Musea en culturele uitjes in de zomervakantie in regio Zwolle

Lekker dagje cultuur snuiven in de musea in de regio Zwolle

Ook deze vakantie hebben de musea in onze regio weer leuk aanbod voor kids. Zie hier het aanbod:

Bakkerij Museum in Hattem

Het Bakkerij Museum in Hattem organiseert deze voorjaarsvakantie weer geweldige activiteiten. De kids komen van alles over een bakkerij te weten en ze kunnen zelf bakken in het museum. 

Museum de Oude Aarde in Giethoorn

Museum de Oude Aarde in het pittoreske Giethoorn is een klein museum, maar groot in het aantal kinderactiviteiten. Wordt een echte golddigger met het Lucky Luck arrangement en ervaar de goudkoorts. Krak de bollen en ontdek het kristal. 

Zuivelmuseum Wapenveld

Zuivelmuseum in Wapenveld

Momenteel zijn de boeren en het platteland hot in Nederland. Wil je weleens weten hoe het werkt op een boerderij en dan met name de zuivel? Breng dan eens een bezoekje aan het Zuivelmuseum in Wapenveld. Hier kom je alles te weten over zuivel. Deze zomervakantie biedt het museum weer leuke activiteiten aan. En er is ook een combideal met een naastgelegen boerderij.

Wil je meer weten over het Zuivelmuseum, lees dan onze blog

fundatie

Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis

De dikke vette gouden vredesduif en Mikkel, de grote ridder uit de beeldentuin nemen je mee door de tentoonstellingen in Museum de Fundatie Zwolle en in Kasteel het Nijenhuis.

Het kijk-en-doeblad staat vol met opdrachten, weetjes en filosofische vragen over de kunstwerken die te zien zijn. Het blad kan worden gebruikt tijdens een museumbezoek met de klas, maar kan ook heel goed door het hele gezin gemaakt worden. 

En wist je al dat je bij Kasteel het Nijenhuis te gekke kinderfeestjes kunt vieren. Helemaal in stijl met een barones. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Meer info Fundatie =>

zeemonsters

Museumfabriek in Enschede

Bij De Museumfabriek in Twente kom je oog in oog te staan met de fascinerende wereld van
zeemonsters en het leven in de oceaan. Het zal je verbazen, maar ooit was Twente zelfs een
kustgebied met diverse zeedieren, zoals de Nothosaurus, een soort zwemmende dinosaurus. Deze zomervakantie hebben ze weer het thema zeemonsters gelanceerd. 

Er zijn deze zomer allerlei workshops en activiteiten in Museumfabriek te doen.

Meer info Museumfabriek =>

paleis het loo

Paleis het Loo in Apeldoorn

Paleis het Loo is jarenlang dicht geweest wegens renovatie en is nu weer geopend. Het paleis prachtig voor jong en oud. En deze zomer wordt een bezoekje aan dit museum nog leuker met de prinsen en prinsessendagen. Op deze dagen kom je overal prinsen en prinsessen tegen en is er heel veel leuks te doen. 

Prinsen en prinsessen dagen =>

meesterwerk rijks

Rijksmuseum Amsterdam

Leuk voor een dagje uit buiten de regio. Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft in de zomer van 2023 een geweldige tentoonstelling voor kinderen: Missie Meesterwerk! De kids gaan samen als échte museumonderzoekers op missie in het tot laboratorium omgebouwde museum. Hoe cool is dat?!

Missie Meesterwerk =>

kasteel rosendael

Kastelen in Nederland

Vinden jullie kastelen ook zo magisch en gaan jullie graag terug in de tijd? Bezoek dan deze vakantie eens een mooi kasteel. De meeste kastelen hebben leuke kinderactiviteiten in de vakantie en vaak kun je nog een speurtocht doen.

Kastelen =>

Log In