Kerstmarkten in Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Leuke kerstmarkten en kerst- en winteractiviteiten in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en omstreken! 

Kerstmarkten Gelderland en Overijssel

Wij zochten de allerleukste kerstmarkten rond Apeldoorn, Deventer en Zutphen voor je uit. Bekijk ze hieronder allemaal. 
Ps. Ook op de Veluwe vind je ontzettend leuke kerstactiviteiten.


Kerstmarkt vakantie of weekendje weg

Kerst op de Veluwe
Als je echt uitgerust kerst wil proeven, reserveer dan een gezellig vakantiehuisje. Beleef de kerst als nooit te voren samen met je gezin, kinderen of vriendinnen. Geniet van een korte vakantie of een weekendje weg. Genieten in top sferen.

Boek een heerlijk huisje! ➤

Vier kerst bij Landal! ➤


Leukste kerstmarkten 2023

Ik heb mijn kinderen gevraagd wat een kerstmarkt nou zo leuk maakt. Dat was simpel: een kerstboom (mét cadeautjes), warme chocomelk, overal lichtjes, vuurkorven, (foute)Kerstmuziek, een dik pak sneeuw, gezelligheid, schaatsen en natuurlijk lekker eten!  

Bekijk alle kerstmarkten uit de regio hieronder. Ze staan handig op data gesorteerd.

 

De 10 leukste Kerstmarkten in de Stedendriehoek en de Achterhoek

 

1. Veluwse kerstmarkt Beekbergen

Op 24, 25 en 26 november start de gratis Winter Fair in Beekbergen. Vol met leuke en lekkere producten. En diverse optredens en activiteiten. 

Meer weten? ➤

 

2. Achterhoekse winterfair in Wilp 2023

Zondag 26 november 2023: bezoek de sfeervolle Achterhoekse Winterfair plaats. Met mooie kramen, lekker koek & zopie en heel veel gezelligheid is dit een leuk uitje voor vriendinnen, familie of met het gezin.
Meer weten? ➤

 

3. Kerstmarkt in Vorden 2023

Bezoek 8 t/m 10 december een kerstmarkt zoals een kerstmarkt moet zijn: houten kramen in kerst- en wintersfeer en vuurkorven waar je (weer) warm kan worden. De Kerstmarkt in Vorden, een kerstmarkt omlijst met veel vrolijke en stemmige live muziek, glühwein en lekkere hapjes.
Op 15 december wandel je in Vorden een mooie Herdertjestocht.
Meer weten? ➤

 

4. Kerstmarkt Gorssel

Zaterdag 9 december 2023 is er een gratis winter­fair in en om het jachthuis van Stayokay Gorssel. Er is een markt met diverse lokale producten en lekkernijen, muziek en allerlei kinder­activiteiten. 
Meer weten? ➤

 

5. Kerstmarkt Hengelo (GLD) 

Dat wordt onmundig gezellig op 9 december op het Winterse pleinfeest in Dickens Stijl in Hengelo in de Achterhoek.
Meer weten! ➤

 

6. Kerstmis op Kasteel Spelderholt in Beekbergen 2023

Op 9 en 10 december bezoek je een sfeervolle Kerstfair op een unieke locatie. OpKasteel Spelderholt in Beekbergen: 'the most wonderful time of the Year'. Een ruim aanbod aan vintage, brocante, kerstartikelen en meer... Proef, ruik en beleef de Kerst bij het sprookjesachtige Kasteel in de bossen van Beekbergen.
Meer weten? ➤

 

7. Winterfestijn Zutphen 2023

Tijdens het Winterfestijn op zondag 10 december is het pas echt feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen! Een heerlijke dag uit voor de hele familie. Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. Geniet van live muziek, straattheater, kinderattracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen. 
Deze koopzondag zijn de winkels geopend en kun je bij de horeca terecht voor de lekkerste gluhwein, warme chocolademelk en andere winterse lekkernijen.
Meer weten? ➤

 

8. Posterenk winterdorp 2023

Kom sfeer proeven in het gezellige Posterenk Winterdorp. Op 10 December wordt het dorp omgetoverd tot een mooi wintertafereel. Vermaak voor kinderen is er natuurlijk ook.
Meer weten! ➤

 

9. Kerstmarkt Lebuinuskerk in Deventer 2023

Van 14 t/m 17 december (tijdens het Deventer Dickens weekend) vindt de Lebuinus Kerstmarkt weer plaatsvindt. Dit jaar hebben ze weer een prachtig aanbod van kramen in een sfeervolle Lebuinuskerk. Ook is er een mooi muzikaal aanbod geprogrammeerd van kerstkoren tot big bands en van straatartiesten tot dansgroepen. Ze bakken weer traditioneel de “Lebuinuskniepertjes” en ook de kerst cateraar Parkcafé Mees draagt zorg voor de inwendige mens op diverse terrasjes in de kerk.
Meer weten? ➤

