2e kerstdag. Uit met kinderen. Familie uitjes in Twente. 

Op 2e kerstdag gezellig op stap met je gezin! Een mooie invulling van deze kerstdag. Wat is er te doen op 2e kerstdag en welke kinder uitjes zijn geopend? Hieronder een overzicht.

Bijbels kerstspel in Openluchtmuseum Ootmarsum. 2e kerstdag.

Op Tweede Kerstdag organiseert het Openluchtmuseum Ootmarsum het tweejaarlijkse Bijbels Kerstspel.  Op het sfeervol ingerichte terrein en in de historische gebouwen wordt het kerstverhaal uitgebeeld. Al wandelend loopt de bezoeker door de verschillende taferelen van dit Bijbelse kerstverhaal.

Het verhaal begint met een ontvangst door keizer Augustus die een oproep doet voor de volkstelling. De drie Koningen, een kameel en kameeldrijver en herders met hun kudde zijn op zoek naar de stal met het kerstkind. In het Los Hoes viert een Twentse Boerenfamilie rond het open vuur haar kerstfeest. Er zijn bedelaars, wasvrouwen, spinsters en fluitspelers. In het bakhuis wordt brood gebakken. Muzikanten, spelende kinderen met tamboerijnen, een slangenbezweerder en een waarzegger vervolmaken het plaatje. Op een levendige Oosterse markt prijzen verkopers luidkeels hun waar aan. Vanzelfsprekend ontbreekt de Saksische stal met het kindje Jezus in de kribbe, met Jozef en Maria, met engelen, een os en een ezel niet. Een peloton Romeinse soldaten zorgt voor de beveiliging van de Keizer en de Koningen. Ook zullen ze als ordehandhavers voor Oosterse Markt optreden. Voor de boeven is er een heuse ouderwetse gevangenis gebouwd waarin ze hun straf moeten uitzitten. Alle figuranten zullen weer gekleed zijn in de traditionele kledij die past bij het kerstspel.

De toegang bedraagt € 4,00 voor iedereen van 10 jaar en ouder, kinderen tot 10 jaar betalen € 1.00. Bekijk hier meer informatie over het Openlucht Museum Ootmarsum. 

 

 

 

 

2e kerstdag: Doornroosje de musical. In Schouwburg Hengelo. 

Het wereldberoemde verhaal over het lieftallige prinsesje dat zich prikt aan een spinnewiel werd een aantal jaren geleden al omgetoverd tot een magische familievoorstelling en zal in een geheel nieuw jasje opnieuw een plekje veroveren in de harten van vele kinderen en hun (groot) ouders.

De sprookjesmusicals van Van Hoorne worden jaarlijks door meer dan 100.000 bezoekers bezocht. Dit seizoen blaast Van Hoorne Entertainment ‘Doornroosje De Musical’ nieuw leven in. De rol van Doornroosje wordt gespeeld door Sita, die al eerder te zien was als de ‘Kleine Zeemeermin’ en ‘Rapunzel’. Uiteraard ontbreekt het populaire tovenaarsduo Titus & Fien niet met hun grappen en grollen. Laat je betoveren door deze magische musical boordevol aanstekelijke liedjes en vrolijke dansjes.

Kaarten kosten €19,00 en bestel je hier.

2e kerstdag. Een compleet verzorgde middag voor jong en oud bij speeltuin Morskieft in Reutum. 

Terwijl de kinderen lekker spelen kunt u genieten van een drankje in het restaurant. Op de afgesproken tijd gaan jullie met z’n allen de strijd aan op de, met blacklights verlichte, 18 holes midgetgolfbaan. Tussen 17:00u en 19:30u kunnen jullie dan genieten van een heerlijk kerstdiner op buffet. De gehele middag is inclusief koffie/thee, bier, wijn en frisdrank. Reserveren is noodzakelijk. 

Prijs volwassenen: €42,50 p.p. Kids van 2 t/m 12 jaar €27,50 p.p. 

Voor meer informatie kijk je hier. 

Maak een Winterrit met de Stoomtrein van Museum Buurtspoorweg

Gezellige muziek, sfeervolle vuurkorven, warme chocolademelk en met een beetje geluk zelfs sneeuw. Het ideale decor voor het maken van een historische stoomtreinrit bij Museum Buurtspoorweg. Koud hoef je het niet te hebben, want binnen in de Goederenloods brandt de kachel en alle rijtuigen worden lekker verwarmd.  Daarnaast zijn de locomotievenloods en de werkplaats in Haaksbergen geopend en kunnen in Boekelo diverse gedetailleerde modelbanen bezichtigd worden. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht, zij kunnen met Jack de stationskat op pad om de boeiende geheimen van het lokaalspoor te ontdekken en beleven. Onderweg vinden ze diverse spelletjes om te doen. Of ze kunnen zich verkleden als conducteur of machinist! In onze Goederenloods staat namelijk een grote verkleedkist. Ook liggen er altijd diverse mooie stoomtrein kleurplaten klaar, die onder het genot van een drankje en wat lekkers ingekleurd kunnen worden. Zo is er voor iedereen wat te doen bij Museum Buurtspoorweg. Op 2e kerstdag rijden de stoomtreinen tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Bekijk het hele programma hier. 

