Een kinderfeestje wordt vaak nét iets leuker en specialer als je er een thema aan verbindt. Ik geef je een twaalftal toffe tips voor themafeestjes die leuk zijn voor zowel jongens én meisjes. Zeer geschikte thema's voor een gemengd gezelschap dus! En niet alleen leuk voor kleine kinderen, ook voor achtstegroepers haal je hier de leukste ideeën vandaan!
Leuke tips voor kinderfeestjes thuis in heel Nederland en toffe tips voor feestjes buiten de deur in de regio's Westfriesland en Zaanstreek/Waterland.

1. Smulfeestje, hét themafeestje voor echte snoepkontjes

Welk kind is er niet verzot op zoetigheid? Een perfect thema voor alle kleine snoepkontjes! Er zijn verschillende leuke ideeën voor geschikte activiteiten die binnen dit thema passen;

- Ga samen op smikkel speurtocht en ga op zoek naar de zak met snoepjes die de snoepjesdief heeft gepikt! 


- Maak samen met de kinderen overheerlijke bonbons.
- Of maak jullie eigen lolly's! Met een lollypakket van Papabubble.

- Nodig The Candy Car uit op je kinderfeestje thuis! Bij een kinderfeestje hoort natuurlijk allerlei lekkers, taart, cupcakes, snoepjes en nog veel meer lekkernijen en zeker bij dit thema mag dat niet ontbreken! Zelf geen aparte taart en andere lekkernijen regelen, maar nodig The Candy Car uit!Uiteraard versier je de boel gezellig met een heerlijk zoet gekleurd confetti decoratiepakket!

2. Filmfeestje

Natuurlijk is het een leuk uitstapje om met de kinderen naar de bioscoop te gaan. Diverse bioscopen, onder andere Pathé in Zaandam hebben speciale kinderfeestje arrangementen. Maar ook thuis kun je prima een filmfeestje organiseren. Zoek de favoriete film(s) uit van je kind en houd een filmmarathon. Maak het lekker donker in de woonkamer en maak het lekker knus met veel kussens en dekens op de bank. Uiteraard mogen grote bakken popcorn en flesjes drinken niet ontbreken. 

3. Kunstfeestje, leuk creatief thema voor een kinderfeestje

Is je kind gek op knutselen, dan is een kunstfeestje het perfecte thema voor een feestje! Samen heerlijk creatief bezig zijn en alle kinderen met een prachtig zelf gemaakt kunstwerk, blij en voldaan naar huis.

- Kies je voor een feestje thuis? Ga dan eerst heerlijk samen taart eten en cadeautjes uitpakken aan een mooi versierde tafel en dan kunnen de handen uit de mouwen! Uiteraard kun je zelf van alles in huis halen om aan de slag te gaan, bijvoorbeeld canvasdoeken en verf, maar gemak dient de mens, wel zo makkelijk is het om een compleet knutselpakket te bestellen, bijvoorbeeld servies beschilderen, gymtas maken of één van de vele andere knutselpakketten!

- Uiteraard kun je ook een leuke workshop buiten de deur zoeken, bijvoorbeeld bij Art4you(th) in Grootebroek, hier heb je de keuze uit wel 12 verschillende workshops en de feestjes zijn compleet met wat lekkers te eten en te drinken, zelfs een high tea voor de kleine kunstenaars is een optie! Een heel compleet feestje dus! Dat is nog eens makkelijk! Kies bijvoorbeeld het Street Art T-shirt feestje, ga theater maskers maken, schilder samen een blij schilderij of pimp je eigen baseball cap!

4. Discofeestje

Kun je je nog herinneren dat je je eerste schoolfeestje had, het echte 'disco' gevoel met de gekleurde discolampen en een discobal? Super leuk! Dit kun je natuurlijk ook heel goed thuis organiseren!

- Voor de kleine kinderen is het thema 'kinderdisco' leuk in combinatie met verschillende spelletjes. Versier een bezemsteel met lintjes en doe samen de limbo! Bij wie kan de steel het laagst? Ook de stoelendans blijft een leuk onderdeel. En Freeze! Stopt de muziek dan moet iedereen stil blijven staan, beweeg je toch dan ben je af! Maak het lekker donker in huis en zorg natuurlijk voor discolicht! Tegenwoordig heb je al heel voordelig roterende discolampen te koop. En natuurlijk mag een echte disco spiegelbol niet ontbreken!

disco thema feestje

- Je kunt het jezelf ook makkelijk maken! Bestel een goed gevulde thema kist! Hierin zit onder andere een draaiboek met spelletjes en een knutselactiviteit, versiering, aankleding voor de tafel, verkleedkleding, kleurplaten, echt alles wat je nodig hebt voor een perfect georganiseerd kinderfeestje thuis!- Wordt jouw kind te groot voor deze spelletjes dan is het enkel de meubels aan de kant, gordijnen dicht, discolicht aan, een lekker muziekje op en het feest kan beginnen! Het leukste is natuurlijk om dit feestje wat later op de dag te vieren, dus waarom niet gelijk een slaapfeestje ervan maken? Dit kan ook helemaal in Disco thema! Dan kan er tussen het dansen door ook lekker gechild worden in te gekke tipitentjes!