 

10. Kerstfair Holten 2023

Op 15 december vind je midden op het dorpsplein Smidsbelt een grote kerstboom. 
Diverse kramen, eet- en drinkgelegenheden zullen onder andere zorgen voor een gezellige kerstfair. Bij de diverse standhouders kun je alle laatste kersttrends zien en leuke kerstspulletjes kopen. Om de sfeer van dit winterfestijn te verhogen is er livemuziek. Natuurlijk ontbreekt hier ook de levende Kerststal niet met Jozef, Maria, Jezus en een aantal dieren. 
Meer weten? ➤

 

11. Kerstmarkt De Ulebelt 2023

Welkom bij de gezellige Kerstmarkt op 16 december! Ontmoet de zorgboeren bij hun verkoopkraam van de dagbesteding. De Kerstman komt met de grabbelton; de imkers zijn er met een kraam vol bijen-producten, er is een speurtocht, Meneer jansen komt met houtproducten, glühwein, pompoensoep, marshmellows boven het vuur en warme chocomelk.
>> Meer weten?

 

12. Kerstmarkt Dieren 2023

16 december is er weer de sfeervolle en gezellige Kerstmarkt bij de Dierense Speeltuin in Dieren met Kerstmuziek, kraampjes uitsluitend met Kerstcadeautjes en leuke kleine betaalbare dingen. Prachtige live muziek. De Speeltuin verkoopt oliebollen, broodje braadworst, broodje rookworst, warme chocomel met slagroom en glüwein. En er is een Chileense foodtruck, De kinderen kunnen broodjes bakken met de scouting. Kortom 1 groot feest.
Meer weten? ➤

 

 

Kerstshoppen vanuit huis

Komen de data je dit jaar niet goed uit of ga je om een andere reden niet naar deze kerstmarkten toe? Je kunt de kerstsfeer ook gewoon vanuit je luie stoel in huis halen.

Toffe cadeautips! ➤

Check ook onze agenda voor de allerleukste kerst activiteiten en kerstmis uitjes.

Check onze agenda! ➤

Kerstmarkten Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Tip: Winkelen met Kerst in Deventer 

Deventer is een super leuke winkelstad. En met Kerst extra gezellig door de prachtig verlichte straten. Slenter door de sfeervol aangeklede stad Deventer en voel de warme kerstsfeer. Geniet en verwonder je om de bijzondere lichtobjecten en ontdek de spectaculair aangeklede en verlichte winkelstraten en pleinen van deze prachtige Hanzestad.
Meer weten? ➤

Kerstmarkt met kinderen

Met je kind naar een Kerstmarkt. Super leuk en gewoon doen, al moet ik er wel bij zeggen dat je wel echt rekening moet houden met de interesses van je kinderen. En kies wel voor kerstmarkten die wat kleiner en authentieker zijn. De lekker kneuterige kerstmarkten hebben vaak leuke activiteiten voor kinderen. 

Tips om het voor kinderen ook echt leuk te houden:

  • Kerstmarkten in december kunnen best koud zijn en van dat slenteren warm je ook niet echt op. Trek je kinderen dus thermo-ondergoed aan en gebruik verschillende laagjes kleding. Liever iets te warm zodat je iets uit kan doen dan andersom.
  • Zorg dat je kinderen uitgerust zijn. Niets is zo vervelend als lopen winkelen met vermoeide kinderen. In de ochtend zijn je kinderen nog lekker fit en hebben ze genoeg energie om een flinke afstand af te leggen. Ga je in de avond, blijf dan echt niet langer dan 1 á 1,5 uur. De lichtjes geven een bijzondere sfeer, maar als ze eenmaal moe zijn...
  • Vaak verkopen ze op kerstmarkten alleen glühwein en warme chocolademelk. Als je kinderen hier niet van houden is het verstandig om pakjes drinken bij je te hebben. Eten is er meer dan genoeg te koop en wel van alles wat.

Hele fijne feestdagen! 

Liefs Judith

Kerstmarkten in Apeldoorn, Deventer, Zutphen

Hele fijne feestdagen! 

Liefs Judith

 

Misschien in 2024 weer?

Kerstmarkt op de Oorsprong in Schalkhaar

2022 ➤

Kerst in de Koepel Worpplantsoen Deventer

Kerstmarkt Terwolde 

2021 ➤

Log In