UITJE GETEST: Tijdens onze zoektocht naar de tofste speeltuinen van heel Gelderland ontdekten wij dat kinderboerderij de Koperen Ezel in Epe, gewoon ook een hele leuke binnenspeeltuin heeft. Donkey Town, voor een ezeltastische klim en klauter ervaring.

Uitjes in de regen

Mijn kinderen waren vandaag best een beetje druk. Zeg maar niet te houden. Het regende al de hele middag, vandaag was eigenlijk de eerste echte regen dag na de zomer. Nu hebben we sowieso niet echt een top zomer gehad wat betreft het weer, het was steeds wel lekker droog. Maar vandaag was er dus regen, regen en nog eens regen. Ik had ze al gevraagd of ze mee wilden naar de speeltuin hier in de buurt, daar hadden ze niet echt zin in. Ze waren vandaag van suiker zeiden ze. Dus op zoek naar een binnen uitje.

Kinderboerderij de Koperen Ezel in Epe

Ik had gelezen dat de Koperen Ezel in Epe ook een binnenspeeltuin had. Wij waren hier al eerder in de zomer, check hier onze blog. Maar toen natuurlijk er niet zo op gelet. Vandaag dus een mooi moment om deze even uit te testen.

Binnen spelen bij de Koperen Ezel

De binnenspeeltuin was niet moeilijk te vinden. Op rustige dagen moet je je namelijk melden bij de horeca voor het betalen van de entree. Die is hier trouwens maar 2 euro pp. en we zagen de grote letters: Donkey Town al boven de deur hangen. Mijn kinderen moesten er erg om lachen. We kennen natuurlijk allemaal Monkey Town. En dan nu bij de ezels Donkey Town. Ze hadden er de grootste lol om. Origineel bedacht dus ;)

Donkey Town bij de Koperen Ezel in Epe

Indoor speelhal in Epe

De binnen speeltuin is niet erg groot, voor de kinderen maakt dat niets uit. De speelhal is compact, maar er is van alles:

  • glijbaan
  • klimnet
  • loopbrug
  • draaideuren
  • boksballen
  • matten en blokken
  • springkussen

Ze hebben ruim een uur zich hier prima vermaakt. Zo leuk om te zien hoe de kinderen helemaal op gaan in hun eigen spel. Ze waren helemaal uitgeput aan het eind. Lekker uitrazen na een regenachtig binnendagje dus. En ik kon lekker zitten toekijken op een van de stoelen. Al moest ik natuurlijk ook wel een paar keer een rondje mee klimmen. 

Eropuit op een regendag

Wist je trouwens dat het maar zelden de hele dag regent? Wij hebben dus ook tussen de buien door nog even een rondje gemaakt langs de dieren.

Koperen Ezel binnen speeltuin

Zo heerlijk even knuffelen en aaien. En de ezels zijn hier zo lief! Mijn dochter wil er wel een mee naar huis. Kan best in de achtertuin toch?

Koperen Ezel binnen speeltuin

En de jongens hebben zelfs nog even via de kabelbaan naar beneden geroetsjt en op de skelters gereden.

Koperen Ezel binnen speeltuin

Een beetje natte billen, maar dat droogt wel weer op. Ze hadden echt de grootste lol samen.

Koperen Ezel binnen speeltuin

Dus een uitje op een regen dag, dat kan prima bij Kinderboerderij Speel- en doeparadijs de Koperen Ezel in Epe!

Liefs Judith & Kids

Lees ook:

⭐️ De tofste speeltuinen in Gelderland

⭐️ Paleizen, kastelen en landhuizen in Gelderland

⭐️ Kinderboerderijen, dierentuinen en wildparken in Gelderland

⭐️ Culturele uitjes voor kinderen in Gelderland

⭐️De leukste musea voor kinderen in Gelderland

 

Dol op leuke uitjes met je gezin?

Vraag onze gratis mails met KidsTips aan!
 
   >> regio Veluwe!