Met dit warme weer heb jij vast wel zin in een frisse duik. En wat is er nou fijner dan zwemmen in natuurwater? De natuurlijke omgeving maakt je zen en het is vaak minder vol dan een verwarmd buitenzwembad (al heeft dat uiteraard ook zo zijn voordelen). Ook kinderen vinden het zwemmen en spelen bij natuurplassen vaak heerlijk. Neem een emmertje en schepje mee, wat te spelen voor in het water en ze zijn de rest van de dag zoet terwijl jij heerlijk kan genieten van een goed boek en natuurlijk een koele duik. 

In de omgeving van Utrecht en Amersfoort zijn genoeg natuurplassen te vinden. Wij hebben de leukste voor je hieronder verzameld. 

7 keer zwemmen in natuurwater

1: Het Henschotermeer

Het Henschotermeer, wie kent deze prachtige plek niet? Zodra je het witte strand op stapt waan je je op een subtropisch eiland. Het water is heerlijk helder en schoon én en zijn ook nog leuke tentjes aanwezig voor een lekker drankje of verkoelend ijsje. Voor de kids is het één grote zandbak, vergeet dus niet een emmertje en schepje mee te nemen!

2: Vinkeveense Plassen

Zin in een dagje varen? Bij de Vinkeveense Plassen kun je er lekker op uit trekken met een bootje. De Vinkeveense Plassen kenmerkt zich door de unieke mogelijkheden voor waterrecreatie. Er zijn 12 zandeilanden aangelegd, hier kun je ook zwemmen. 

3: Loosdrechtse plassen

Ook hier is genoeg te doen op het gebied van waterrecreatie. Ook hier kun je de plassen per boot verkennen. Het grote dagrecreatieterrein De Strook  vind je aan de zuidkant van de Vijfde Plas. Ook de eilanden Meent en Marcus Pos zijn perfect voor een middagje zwemplezier.

4: Maarsseveense plassen

Genoeg recreatie te vinden bij de Maarsseveense plassen. Geniet van een dagje waterpret. Dit prachtige strandbad heeft ligweides, een zandstrand en genoeg speeltoestellen. Voor de allerkleinste zijn er ook nog twee kleuterbadjes aanwezig. 

5: Down Under, Nieuwegein

Ken je deze unieke locatie al? Je vindt hier recreatie, watersport en gezellige eettentjes! Aan het strand en of het veldje kun je lekker zonnen. Check wel altijd even de vlag! Is de vlag groen dan is er nog voldoende plek, bij een rode vlag is het strand vol. Reserveren is niet mogelijk.

6: Natuurwater zwembad de Meent Breukelen

Geniet van het heldere water en kom zwemmen bij de Meent.

7: Gravenbol, Wijk bij Duurstede

Tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen ligt dit natuur- en dagrecreatiegebied aan de Nederrijn. Rust uit op het strandje en neem een frisse duik in het water.