In deze blog vertellen we jullie alles over onze ervaring tijdens een bezoekje aan Speel en beleef boerderij de Roosendaal in Putten! Een knusse, fijne plek om heerlijk met je kids te spelen!

Bij binnenkomst wacht een aardige medewerkster van de Roosendaal ons op. Ze vertelt ons over de Roosendaal en hoe fijn ze de plek vindt. Het is prettig om iemand te spreken die een hart heeft voor het bedrijf en met passie en vol liefde vertelt over de plek waar zij werkt. Ik raak meteen enthousiast en ik zie mijn zoontje Frey ook met grote ogen naar het vele gras en alle speeltoestellen kijken. De vriendelijke medewerkster ziet Frey en vertelt over een meisje van zijn leeftijd dat sinds haar eerste verjaardag iedere week bij de Roosendaal samen met haar oma komt spelen.We lopen het terrein op en wat meteen op valt is de grote, open en overzichtelijke ruimte.
Normaliter moet Frey altijd even wennen op een nieuwe plek, maar dit keer niet. Hij rent het gras op en weet niet waar hij moet kijken of heen moet rennen: de skippykoe, de vele tractoren, de kabelbaan, de zandbak, hij rent wat rondjes op het gras en belandt uiteindelijk bij een grote tractor. Veel te groot voor zijn lengte, maar toch zet ik hem op de tractor. “Wauw” zegt hij. Ik duw hem wat naar voren, heerlijk vindt hij het. En zo duw ik hem de hele boerderij over. Rechts van hem ziet hij de zandbak inclusief waterkraan. Hij weet niet hoe vlug hij van de tractor moet afstappen om de zandbak in te kruipen. Een jongetje van een jaar of 7 heeft een heuse rivier nagebouwd. Uiteraard springt mijn dreumes meteen in de rivier. “Nu lijkt hij nog kleiner” lacht het jongetje. Binnen 5 minuten zit Frey helemaal onder de modder, maar aan zijn pretogen en zijn brede lach te zien, vindt hij het helemaal prima. Go-Kids mama tip: neem schone kleren mee!Er komen meer kindjes in de zandbak spelen. Allemaal vinden ze het water wat uit het kraantje loopt reuze interessant. Een meisje komt naar mij toe en vraagt: “vind jij dit ook leuk?” waarop ik antwoord: “Ja, ik vind dit leuk” waarop zij weer antwoord: “maar ik vind dit super leuk”. Heerlijk die zandbak praat! Er ontstaan wat kleine mini-ruzietjes over wie wanneer bij het kraantje mag. De kinderen kijken mij steeds aan alsof ik moet zeggen wie wanneer aan de beurt is. Eén meisje heeft al snel door dat ik dat niet ga doen en managet vervolgens wie wanneer bij het kraantje mag. Frey zit al heel snel van top tot teen onder de modder en klimt uit de zandbak weer een tractor op. Hup de tractor weer af en naar een skippykoe. Hup de skippykoe weer af en hop naar de kabelbaan. Wat een feest! Op weg naar de kabelbaan ziet hij schattige minibiggetjes spelen achter een hek. Hij stopt en gaat kijken bij het hek. Hij wijst en brabbelt naar ze, zo schattig!Frey laat een heel spoor van modder achter en ik besluit om hem schone kleren aan te trekken. We eten samen op het gras een broodje, heel knus en gezellig! Ik kijk om me heen en zie kinderen vredig spelen op het terrein. Dat is precies wat het is: rust, vredig en ontspannen. Heerlijk! Na ons broodje wagen we ons aan een nieuw avontuur: het avonturenpad!Het avonturenpad is dit jaar nieuw bij de Roosendaal. Het is een educatieve speurtocht en doolhof in één, dwars door het maïsveld. Het thema dit jaar is insecten, vanwege de honingverkoop op de boerderij. Ook Frey en ik halen een formulier met vragen bij de balie en vertrekken richting het maïsveld. De start van de speurtocht is al erg overweldigend. Grote, groene maïsstengels en bladeren zien we voor ons. Ik loop het maïsveld in op zoek naar bijen. Achter deze bijen vind je vragen die je moet beantwoorden. De antwoorden van de vragen zijn een letter waard, waarbij je aan het eind van de speurtocht een woord moeten vormen. Ik vroeg Frey om te helpen zoeken naar de bijen, maar omdat hij vooral nog brabbelt en random het woord “die” roept, kwam het op mij neer. Fanatiek als ik ben wilde ik pas het maïsveld verlaten, nadat ik het woord had gevonden. Gek genoeg liet mijn algemene kennis over insecten mij niet in de steek en wist ik aardig wat vragen te beantwoorden. Binnen no-time had ik het woord geraden en konden we terug naar de balie om ons antwoordenvel in te leveren. Ons antwoord ging in een grote pot, waaruit iedere week een winnaar wordt getrokken, die een cadeaubon wint voor de Roosendaal!

Ondertussen had Frey het speelgoed binnen gevonden en zat druk te spelen. Ook wanneer het regent, is de Roosendaal dus een ideale plek voor kinderen. Inmiddels waren we enkele uren verder en zag ik aan Frey dat hij moe was geworden van het spelen. Wat een heerlijke dag en dat voor een klein prijsje!Go-Kids super tip: De Roosendaal is een handige plek om af te spreken met vriendinnen. De mama’s lekker op het terras en de kids heerlijk spelend op het terrein. Het terrein is erg overzichtelijk waardoor je altijd je kids in de gaten kan houden!

Bedankt voor de fijne dag de Roosendaal! We komen zeker vaker spelen!

Liefs,
Lisanne 
Go-Kids Veluwe