Kerstmarkten in Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Leuke kerstmarkten en kerst- en winteractiviteiten in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en omstreken! 

Kerstmarkten Gelderland en Overijssel

Wij zochten de allerleukste kerstmarkten rond Apeldoorn, Deventer en Zutphen voor je uit. Bekijk ze hieronder allemaal. Ze staan handig op data gesorteerd.

Ook op de Veluwe vind je ontzettend leuke kerstactiviteiten.

Kerstmarkt vakantie of weekendje weg

Kerst op de Veluwe
Als je echt uitgerust kerst wil proeven, reserveer dan een gezellig vakantiehuisje. Beleef de kerst als nooit te voren samen met je gezin, kinderen of vriendinnen. Geniet van een korte vakantie of een weekendje weg. Genieten in top sferen.

>> Boek een heerlijk huisje!

>> Vier kerst bij Landal!

Leukste kerstmarkten 2022

Ik heb mijn kinderen gevraagd wat een kerstmarkt nou zo leuk maakt. Dat was simpel: een kerstboom (mét cadeautjes), warme chocomelk, overal lichtjes, vuurkorven, (foute)Kerstmuziek, een dik pak sneeuw, gezelligheid, schaatsen en natuurlijk lekker eten!  

Kerstmarkten in de Stedendriehoek en de Achterhoek

Check ook onze agenda voor de allerleukste kerst activiteiten en kerstmis uitjes.

>> Check onze agenda

Kerstmarkten Apeldoorn, Deventer en Zutphen

1. Lichtjesroute Deventer 2022

Slenter door de sfeervol aangeklede stad Deventer en voel de warme kerstsfeer. Geniet en verwonder je om de bijzondere lichtobjecten en ontdek de spectaculair aangeklede en verlichte winkelstraten en pleinen van deze prachtige Hanzestad.
>> Meer weten?

2. Achterhoekse winterfair in Wilp 2022

Op zondag 27 november 2022 vindt de sfeervolle Achterhoekse Winterfair plaats. Met mooie kramen, lekker koek&zopie en heel veel gezelligheid is dit een leuk uitje voor vriendinnen, familie of met het gezin.
>> Meer weten?

3. Kerstmis op Kasteel Spelderholt in Beekbergen 2022

Een sfeervolle Kerstfair op een unieke locatie. Op 3 en 4 december is het op Kasteel Spelderholt in Beekbergen: 'the most wonderful time of the Year'. Een ruim aanbod aan vintage, brocante, kerstartikelen en meer... Proef, ruik en beleef de Kerst bij het sprookjesachtige Kasteel in de bossen van Beekbergen.
>> Meer weten?

4. Kerstmarkt Lebuinuskerk in Deventer 2022

Met veel plezier melden we dat op 8 t/m 11 december 2022  (tijdens het Deventer Dickens weekend) de Lebuinus Kerstmarkt weer plaatsvindt. Dit jaar hebben ze weer een prachtig aanbod van kramen in een sfeervolle Lebuinuskerk. Ook is er een mooi muzikaal aanbod geprogrammeerd van kerstkoren tot big bands en van straatartiesten tot dansgroepen. Ze bakken weer traditioneel de “Lebuinuskniepertjes” en ook de kerst cateraar Parkcafé Mees draagt zorg voor de inwendige mens op diverse terrasjes in de kerk.
>> Meer weten?

5. Kerstsfair Holten 2022

Op 10 december van 14-20 uur vind je midden op het dorpsplein Smidsbelt een grote kerstboom. 
Diverse kramen, eet- en drinkgelegenheden zullen onder andere zorgen voor een gezellige kerstfair. Bij de diverse standhouders kun je alle laatste kersttrends zien en leuke kerstspulletjes kopen. Om de sfeer van dit winterfestijn te verhogen is er livemuziek. Natuurlijk ontbreekt hier ook de levende Kerststal niet met Jozef, Maria, Jezus en een aantal dieren. 
>> Meer weten?

6. Winterfestijn Zutphen 2022

Tijdens het Winterfestijn op zondag 11 december is het pas echt feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen! Een heerlijke dag uit voor de hele familie. Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. Geniet van live muziek, straattheater, kinderattracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen. 
Deze koopzondag zijn de winkels geopend en kun je bij de horeca terecht voor de lekkerste gluhwein, warme chocolademelk en andere winterse lekkernijen.
>> Meer weten?

7. Dickens Festijn Deventer 2022

Het Dickens Festijn in Deventer is één van de mooiste kerstevenementen van Nederland. Kom ook dit jaar met je kinderen genieten van de 30ste editie van het Dickens Festijn op 10 en 11 december 2022. De wereld van Charles Dickens tot leven in het centrum van Deventer. 
>> Meer weten?