5. Circusfeestje, dat wordt lachen gieren brullen!

Het circus, een magische wereld voor kinderen en wat betreft het organiseren kun je echt alle kanten uit!

- Kies je voor een kinderfeestje thuis, dan kun je als basis bijvoorbeeld kiezen voor een interactieve circus speurtocht, dan heb je heel eenvoudig, met een compleet en voordelig pakket, een aantal uur gevuld!- Liever met de kinderen buiten de deur een feestje vieren? In Zaandam kunnen de kinderen een échte circus workshop volgen en na alle salto's, luchtacrobatiek en alle andere circuskunsten gaan ze lekker chillen in de privé bioscoop met een film naar keuze.

- In Zuidoostbeemster kunnen kinderen bij Milou een workshop luchtacrobatiek volgen! Samen intensief bezig in de doeken! En daarna natuurlijk wat lekkers eten en drinken!- En natuurlijk zijn er nog veel meer leuke ideeën te bedenken voor dit vrolijke circusthema!

6. Junglefeestje, hét partijtje voor echte dierenvriendjes van alle leeftijden

Is jouw kind een echte dierenvriend en gek van bijvoorbeeld Freek Vonk? Dan is dit hét perfecte thema voor een kinderfeestje!

- Help Dirk van de dierentuin de ontsnapte dieren te vinden! Is dat niet een spannende basis voor een avontuurlijk kinderfeestje? Dit interactieve activiteiten pakket met spannende speurtocht zorgt ervoor dat het organiseren van een feestje thuis kinderspel wordt! 

- Wil je echt uitpakken tijdens dit feestje? Verras de kinderen dan met de komst van levensechte uilen! De kinderen kunnen de uilen bekijken, ze leren van alles over deze indrukwekkende dieren en ze mogen zelfs met een uil op de arm op de foto! Als dat geen onvergetelijk feestje wordt!- Natuurlijk zorg je ervoor dat het huis omgetoverd wordt in een echte jungle! En dat er een heerlijke taart en super leuke hapjes zijn in jungle thema! Kijk hier maar eens!

7. Slaapfeestje 2.0

Kun je je nog herinneren hoe we vroeger zelf een slaapfeestje gaven? Iedereen zijn of haar eigen dekbed en kussen mee en het liefst ook een matrasje of luchtbed, en dan allemaal tegen elkaar aan in een rijtje, keten en proberen zo lang mogelijk wakker te blijven? Nou de slaapfeestjes gaan er tegenwoordig een stuk hipper aan toe... Zo lang mogelijk wakker blijven en keten wordt tegenwoordig in stijl gedaan en helemaal in thema! Slapen doen de kinderen in heuse tipi tenten en onder een heerlijk mooi dekbed! De kamer helemaal in thema versierd, dat is nog eens een slaapfeestje met de Wow factor! Wat een mazzel hebben onze kinderen tegenwoordig! En dat alles in een compleet pakket thuis geleverd, dus bestellen, installeren en klaar, laat het feestje maar beginnen!

Of in de zomer heerlijk kamperen in jullie eigen tuin! Uiteraard kan dit ook volledig in stijl in een prachtige Glamping tipi tent! Deze tent kan net als de kleine tipi tenten volledig ingericht worden in het thema die bij je kind past! Van Unicorn tot Fortnite en van Voetbal tot Tropical Summer. 

8. Ridders en prinsessen kinderfeestje

Vele jongens vinden ridders fantastisch en meisjes verkleden zich maar wat graag als prinses, zo kun je voor een feestje met zowel jongens als meisjes deze twee populaire thema's heel goed combineren! 

- Vier je het kinderfeestje thuis, dan is het een idee om te kiezen voor een compleet kinderfeestje inclusief interactieve speurtocht! Help ridder Roderick en prinses Fiona de zoekgeraakte munten te vinden tijdens een spannende speurtocht en speel onderweg leuke spelletjes.

- Of bestel een goed gevulde thema kist! Hierin zit onder andere een draaiboek met spelletjes en een knutselactiviteit, versiering, aankleding voor de tafel, verkleedkleding, kleurplaten, echt alles wat je nodig hebt voor een perfect georganiseerd kinderfeestje thuis in dit thema!

Kies je liever voor een kinderfeestje buiten de deur?;
- Vier het partijtje op Kasteel Radboud! Natuurlijk dé perfecte locatie voor dit themafeestje! 

