Inmiddels maken onze kinderen hun tweede verjaardag in coronatijd door. En dat vinden we toch wel erg sneu. Tijd voor omdenken dus. We denken even niet meer aan wat er allemaal niet mag, maar hebben op een rijtje gezet wat er WEL mag.

Gelukkig zijn er op dit moment (april 2021) best een aantal activiteiten mogelijk, die we dan ook graag met jullie delen ter inspiratie. 

We gaan er van uit dat iedereen zelf nadenkt over wat in welke situatie verstandig is

Kinderfeestjes in Zeeland tijdens corona

 

Sportief Kinderfeestje met Monkey Moves

Kinderen mogen sporten, dus kinderfeestjes bij Monkey Moves zijn gewoon mogelijk! Om zo min mogelijk risico te nemen worden de feestjes buiten gevierd, maar daar is natuurlijk des te meer ruimte om te spelen.

Tijdens dit knotsgekke kinderfeestje worden de apenkoppen professioneel begeleid en met sportieve spelletjes vermaakt. Zo kunnen de kids bijvoorbeeld gaan voetballen met een slingerapen sausje er overheen, freerunnen, basketballen, turnen, handballen, of zelfs een Mario Kart spel, waarbij ze volop mogen klimmen en klauteren. Er is nog meer keuze, en ook eigen ideeën mogen worden ingebracht. 

Meer over deze kinderfeestjes vind je hier. 

Outdoor activiteiten bij Center Parcs Port Zélande

Bij Port Zélande kunnen de kids paintballen, lasergamen, midgetgolfen of de klimtoren op. Deze activiteiten zijn allemaal buiten en mogen op dit moment dus weer. En wij weten uit ervaring: dat vinden de kids tof! Bekijk de vlogs van onze Go-Kids reporters die onlangs hun feestje hier vierden! 

Meer over deze kinderfeestjes en de VLOGS zie je hier. 

Midgetgolf en high tea bij Vierlinden

Bij Eeterij-Spelerij Vierlinden is een to-go loket gerealiseerd, waar je drankjes en hapjes kunt halen. Ook kun je er een high tea afhalen, om in de Hollandsche Hoeve of thuis op te smikkelen. Zelf de bekende Mats Muis box is af te halen! 

Bekijk hieronder alle huidige mogelijkheden bij Eeterij-Spelerij Vierlinden in de Hollandsche Hoeve:

• Kinder high tea €17,50 incl midgetgolf (Volwassen High tea €21,50)
• Midgetgolf kan gespeeld worden. 
• Buitenspeeltuin is geopend 
• Wandelgebied & trapveldjes zijn geopend. 
• Drankjes vanaf het ToGo loket 
• Mats Muis kinderbox met friet en snack vanaf het ToGo loket of andere lekkere lunch/gerechtjes. 
 
 
 

ℹ️  Trakteren tijdens corona? Go-Kids regio Rotterdam verzamelde allerlei tips voor voorverpakte traktaties die WEL mogen in deze gekke tijd. Kijk hier

 

Een zwerftocht over de eilanden bij Zeeland Buitenland

Bij Zeeland Buitenland is alles buiten, en daarom is het ook gewoon mogelijk om er je kinderfeestje te vieren. Je kunt een zwerftocht doen over het water, en zo van eiland naar eiland hoppen (geen garantie dat je droog blijft;) ), kanoën of klimmen. 

Meer over deze kinderfeestjes vind je hier. 

Een professor van Mad Science op visite

Je mag iemand op visite krijgen, dus waarom zou je niet een te gekke professor uitnodigen? Tijdens een Mad Science Kinderfeestje krijgen de kinderen superleuke proefjes te zien en mogen ze zelf ook aan de slag. Dit zijn feestjes waar nog lang, heel lang, over nagepraat zal worden. 

Meer over deze kinderfeestjes lees je hier. 

Spannend Spionage feestje thuis

Niet op pad en niemand over de vloer? Koop een compleet feestje voor thuis bij Das Box. Het feest zit in een doos, het enige dat jij hoeft te doen is bestellen, wachten op de postbode en op de dag van het feestje een aantal enveloppen verstoppen. De kinderen zullen zich snel in het spannende spel inleven, waar ze uitgenodigd zijn om te komen spioneren.... Dit feestje kan overal gevierd worden: binnen en buiten, thuis en in het park, het bos of op het strand. 

Meer over deze feestjes vind je hier. 

Andere tips kinderfeestjes in coronatijd

Bezoek een buitenspeeltuin

Er zijn heel veel beheerde speeltuinen weer geopend. Zoek jullie favoriet op op Facebook en check hoe het dara zit. Grote kans dat je er gewoon weer naartoe mag met een paar koters. 

Houd een bakfeestje

Print een leuk recept uit (maak hem eventueel eerst wat kindvriendelijker) en laat de kinderen zelf bakken of koken. Laat ze een high tea maken, hapjes of een taart. Vier je het feestje vroeger op de dag is het ook leuk om zelf broodjes te bakken die ze later opeten. tip: knutsel een koksmuts. 

Vier een knutselfeestje

Er zijn zó veel knutsels te vinden op internet. Fotolijstjes. zandtekeningen, een dromenvanger, mokken beschilderen, mozaïek... je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel iets over te vinden. Een knutselfeestje is dan ook zo georganiseerd. 

Maak zelf een speurtocht door de buurt

Een speurtocht kun je op allerlei manieren opzetten. Ga bijvoorbeeld van te voren de buurt door en maak foto's van details. Bij de laatste foto zet je een 'schat' neer op de dag van het feest. Natuurlijk kun je je fantasie los laten op een dergelijk feest. Teken een schatkaart, graaf iets in, hang aanwijzingen op... 

Geef een slaapfeestje

Dit heeft niet zo veel uitleg nodig he. Eerlijk is eerlijk: niet alle ouders zitten op een slaapfeestje te wachten maar de kinderen zullen het ongetwijfeld fantastisch vinden! 

Vier een beautyfeestje

Houden de kids van een beetje tutten? Koop dan wat maskertjes, nagellakjes en eventueel make-up. Leg komkommerschijfjes klaar en vrag of de kinderen in badjas komen om het beauty-idee kracht bij te zetten. Maak voetenbadjes en zet een leuk muziekje op. Leuk is om na afloop van het beauty-gedeelte ook nog een fotoshoot te houden.