8. Kerstmarkt Diepenheim 2022

Elke jaar op de eerste zondag na Sinterklaas vind je hier een gezellige en sfeervolle kerstmarkt met diverse kramen, drankjes en hapjes. Diepenheim wordt 11 december omgetoverd tot een heus kerstdorp.
>> Meer weten?

9. Kerstmarkt De Ulebelt 2022

Welkom bij de gezellige Kerstmarkt op 17 december! Ontmoet de zorgboeren bij hun verkoopkraam van de dagbesteding. De Kerstman komt met de grabbelton; de imkers zijn er met een kraam vol bijen-producten, er is een speurtocht, Meneer jansen komt met houtproducten, glühwein, pompoensoep, marshmellows boven het vuur en warme chocomelk.
>> Meer weten?

10. Kerstmarkt in Vorden 2022

Een kerstmarkt zoals een kerstmarkt moet zijn: houten kramen in kerst- en wintersfeer en vuurkorven waar je (weer) warm kan worden. Bezoek 17 december de Kerstmarkt in Vorden. Een kerstmarkt omlijst met veel vrolijke en stemmige live muziek, glühwein en lekkere hapjes en vermaak voor kinderen.
>> Meer weten?

11. Kerstmarkt Dieren 2022

Een sfeervolle en gezellige Kerstmarkt op 17 december bij de Dierense Speeltuin in Dieren met Kerstmuziek, kraampjes uitsluitend met Kerstcadeautjes en leuke kleine betaalbare dingen. Live muziek door kinderen en 2 theater voorstellingen voor ALLE kinderen. De Speeltuin verkoopt oliebollen, broodje braadworst, broodje rookworst, warme chocomel met slagroom en glüwwein. 
>> Meer weten?

12. Kerstmarkt op de Oorsprong in Schalkhaar 2022

Hier vind je zondag 18 december ambachtelijke streekproducten voor de lekkerste, winterse maaltijden en ook voor andere (streek)producten kan je hier terecht. Een heerlijke markt in de aanloop naar Kerst in Schalkhaar.
>> Meer weten?

13. Kerst in de Koepel Worpplantsoen Deventer

Zondagmiddag 18 december vind je in het Worpplantsoen het sfeervolle winterfestijn ‘Kerst in de Koepel’. In en rond de Muziekkoepel zijn er op twee podia van 13 tot 17 uur continu muziekoptredens en daarnaast vele leuke randactiviteiten.
Op het festivalterrein zijn sfeervolle kraampjes, warme drankjes en winterse lekkernijen en leuke kinderactiviteiten te vinden.

 

Kerstshoppen vanuit huis

Komen de data je dit jaar niet goed uit of ga je om een andere reden niet naar deze kerstmarkten toe? Je kunt de kerstsfeer ook gewoon vanuit je luie stoel in huis halen.

>> Toffe cadeautips!

Kerstmarkt met kinderen

Met je kind naar een Kerstmarkt. Super leuk en gewoon doen, al moet ik er wel bij zeggen dat je wel echt rekening moet houden met de interesses van je kinderen. En kies wel voor kerstmarkten die wat kleiner en authentieker zijn. De lekker kneuterige kerstmarkten hebben vaak leuke activiteiten voor kinderen. 

Tips om het voor kinderen ook echt leuk te houden:

  • Kerstmarkten in december kunnen best koud zijn en van dat slenteren warm je ook niet echt op. Trek je kinderen dus thermo-ondergoed aan en gebruik verschillende laagjes kleding. Liever iets te warm zodat je iets uit kan doen dan andersom.
  • Zorg dat je kinderen uitgerust zijn. Niets is zo vervelend als lopen winkelen met vermoeide kinderen. In de ochtend zijn je kinderen nog lekker fit en hebben ze genoeg energie om een flinke afstand af te leggen. Ga je in de avond, blijf dan echt niet langer dan 1 á 1,5 uur. De lichtjes geven een bijondere sfeer, maar als ze eenmaal moe zijn...
  • Vaak verkopen ze op kerstmarkten alleen glühwein en warme chocolademelk. Als je kinderen hier niet van houden is het verstandig om pakjes drinken bij je te hebben. Eten is er meer dan genoeg te koop en wel van alles wat.

Hele fijne feestdagen! 

Liefs Judith

Kerstmarkten in Apeldoorn, Deventer, Zutphen

Hele fijne feestdagen! 

Liefs Judith

 

Misschien in 2023 weer?

Veluwse kerstmarkt Beekbergen 2023

Kerstmarkt Beekbergen

Kerstmarkt Gorssel 2023

>> Kerstmarkt Gorssel

Kerstmarkt Hengelo (GLD) 2023

>> Kerstmarkt Hengelo (GLD)

Kerstmarkt Terwolde 2023

>> Kerstmarkt Terwolde

Log In