UITJE GETEST: Bij Kasteel Cannenburch in Vaassen gingen wij dobberen in stijl. Zo dat was tof! Met uitzicht op het kasteel lekker ontspannen en genieten!

Varen op de roeivijver

De hele maand augustus liggen er bij Kasteel Cannenburch twee prachtige trapzwanen klaar in de roeivijver. Die wilden wij natuurlijk maar al te graag uit testen.

GLK Kasteel Cannnenburch in Vaassen

We hadden online een zwaan gereserveerd via de website. Je kunt ook gewoon langs lopen en ter plekke reserveren als je graag wilt varen. Maar als je van te voren reserveert weet je zeker dat je een plekje hebt. En dat is wel zo handig met kinderen.

>> Tickets varen op de roeivijver

GLK Kasteel Cannenburch in Vaassen

Wij komen graag bij kasteel Canneburch, zo liepen wij eerder al de lente speurtocht en maken wij regelmatig even een rondje op het gratis blotevoetenpad in het kasteelpark.

Op het water met een trapzwaan

Maar vandaag dus het water op. Ik had mijn 2 jongste een zwemvest aangedaan. Dit is niet verplicht, maar ik vond het zelf wel net zo veilig. We werden vriendelijk ontvangen door twee medewerkers van Kasteel Canneburch. We konden onze tassen veilig op het droge laten staan en via de steiger stapten wij de zwaan in.

GLK Kasteel Cannnenburch in Vaassen

Veilig varen op het water bij Kasteel Cannenburch

Ik had het idee dat het instappen best spannend zou zijn met twee kleine kinderen erbij. Maar de zwanen liggen hartstikke stevig in het water. Sterke man die deze om krijgt. Ik voelde mij gelijk een stuk veiliger. De kinderen hadden er erg veel zin in en ik nu ook!

GLK Kasteel Cannenburch in Vaassen

Ontspannen en genieten in een trapzwaan

We mochten 20 minuten rond varen, dit leek mij in het begin best kort, maar auwtsj… na een kwartier voelde wij het al wel in onze benen hoor. Mijn kinderen wilden natuurlijk de hele vijver rond en daarom moest ik voorin en zo hard mogelijk trappen. Ik was blij dat de kinderen verder vooral veel zelf wilden trappen. Dit ging niet zo hard, maar lekker ontspannen een beetje rond dobberen is heerlijk.

GLK Kasteel Cannenburch in Vaassen

Je stuurt door middel van een hendel die tussen de beide trappers in zit. Dit gaat heel makkelijk en zo had ook de jongste van mij ook een hele leuke taak aan boord.

GLK Kasteel Cannenburch in Vaassen

Tof uitje voor kinderen

Helaas kwam er toch wel een einde aan dit leuke uitje. We gingen weer terug naar de aanlegsteiger waar de zwaan weer werd vastgelegd en wij weer netjes werden geholpen met uitstappen. Dit was super tof zeiden de kinderen!

Wil jij ook dobberen in stijl met uitzicht op het kasteel?

Dit kan elke dinsdag t/m zondag van 11.00 -17.00 uur.
Er zijn 2 zwanen beschikbaar en je betaald maar 10 euro per zwaan voor 20 minuten dobberen.
 

>> Reserveer hier je plekje!

Veel plezier!

Liefs Judith & kids

Lees ook:

⭐️ Speelboerderij de Happyfarm in Terschuur

⭐️ Speelparadijs en kinderboerderij de Koperen Ezel in Epe

⭐️ Pretparken special Go-Kids

⭐️ Hét leukste buitenspeelgoed vind je natuurlijk bij Go Kids!

⭐️ De leukste waterspelletjes bij warm weer

 
Dol op leuke uitje met je gezin?
 
Vraag onze gratis mails met KidsTips voor de regio Veluwe aan!