Wij genieten altijd zo van deze fijne 'warme' dagen aan het einde van het jaar. Kerst: het heeft voor mij altijd iets magsich. En mijn kinderen lijker er ook wel liever door te worden samen. Zo fijn samen genieten van die kerstsfeer. Leuke kerstmarkten, heerlijk eten, verrassende cadeautjes en gezellige spelletjes (natuurlijk in je foute kersttrui) en kerst activiteiten in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en omgeving en de Achterhoek.

» Kerst in Apeldoorn, Deventer, Zutphen & de Achterhoek 2023 «

In dit blog hebben wij heel veel leuke kerstactiviteiten verzameld. Zoveel voor thuis als buiten op pad: Leuke kerstmarkten, kerstactiviteiten, winterse spellen, de leukste foute kerstmuziek, kersttruien en mutsen, toffe kerstknutsels en de gaafste uitjes in de winter van de Stedendriehoek tot de Achterhoek.

Kerstmarkten Gelderland en Overijssel

Kerst in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Ik heb mijn kinderen gevraagd waarom ze graag naar een kerstmarkt gaan. Dat was simpel: overal lichtjes, een kerstboom (mét cadeautjes), warme chocomelk, vuurkorven, (foute)Kerstmuziek, een dik pak sneeuw, schaatsen, gezelligheid en natuurlijk lekker eten!  Wij zochten de allerleukste kerstmarkten rond Apeldoorn, Deventer en Zutphen en de Achterhoek voor je uit. 
Kerstmarkten in de regio! ➤


Kerst uitjes in Apeldoorn, Deventer, Zutphen eo.

Kerst in Apeldoorn, Deventer en Zutphen
Check onze hele agenda voor de allerleukste kerst activiteiten en kerstmis uitjes. Er staat zoveel leuks in.

Check de hele agenda! ➤


Het event van deze winter: het IJsbeelden Festival!

Kerst in de Stedendriehoek
De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. Het thema voor dit jaar is: Mythen en legenden.
“Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer!
Zo gaaf! ➤


IJsbanen met Kerst rond Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Schaatsen met Kerst in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Schaatsen met kinderen is een super leuke activiteit waar wij vroeger heel veel plezier aan beleefden. Toen hadden we ook echt strenge winters met pakken sneeuw en heel veel schaatspret. Uren bracht ik door op de schaatsbaan in de buurt. Lekker veel laagjes kleren aan zodat je toch zonder jas het ijs op kon. En een thermosfles met warme chocomelk mee, heerlijk! Veel heb je niet nodig voor een middagje plezier!
Tegenwoordig zijn er gelukkig steeds meer kunstijsbanen. Ook komend winter worden er weer heel wat opgebouwd.
Check ze hier! ➤


» Uit eten met Kerst in 2023 «

 

Tijdens Kerst uit eten met kinderen

Uit eten met kerst in Apeldoorn, Deventer en Zutphen
Uit eten met het gezin of zelfs met de hele familie? Bij Go-Kids Stedendriehoek vind je de leukste en gezelligste familierestaurants waar kinderen extra welkom zijn. De meeste kindvriendelijke restaurants hebben kindermenu's en speelgelegenheid (speeltuin en/of speelhoek). Ook zijn er kinderstoelen aanwezig en is er vaak een verschoonplek. Er zijn zelfs familierestaurants met een terras of speeltuin met omheining, zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen. Eten met je kids is op deze manier echt een feestje!
Kindvriendelijke restaurants ➤

Kersthapjes voor bij het kerstdiner

Kerst in Apeldoorn, Deventer en Zutphen
Het is weer bijna zover: het kerstdiner op school of gezellig bij familie. We trekken onze mooiste kerstkleren aan, luisteren of kijken naar het kerstverhaal. Ik krijg er al weer een warm gevoel van als ik er aan denk. Maureen Eising schreef voor ons een geweldig lekkere gastblog met de 10 allerleukste en lekkerste hapjes voor bij het kerstdiner of de lunch.
De 10 lekkerste Kersthapjes! ➤

Inspiratie voor je kerstontbijt

Kerst ontbijt thuis of op school
Maureen Eising schreef ook een ontzettend leuke blog met leuke ontbijtjes of lunches voor het kerstfeest op school. Handige tips voor in de broodtrommel, maar je kunt ze natuurlijk ook prima gebruiken voor je eigen kerst ontbijt.
Tof Kerst ontbijt! ➤

» Kerst cadeautjes, spelletjes en activiteiten «

Kerst cadeautjes voor onder de kerstboom

Kerstboom, kerstverlichting, lekker warme sokken, chocolade melk en natuurlijk: dé leukste tijd van het jaar om met je gezin de leukste familie spelletjes te spelen! Een spel onder de boom is voor iedereen leuk en dus stiekem hét ultieme familie Kerst cadeau en... gelijk te spelen met Kerst, handig! 
Maar wij weten nog wel veel meer leuke cadeautips. Wat ligt er straks bij jullie onder de boom?

