Kerst, de 'warmste' tijd van het jaar. Ontdek hier alle tips voor een fijne kerst met elkaar! Leuke uitjes met je kinderen op de Veluwe.

» Kerst op de Veluwe 2023 «

Wij verzamelden in dit blog de leukste uitjes en kerstactiviteiten voor jullie. Ga lekker samen uit, bezoek kerstmarkten, doe mee met kerstactiviteiten, kruip lekker in je warme foute kersttrui, speel winterse spellen, haal toffe cadeautjes voor onder de kerstboom, luister naar de leukste foute kerstmuziek of knutsel toffe kerstknutsels in de winter op de Veluwe.

Kerstmarkten op de Veluwe in Gelderland

Kerst op de Veluwe
Ik heb mijn kinderen gevraagd waarom ze graag naar een kerstmarkt gaan. Dat was simpel: overal lichtjes, een kerstboom (mét cadeautjes), warme chocomelk, vuurkorven, (foute)Kerstmuziek, een dik pak sneeuw, schaatsen, gezelligheid en natuurlijk lekker eten!  Wij zochten de allerleukste kerstmarkten voor je uit. 
Kerstmarkten in de buurt! ➤


(Levende) Kerststallen op de Veluwe

Kerst op de Veluwe
Ik word altijd helemaal enthousiast als ik een levende Kerststal zie. En mijn kinderen zijn ook niet weg te krijgen bij dit prachtige schouwspel. Op de Veluwe zijn dit jaar weer enkele kerststallen te vinden in Gelderland. Mocht je er nog eentje tegen komen die niet op onze site staat. Mail je mij dan?
Of je nu wel of niet gelovig bent, een Kerststal is voor iedereen super mooi om naar te kijken. Een stukje geschiedenis. Het geeft mij altijd een warm, gezellig en vooral geliefd gevoel. 
Bezoek een Kerststal! ➤


Kerst uitagenda op de Veluwe

Kerst op de Veluwe
Check onze agenda voor de allerleukste kerst activiteiten en kerstmis uitjes. Hier vind je echt zoveel toffe uitjes. Zoals bijvoorbeeld:

Check onze agenda! ➤


Schaatsbanen op de Veluwe

Schaatsen met Kerst op de Veluwe
Schaatsen met kinderen op de Veluwe is echt heel erg leuk om te doen. Vroeger bracht ik elke winter uren door op het ijs of op een schaatsbaan in buurt. Heel veel lagen kleding aan zodat je toch 'met zonder jas' het ijs op mocht. Natuurlijk namen we ook een thermoskan met warme chocolademelk mee, heerlijk! Veel heb je niet nodig voor een middagje ijspret! Tegenwoordig is de kans om te schaatsen op natuurijs steeds kleiner. Maar gelukkig worden er steeds meer kunstbanen opgebouwd. Waar ga jij schaatsen?
Check kans op ijspret! ➤


Kerstvakantie uitjes op de Veluwe

Wij hebben de leukste uitjes voor de Kerstvakantie van 2023-2024 op de Veluwe voor je verzameld en voor jou op een rijtje gezet!
Check hier! ➤


 

» Veluws Kerstdiner «

 

Tijdens Kerst uit eten met kinderen op de Veluwe

Met je gezin uit eten of zelf met de hele familie? Bij Go-Kids Veluwe vind je de leukste en gezelligste familierestaurants waar kinderen extra welkom zijn. De meeste familierestaurants hebben speelgelegenheid (speeltuin en/of speelhoek) en natuurlijk speciale kindermenu's. Er zijn kinderstoelen aanwezig en is er vaak een verschoonplek. Er zijn zelfs kindvriendelijke restaurants met een speeltuin met omheining, zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen. Zo wordt uit eten met Kerst echt een super tof uitje!
Kindvriendelijke restaurants ➤


Kerstdiner ideetje

Kerst op de Veluwe
Wil je een keer echt iets bijzonders eten met kerst? Probeer dan eens Pulled Pork. Net voor Kerst steekt Sander de Smallertsmoker weer. Het lijkt wel alsof hij kan toveren als hij deze middag een heerlijk stuk pulled pork voor je klaar maakt. Langzaam gegaard varkensvlees dat na bereiding zo zacht is dat je het met 2 vorken zo uit elkaar kunt trekken. Zoiets lekkers heb je nog nooit gegeten.
Maar… je moet je pulled pork wel van tevoren bestellen! En wel uiterlijk vrijdag 15 december 15.00 uur. 
Dat wordt smullen! ➤


Inspiratie voor je kerstontbijt

Kerst op de Veluwe
Ik houd echt van lekker eten. En als het er leuk uit ziet, vind ik het extra lekker. En lekker eten begint met je ontbijt. Maureen Eising schreef een ontzettend toffe blog met leuke ontbijtjes of lunches voor het kerstfeest op school. Want al deze ontbijttips passen natuurlijk ook prima in de broodtrommel. 
Tof Kerst ontbijt! ➤


Kersthapjes voor bij het kerstdiner

Kerst op de Veluwe
Ik kan altijd zo genieten van het kerstdiner. Gezellig bij familie. Maar ook op school wordt er vaak een kerstdiner of kerstlunch georganiseerd. Trek je mooiste kleren aan, samen luisteren naar het verhaal van Kerst. Warm en fijn bij elkaar. We hebben weer een gastblog van Maureen Eising, zij maakte  voor ons een lijstje met de 10 allerlekkerste en mooiste hapjes voor bij de lunch of het kerstdiner.
De 10 mooiste Kersthapjes! ➤

 


Kerstkleding voor het Kerstdiner

Kerst op de Veluwe
Oma en opa vinden het fijn als je kinderen strak in pak of met een prachtige glitterjurk aanschuiven bij het kerstdiner. Al zeggen ze altijd dat het natuurlijk niet uit maakt en kinderen aan mogen trekken waarin ze zich prettig voelen. Die blikken die je krijgt als je dit dan toch daadwerkelijk ook doet zijn niet de leukste. Maar met deze (foute) kersttruien bezorg je iedereen zeker wel een grote glimlach!

