UITJE GETEST: Vandaag op pad voor een echt stoer uitje. Wij gingen klimmen bij Klimbos Nederland op de Veluwe. Een echt avontuur in de natuur. Want wij hebben iets gezien, dat wij zeker niet verwacht hadden... lees maar gauw verder!

Klimbos Nederland

Klimbos Nederland op de Veluwe
Klimbos Nederland heeft 5 locaties, waarvan eentje op de Veluwe: Klimbos Apeldoorn. Al deze klimbossen van Klimbos Nederland liggen in échte bossen, dus klimmen zonder palen, maar echt hoog in de bomen. Hierdoor krijg je een unieke klimervaring! De routes hebben ze zelf gebouwd, maar natuurlijk worden ze wel extern gecontroleerd en gekeurd. Dus super veilig. Dat geeft mij wel een goed gevoel, ik blijf het toch een beetje spannend zo vinden mijn kinderen zo hoog in de bomen. We starten ons avontuur #debomenin met een duidelijk instructie.

Veilig klimmen in een klimbos

Klimbos Nederland op de Veluwe
Voor wij beginnen ook nog een laatste veiligheidscheck van onze klimgordel en dan mogen wij op het oefenparcours laten zien dat we zelfstandig de bomen in kunnen. Yes, we zijn er klaar voor!

Klimbos Apeldoorn op de Veluwe

Klimbos Nederland op de Veluwe
Bij Klimbos Apeldoorn kun je zelf kiezen hoe hoog je wil gaan, elke route heeft een eigen moeilijkheidsgraad. Er is voor ieder wat wils, want er zijn maar liefst 9 verschillende routes! 

  • Fijne beginnersroute
  • Een gave tokkelroute
  • Routes met makkelijke oefensituaties
  • Routes met moeilijke overgangen
  • Bruggen, stevige lianen en grote netten 
  • De bungee sprong
  • De vrije val

Meestal begin je bij een makkelijkere route, maar omdat er vandaag vrij veel jonge kinderen zijn en die niet snel genoeg zijn volgens mijn kinderen, beginnen we vandaag met de tokkelroute. Hier in Klimbos Nederland op de Veluwe is er duidelijk aangegeven waar de routes starten. Op de gekleurde bordjes kun je zien welke route dit is en hoe moeilijk de route is. Lekker duidelijk!

Klimbos Nederland op de Veluwe
Ik blijf vandaag het eerste rondje nog lekker beneden staan. In dit klimbos kan dat ook prima. De kinderen zitten echt goed vast. Ik blijf het maar herhalen, eigenlijk gewoon voor mijn eigen gemoedsrust hoor, er kan niets gebeuren ;) 

Gelukkig zijn mijn kinderen minder bang, die stralen alleen maar zo hoog in de bomen.

Klimpark vol uitdaging

Klimbos Nederland op de Veluwe
Klimmen in de bomen is best heel intensief. Je spieren worden flink aan het werk gezet. En je moet je regelmatig ook in allerlei bochten wringen om over het parcours te komen. Hoe groter je wordt hoe makkelijker het is zou je denken. Maar wij werden regelmatig ook flink uitgedaagd en het klauteren was op sommige parcoursen een echte uitdaging. 

Klimmen in de bomen

Klimbos Nederland op de Veluwe
Om boven in die bomen te komen ga je meestal via een ladder of een trap omhoog. Maar deze klimmuur bij Klimbos Nederland op de Veluwe was vandaag toch wel echt favoriet bij mijn kinderen. En daarna verder klimmen in de bomen.

#debomen in bij dit toffe klimbos

Klimbos Nederland op de Veluwe
Hoe hoger je komt hoe moeilijker het is. Eigenlijk zijn de obstakels vaak niet moeilijker, maar doordat het hoger is ben je toch voorzichtiger. Ook zijn er op grote hoogte veel balans onderdelen. Je hartslag gaat van de inspanning en aandacht wat omhoog en daardoor klim je voorzichtiger. Heel slim dat je lichaam dit zelf regelt bij spannende situaties. 

Op avontuur in de natuur

Klimbos Nederland op de Veluwe
Dan begint mijn zoon ineens te wijzen en helemaal enthousiast zachtjes te roepen dat ik achter mij moet kijken. Het duurt even voordat ik zie wat hij bedoelt. Gelukkig heb ik een goede camera mee en als ik even inzoom zie ik het ook. Liggen er gewoon een paar edelherten achter ons in het bos te genieten van het ochtendzonnetje. Dat is gaaf. Dit is pas echt een avontuur: klimmen met een super toffe natuurbeleving.   

Leukste klimbos van Gelderland

Klimbos Nederland op de Veluwe
Dit klimbos hoort zeker thuis in het rijtje tofste klimbossen van Gelderland. Wij vinden het erg afwisselend, er is zowel voor jong als oud uitdaging genoeg. Voor zowel beginner als gevorderde is er van alles te doen. Elke route is weer anders. En omdat je alle kanten op gaat weet je nooit precies wat er gaat komen, lekker verrassend dus.

Klimbos Nederland Review

Klimbos Nederland op de Veluwe
Wij vinden klimmen bij Klimbos Nederland op de Veluwe een stoer uitje. Helemaal geslaagd, een prachtige dag in de natuur, met zelfs een echte wildbeleving. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. De toiletten en de horeca zijn simpel, maar goed schoon en netjes onderhouden. We hebben alle klimparcoursen kunnen doen in de tijd dat wij mochten komen klimmen. Een uitje om zeker nog een keer te herhalen.

Maar nu eerst naar huis en neerploffen op de bank, lekker uitrusten en onze spieren weer even ontspannen. Want wat hebben wij hard gewerkt! 

Ga je ook een keer klimmen in Klimbos Nederland op de Veluwe, laat je ons dan weten hoe het was? Vinden we leuk, tag ons op facebook of instagram!

Liefs Judith & Kids