Kerstcadeautip 1. Filmbon van MIMIK Deventer

MIMIK Deventer cadeaupas
MIMIK inpakken? Dat kan! De MIMIK cadeaupas is gegarandeerd een succesvol cadeau!
Meer weten? ➤

Kerstcadeautip 2. Bordspellen voor gezellige Kerstavonden.

Wij ontdekten tijdens onze vorige vakantie het spel Paleo. Zo leuk, hij kwam elke avond weer op tafel. Spelletjes spelen vinden wij zo leuk. Even weg van het beeldscherm, echt tijd voor elkaar. En ja, soms mopperen die van ons ook wel eens als ik weer een spelletje wil spelen, maar uiteindelijk is het altijd weer lachen en veel gezelligheid aan tafel. En zeggen ook de kinderen dat we weer veel vaker spelletjes moeten spelen.
Welke kies jij? ➤

Kerst cadeautip 3. Verrassende tips bij CODA Apeldoorn

Cadeautips Kerst in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Op zoek naar cadeau-inspiratie voor onder kerstboom met Kerst? Laat je verrassen bij CODA Apeldoorn! De winkel is elke dag geopend, ook op zondag. 
Check hier! ➤

Kerst cadeautip 4. Cadeaubon van FunZone Apeldoorn

Kerst cadeautips Apeldoorn
Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor Kerst? Met een FunZone cadeaubon geef je een sportief uitje cadeau. De cadeaubon kan ook ingezet worden voor iets lekkers uit de horeca.
Bekijk deze toffe tip! ➤

Kerst cadeautip 5. Flexticket Avonturenpark Hellendoorn

Een andere toffe cadeautip is een flexticket van Avonturenpark Hellendoorn, deze kan op een openingsdag naar keuze zonder reservering worden gebruikt in seizoen 2024. 
Durf jij het aan? ➤

 


De tofste foute kersttrui voor je kind

Foute kerstruien
Opa en oma willen toch graag het liefst dat je kinderen strak in pak of met een prachtige glitterjurk aan komen zetten tijdens het kerstdiner. Al zeggen ze natuurlijk altijd dat het niet uit maakt en kinderen aan mogen trekken waar ze zich prettig invoelen. Die ogen die je dan aankijken als je dit dan toch daadwerkelijk ook doet zijn niet de leukste blikken.
Met een foute kersttrui bezorg je iedereen gegarandeerd een dikke glimlach. Zoek je eigen maat uit voor een passend model of shop een grotere maat voor een oversized versie. Lekker chillen op de bank! 

De allerfoutste kersttrui is natuurlijk door je eigen oma gebreid. Of een kerttrui met lampjes is ook echt te fout. Heb jij een leuke? Stuur je ons een foto op? Wij zijn heel benieuwd! Mail ons op stedendriehoek@go-kids.nl
En wil je echt lekker uitdossen dan ga je natuurlijk als kerstman, kerstelf of kerstvrouwtje. Echt helemaal fout en daarom zijn deze kerstpakjes zo super leuk!


Tips voor een gezellige en ontspannen kerstvakantie!

Zie jij als ouder soms een beetje op tegen de kerstvakantie? Als je de hele dag bij elkaar bent, krijg je sneller irritaties. Tussen jezelf en je kind(eren) of tussen je kinderen onderling als je er meer hebt. Terwijl je het juist met Kerst graag zo gezellig wil hebben samen.

Kindercoach Judith de Potter schreef voor ons een interessante gastblog. Want waar meer mensen in een huis wonen, wordt nu eenmaal wel eens ruzie gemaakt. Dat hoort er toch een beetje bij. En je hoeft het ook niet altijd met elkaar eens te zijn. Probeer dat juist te zien als een 'oefening' om te leren om je standpunt te verdedigen. En om te leren luisteren naar de standpunten van anderen. En om daarna misschien je eigen mening een beetje bij te stellen. Of gewoon om erachter te komen dat verschillende meningen hebben ook oké is.

Lees onze handige tips! ➤


De 10 leukste Kerstfilms voor kinderen op Netflix

Thuis lekker op de bank genieten van de feestdagen. Pak een bak popcorn en zet een gezellige kerstfilm op voor het hele gezin! Om het jullie nóg gemakkelijk te maken hebben we de 10 leukste kerstfilms (te zien op Netflix) voor jullie verzameld! Alle films zijn ook Nederlands gesproken en de leeftijd staat vermeld in de titel, zodat jij weet of de film geschikt is voor jouw kind(eren).
Bekijk de leukste kerst films! ➤

Warme Kerstdagen!

Liefs Judith

Kerst in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek