Met warm weer heb jij vast wel zin in een frisse duik. En wat is er nou fijner dan zwemmen in natuurwater? De natuurlijke omgeving maakt je zen en het is vaak minder vol dan een verwarmd buitenzwembad (al heeft dat uiteraard ook zo zijn voordelen). Ook kinderen vinden het zwemmen en spelen bij natuurplassen vaak heerlijk. Neem een emmertje en schepje mee, wat te spelen voor in het water en ze zijn de rest van de dag zoet terwijl jij heerlijk kan genieten van een goed boek en natuurlijk een koele duik. 

In de omgeving van Utrecht en Amersfoort zijn genoeg natuurplassen te vinden. Wij hebben de leukste voor je hieronder verzameld. 

9 keer zwemmen in natuurwater

1: Het Henschotermeer
Het Henschotermeer, wie kent deze prachtige plek niet? Zodra je het witte strand op stapt waan je je op een subtropisch eiland. Het water is heerlijk helder en schoon én en zijn ook nog leuke tentjes aanwezig voor een lekker drankje of verkoelend ijsje. Voor de kids is het één grote zandbak, vergeet dus niet een emmertje en schepje mee te nemen!

2: Vinkeveense Plassen
Zin in een dagje varen? Bij de Vinkeveense Plassen kun je er lekker op uit trekken met een bootje. De Vinkeveense Plassen kenmerkt zich door de unieke mogelijkheden voor waterrecreatie. Er zijn 12 zandeilanden aangelegd, hier kun je ook zwemmen. 

3: Cattenbroekerplas Woerden
Goed bereikbaar, vlakbij de A12 gelegen ligt de prachtige zwemplaats van Woerden. Het is er heerlijk vertoeven, zowel in het zand als op het gras. Het eerste stuk is ondiep en dus ook geschikt voor wat kleinere kinderen.

4: Maarsseveense plassen
Genoeg recreatie te vinden bij de Maarsseveense plassen. Geniet van een dagje waterpret. Dit prachtige strandbad heeft ligweides, een zandstrand en genoeg speeltoestellen. Er liggen drijflijnen op 60-80 centimeter en op 115-135 centimeter. Voor de allerkleinste zijn er ook nog twee kleuterbadjes aanwezig. Het strandbad is geopend van medio april tot en met medio september en van 9.00 tot 18.00 uur geopend. Als het kwik boven de 25 graden stijgt, kun je een uurtje langer terecht.

5: Laagraven / Down Under, Nieuwegein
Aan de zuidplas van Laagraven ligt Down Under. Ken je deze unieke locatie al? Je vindt hier recreatie, watersport en gezellige eettentjes! Aan het strand en of het veldje kun je lekker zonnen. Check wel altijd even de vlag! Is de vlag groen dan is er nog voldoende plek, bij een rode vlag is het strand vol. Reserveren is niet mogelijk.
Zwemmen is in de noordplas niet toegestaan. 

6: Natuurwater zwembad de Meent in Breukelen
Geniet van het heldere water en kom zwemmen bij de Meent.

7: Gravenbol, Wijk bij Duurstede
Tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen ligt dit natuur- en dagrecreatiegebied aan de Nederrijn. Rust uit op het strandje en neem een frisse duik in het water.

8: Haarrijnse plas, Leidsche Rijn Utrecht
De Haarrijnse plas heeft een mooi overzichtelijk zandstrandje waar je gratis kunt zwemmen. Er is een afgeschermd deel van de plas waar je veilig kunt zwemmen. Er is een horecagelegenheid waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.  Mocht je op de fiets kunnen komen, doe dat dan bij voorkeur. De parkeerplaasten zijn wat beperkt. Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober, tussen zonsopgang en zonsondergang.

9: Speelvijver De Zeven Stroompjes
Gelegen in de voorveldse Polder in Utrcht ligt speelvijver De Zeven Stroompjes. Een leuke plek om met kleine kinderen naartoe te gaan. De vijver is een ideale plek omdat het water niet zo diep is. het is aan te raden om zelf een picknickmand mee te nemen, aangezien er geen horeca aanwezig is. De gemeente vraagt de kleintjes een zwemluier te dragen om de waterkwaliteit hoog te houden. 

 

Lees ook:

* De leukste waterspelletjes 

Nieuwsbrief 

Wil je de regelmatig de leukste tips in je maibox ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwtjes? Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden Nieuwsbrief