9. Boerderijfeestje, voor kinderen die van het buitenleven houden

Voor een kinderfeestje in dit thema gaan jullie er natuurlijk lekker op uit! Voor zowel de regio Westfriesland als Zaanland heb ik leuke tips!

- Ga met de kinderen naar het blotevoetenpad Gouwe voeten. Heerlijk met de blote voetjes door de natuur, voel hoe gras en modder voelt onder je voeten, ruik aan kruiden, bekijk de bloemen en proef het fruit uit de boomgaard (mits beschikbaar). Onderweg zijn er verschillende leerzame plekjes en hindernisjes die de kinderen kunnen nemen. - Of vier je feestje op de Simone Hoeve. Een creatieve workshop op een kaas- en klompenboerderij in Katswoude bij Volendam, inclusief gave rondleiding op de boerderij!

- Bij Stal Oostwal in Amsterdam, vier je een stoer trial bike feestje of een ponyfeestje!

10. Spelletjesfeestje, voor fanatiekelingen 

Is jouw kind gek op het spelen van spelletjes, waarom dan geen spelletjesfeest organiseren?
Dat kan eenvoudig thuis op de keukentafel met de spelletjes die al in huis zijn, of zoals wij vroeger een spelletjesfeestje organiseerden, met onder andere koekhappen en spijkerpoepen!

- Met eigen spelletjes niet speciaal genoeg? Dan kun je thuis kiezen voor 'Het knotsgekke spellenfeest Feestbeesten' een compleet pakket met de gekste spelletjes, dat wordt lachen gieren brullen!

- Of kies voor het knotsgekke spel minute to win it! Doe binnen een minuut de gekke opdrachten die je krijgt van spelbaas Suus. Maar uiteraard kun je ook kiezen voor een spelletjesfeestje buiten de deur!
Kies je voor een sportief spelletje? Kies dan bijvoorbeeld één van onderstaande complete kinderfeestjes met een heerlijke buiten activiteit bij Wat Aars in de gemeente Medemblik!
- Midgetgolfen dat blijft een heerlijk spelletje in de buitenlucht! 
- Curlen zonder ijs!
- Poolballen, een combinatie van pool en voetbal op een veld van 8x4 meter, een tof sportief spelletje dus!

- Of kies voor één van de stoere Citygames! Zoals Levend Ganzenbord, het Junior Moordspel of een Voetbal Citygame!

11. Kookfeestje, voor kinderen die graag de keuken in duiken

Een heerlijk feestje voor kinderen die van lekker eten houden.

- Organiseer thuis een koksspeurtocht! Koos Komkommer is zijn pollepel kwijt! De kinderen helpen Koos deze tijdens de speurtocht terug te vinden, onderweg spelen ze grappige kook spelletjes. Een compleet pakket inclusief draaiboek voor een heerlijk feestje thuis. 

- Natuurlijk kunnen jullie ook een feestje buiten de deur organiseren! In Zaandam kunnen de kinderen bij Restaurant Portofino een echt pizzafeestje vieren, waarbij de kinderen zelf pizza gaan bakken! En daarna natuurlijk lekker samen aan tafel om de zelf gemaakte pizza's op te eten. Lekkerrr! 

12. Escaperoom feestje

Een bloedstollend spannend spel, de kinderen moeten als groep diverse raadsels en puzzels op lossen om iets gedaan te krijgen, bijvoorbeeld om op tijd te ontsnappen of een moord op te lossen!

- Je kunt een escaperoom voor thuis bestellen, dan ontvangen jullie thuis alles wat jullie nodig hebben om dit spel te kunnen spelen.

Liever een escaperoom buitenshuis bezoeken?

- Bij De Hoek in Wijdewormer kunnen de kinderen een super spannend escaperoomspel spelen! Weten ze snel genoeg uit het piratenschip te ontsnappen?

-Bij Kids Safety Escaperoom in Purmerend hebben ze maar liefst 3 escaperooms speciaal voor kinderen. Superleuk en spannend voor de jarige om met vriend(innet)jes op tijd te ontsnappen door het opvolgen van aanwijzingen en het oplossen van puzzels.

Feestversiering voor een thema kinderfeestje

Heb je besloten om het kinderfeestje thuis te vieren? Dan mag toffe feestversiering natuurlijk niet ontbreken! 

- In de webshop van Suus Kinderfeestjes vind je de leukste versiering per thema, losse artikelen of complete pakketten.

- Je krijgt met de kortingscode GO-KIDS10% korting in de webwinkel van Feestwinkel.nl

- Of kies natuurlijk voor een goed gevulde themakist van mijn-kinderfeestje!

 

Zo ik denk dat hier wel een passend thema tussen te vinden is voor jouw jarige jobje of jetje!
Ik wens jullie heel veel plezier!

Nancy Molenaar - Go-Kids Westfriesland