 

 

 

 

 

 

2e kerstdag. 26 december 2019. Kerstwandeling Haaksbergen

Traditiegetrouw organiseert Wandelkring DIO haar jaarlijkse kerstwandeling.  Geniet van fraaie routes rond de Oostendorper watermolen en over landgoed het Lankheet. 
Onderweg kun je genieten van winterse versnaperingen, zoals warme chocomelk, snert en glüwein. Na de wandeling nog even nagenieten? Kom gezellig bij Partyrestaurant ’t Stien’n boer rondom de openhaard genieten van een heerlijk drankje, stamppot of pannenkoek.

De route van deze wandeling is uitgezet met pijlen. De routebeschrijving geeft ook de nodige informatie over de natuur, bijzondere gebouwen en andere bezienswaardigheden die je passeert. Afstanden vanaf 5 km t/m 20 km. Lees hier alles over starttijden, aanmelden etc. 

2e kerstdag.  26 december 2019. Kerstwandeling Beuningen

De VVV De Lutte-Losser-Beuningen organiseert op Tweede Kerstdag een prachtige Kerstwandeling door het (winter)landschap rondom Beuningen met onderweg het geluid van de midwinterhoornblazers.

Op tweede Kerstdag wordt er een wandeling georganiseerd i.s.m. de midwinterhoorblazers. De start is bij Café Restaurant 't Sterrebos in Beuningen. De winterwandeling verloopt voor meer dan 80% over het prachtige landgoed van Singraven en onderweg hoor je het geluid van de midwinterhoorn. Door het 'hopelijk' witte Sterrebos en Borgbos leidt de route naar Huis Singraven.  Er zijn diverse stops ondewerg. Een stop in de tuinloods voor een warme drank. Een tweede stop  op het erf van de 'Nieuwe Borg' aan de Borgbosweg voor een hapje. De wandeling wordt afgesloten bij ’t Sterrebos. Deelname € 6,50 voor volwassenen & kinderen € 4,50. Starten tussen 10.00-13.00 uur. Meer info vind je hier. 

Tweede Kerstdag bij Kinderboerderij Dondertman in Holten

Op Tweede Kerstdag zijn er veel gezellige activiteiten bij Kinderboerderij Dondertman in Holten. Zo is er de gehele dag een demonstratie schapendrijven en een rondrit met de Kerstman in de arrenslee. Maar ook kun je knutselen, een ritje op een ezel maken, en Olaf en Elsa ontmoeten. De dag wordt afgesloten met een sfeervolle lampionnen tocht. Lees hier het hele programma. 

 

 

 

 

 

 

Levende kerststal in Enter

1e en 2e kerstdag wordt in Enter weer de Levende Kerststal georganiseerd door de Enterse Kloomp'n Daansers. Bezoekers wandelen door een sfeervol aangekleed bos aan de Jagersweg waar de Enterse Kloomp'n Daansers de kerststal uitbeelden.

In het bos aan de Jagersweg 1 in Enter gaat u ruim tweeduizend jaar terug in de tijd. Daar wordt het kerstverhaal door de Enterse Kloomp'n Daansers aan u verteld. Voor binnenkomst wordt iedereen ingeschreven, zoals destijds Keizer Augustus dat deed met de volkstelling. Door de poort wandelt u het plaatsje Bethlehem binnen.

In het open veld houden de herders bij het kampvuur de wacht over hun kudde schapen. Verder op in het veld is er een bedoeïenentent waar kinderen de gelegenheid hebben om brood te kunnen roosteren. In de stal staan os en ezel. Het engeltje maakt de stal compleet. De ster boven de stal leidt de weg voor de drie koningen met kameel. Zij komen geschenken brengen voor het net geboren Kerstkindje dat, gewikkeld in doeken, in de kribbe ligt.

1e en 2e kerstdag van 13:00 uur tot 18:00 uur. De toegang is €2,00 per persoon. Parkeren is €1,- per auto.

Naar de film op 2e kerstdag

Op 2e kerstdag draaien er bij Concordia in Enschede 2 leuke films. 

De Grote Boze Vos & Andere Verhalen 6+
Hartverwarmende en doldwaze animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine.
Wie is er bang voor De Grote Boze Vos? Niemand lijkt het wel... Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert verkleedt de eend zich als de Kerstman.

De Beroemde Bereninvasie van Sicilië 8+

Fantasierijk en avontuurlijk animatiesprookje over een berenkoning die in het land van de mensen op zoek moet naar zijn ontvoerde zoon. Lang geleden verdween de jonge Tonio, zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, trekt Koning Leonzio samen met het berenvolk naar de mensenwereld. Eenmaal in de stad bevalt het ze prima, maar als ze de slechte gewoontes van de mensen overnemen gaat het mis. Met prachtig geanimeerde geesten, een tovenaar en een reusachtige zeeslang!

Ook leuk in combinatie met een bezoek aan  de GRATIS kinderexpositie SAMEN! Bekijk de speeltijden hier. 

Workshop muziek maken uit fruit en groente bij Oyfo in Hengelo

Je haalt niet alleen vitaminen uit fruit, maar ook muziek! Op 2e kerstdag kun je deze synthesizer maken. Doordat je een chip verbindt met een condensator, een luidspreker en jumpwires, ontstaan er mooie geluiden als je de jumpwire in fruit steekt. Je kunt aan de slag onder begeleiding van techniekdocent Caroline Krajenbrink of kunstdocent Paula Krom.

Deze workshop is een onderdeel van het Tech & Food programma bij Oyfo. Kinderen hebben gratis toegang in de kerstvakantie! Meer over Tech & Food lees je hier. 

Uitjes voor kinderen die geopend zijn op 2e kerstdag in Twente:

Hele fijne kerstdagen namens het Go-Kids Team!