 3 november zullen op meerdere momenten kaarten – gratis - vrijgegeven worden.  Zo heeft iedereen de kans om een moment te kiezen waarop kaarten besteld kunnen worden. Het evenement zal tevens live worden weergegeven door stadsomproep RTV Focus, zodat ook thuis van de aankomst genoten kan worden.  

Verdere informatie over het programma is te vinden op de website van organisator SEZ (www.sinterklaaszwolle.nl) of sociale media.

 

 

 

 

 

 

 

Log In