Je hoort het nu vaker dan ooit: zonder de boer geen eten…maar weten de kinderen dit eigenlijk wel?

Dat glas melk op tafel of dat lekkere plakje kaas op de boterham, waar komt dat eigenlijk vandaan? 
Een uitje naar Het Zuivelmuseum is eigenlijk niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam! Helemaal in deze roerige tijden voor de boer. 

Een kleurrijk verhaal met echte avonturen

In de prachtige oude boerderij van de familie IJzerman, tot in de jaren negentig is hier geboerd met alleen gebruik van paarden, huist nu een bijzonder museum. De boer, en zo ook deze familie, kent een kleurrijke geschiedenis. Van heel hard met de hand werken, tot de eerste machines kwamen en zelfs oorlogen laten hun sporen na. Je beleeft het leven en het boerenbedrijf allemaal op deze prachtige boerderij. 

Het museum is zeer kindvriendelijk met veel interactief beeldmateriaal. Zo begin je al met een leuke introductiefilm in de gezellige strobalenhoek. 

Leuk, en leerzaam!

Kinderen komen aan de hand van een speurtocht alles te weten over de geschiedenis van zuivel, hoe je kaas maakt en de ontwikkeling van het boerenleven door de jaren heen. Het museum vertelt het verhaal van de families Hogeboom en later IJzerman, de bezitters en bewoners van deze bijzondere boerderij. 

Kom lekker spelen! 

Authentieke materialen staan tentoongesteld, waar je natuurlijk niet aan mag komen. Maar natuurlijk zijn er ook ruimtes waar dat juist wel mag! Lekker buiten spelen op het erf met groot terras en leuke speelmaterialen, of als boer verkleden in de speelhoek van het restaurant – kinderen leren hier de boer op een speelse en leerzame manier echt kennen (en waarderen). Na afloop kun je nagenieten op het mooie terras met een lekkere versnapering en natuurlijk is er ook ambachtelijk ijs! 

Wapenveld ligt in een mooie omgeving met veel fietsroutes. Een stop bij het Zuivelmuseum met hun prachtige terras is een echte aanrader!