Landgoed Egheria met kinderen

Deze wandeltocht is ongeveer 2 km lang en daardoor perfect om ook met jonge kinderen te wandelen. Ze kunnen onderweg zelf de OERRR-pijlen zoeken, struinen, ontdekken en in bomen klimmen langs de paden. De route gaat grotendeels over onverharde bospaden. Bij vochtig weer kunnen de paden modderig zijn. In de route vind je tips voor bomen klimmen, hutten bouwen, speuren en spelen. Onderweg vind je geen toestellen of uitgezette activiteiten.

Tip: De stroper heeft sinds de lockdown van woensdag tot en met zondag een leuk kraampje geopend. Met lekkere warme dranken, diverse huisgemaakte soepjes, gebak, warme wafels en hun heerlijke pannenkoeken.

Startpunt en kosten

Het route boekje die je bij Pannenkoekhoes de Stroper haalt, kost voor leden van Natuurmonumenten €2,50 en voor niet leden €5,00. Na afloop krijgen de kids een glas ranja. Op de route en op de routepalen vind je nummers die overeenkomen met een natuurweetje of opdrachtje. Zo zie je nog eens wat! Want misschien spot je een ree in het hoge gras, springt 'Bennie de bosmuis' net voor je voeten langs of ontdek je een echte klimboom. Onderweg kun je in de oude Hooischuur kijken op erve Middelkamp en daar even uitrusten of picknicken aan een picknicktafel. De kipjes willen je vast gezelschap houden.

Tips:

  • Doe stevige schoenen aan of laarzen bij nat weer
  • Er is ook een heerlijke afhaalkaart beschikbaar. De pannenkoeken zijn goed warm te houden en het is dan ook geen probleem om deze mee te nemen en lekker thuis op te smikkelen.