De allerfoutste kersttrui is natuurlijk door oma zelf gebreid. Echt fout is ook een kerttrui met lampjes. Heb jij een leuke foute kersttrui? Stuur je ons een foto op? Wij zijn heel benieuwd! Mail ons op veluwe@go-kids.nl
En wil je echt lekker uitdossen dan ga je natuurlijk als kerstvrouw, kerstman of kerstelf. Echt helemaal fout en daarom zijn deze kerstpakjes zo super leuk!

» Kerstdagen op de Veluwe «

 

Wat ga jij doen met de Kerstdagen? Ga je lekker op pad of blijf je thuis? De leukste uitjes vind je natuurlijk in onze kerstvakantie special, maar ook als je thuis blijft hebben wij leuke tips voor je.

 


Kerst cadeautjes voor onder de kerstboom

Kerstcadeautjes op de Veluwe
Nadat je je Kerstboom hebt omgezaagd, bijvoorbeeld op de Hoge Veluwe, is het natuurlijk ook super sfeervol als er ook cadeautjes onder komen. Een spel onder de boom is echt een aanrader voor iedereen en na het uitpakken natuurlijk gelijk te spelen met Kerst en dus stiekem hét ultieme familie Kerst cadeau.
Tijdens onze vorige vakantie ontdekten wij het spel Paleo. Dit was zo spannend, hij kwam elke avond weer tevoorschijn. Er zijn nog veel meer leuke cadeautjes te bedenken. Hieronder leesje handige tips. Wat ligt er binnenkort bij jullie onder de boom?

Kerstcadeautip 1. 10-rittenkaart Monkey Town Apeldoorn 

Een tien-ritten kaart is extra voordelig spelen bij Monkey Town. Daar maak je je kind wel blij mee.
10-ritten kaart! ➤

Kerst cadeautip 2. Originele cadeautjes van Nationaal Park de Hoge Veluwe

Kerst cadeau tip Hoge Veluwe
Shop de leukste cadeautjes in de Parkwinkel van de Hoge Veluwe.
Meer weten? ➤

Kerst cadeautip 3. Gave cadeautjes van Bezoekerscentrum Nunspeet

Kerst Cadeautjes op de Veluwe
Kinderboeken, te gekke sokken, diverse stenen en mineralen, vlinders...en wie wil nou niet zo'n gave telescoop of een vuurschaal voor buiten. Daarnaast veel houten speelgoed, knuffels en gave tshirts! Voor jong en oud vind je de leukste kerst cadeautjes voor onder de boom bij Bezoekerscentrum Nunspeet!
Meer weten? ➤

Kerst cadeautip 4. Originele tips bij CODA Apeldoorn

Cadeautips Apeldoorn CODA
Op zoek naar originele cadeau-tips voor met Kerst onder de kerstboom? Ontdek de winkel van CODA Apeldoorn! De winkel is elke dag geopend, ook op zondag. Leuk speelgoed en ook prachtige sieraden.
Check hier! ➤

 


» Ontspannen en genieten met Kerst «

 

Handige tips met Kerst

Kerst op de Veluwe
Zie jij als ouder soms een beetje op tegen de kerstvakantie? Je krijgt sneller irritaties als je de hele dag in elkaars buurt bent. Tussen jezelf en je kids of tussen je kinderen onderling als je er meer dan één hebt. Maar met Kerst willen we het zo graag gezellig hebben samen.
Kindercoach Judith de Potter schreef een interessante gastblog voor ons . Waar meer mensen in een huis bij elkaar zijn, is nu eenmaal wel eens ruzie. Dat gebeurd toch zo af en toe. Maar je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn. Probeer dan geen ruzie te maken, maar dat juist te zien als een 'oefening' om te leren om je standpunt te verdedigen. Een moment om te leren luisteren naar de standpunten van anderen. En om misschien daarna je eigen mening een beetje aan te passen. Of gewoon om erachter te komen dat het ook oké is om verschillende meningen te hebben. En je dan nog steeds prima samen kunt zijn.
Zulke handige tips! ➤


 

De 10 leukste Kerstfilms voor kinderen

Lekker thuis op de bank van de feestdagen genieten  Zet een gezellige kerstfilm op voor het hele gezin! Pak een bak popcorn en genieten maar samen. Om het jullie wat makkelijker te maken hebben we de 10 leukste kerstfilms (te zien op Netflix) voor jullie verzameld! Alle films zijn Nederlands gesproken en de leeftijd staat achter de titel, zodat jullie gelijk zien of de film geschikt is voor jouw kind(eren).
Bekijk de leukste films! ➤


Geniet van een fijne tijd met elkaar. Ga samen op pad, kijk regelmatig even in onze agenda en geniet van leuke uitjes. Warme Kerstdagen gewenst!

Liefs Judith

Go-Kids Veluwe Kerst