Actieve en sportieve gezinsuitjes in Twente

Snowisesports Deurningen

Bij SnowiseSports leren kinderen skiën en snowboarden op een speelse manier. Het uitgangspunt is het aanleren van de juiste skitechniek zodat de kids goed voorbereid op wintersport kunnen gaan.

Leren skiën kan al vanaf 4 jaar. Leren snowboarden vanaf 8 jaar. 

Tijdens de herfstvakantie reserveer je 4 lessen voor maar 95 euro! 

Bounce Valley Enschede

Op korte termijn opent Bounce Valley Enschede. Wat is Bounce Valley? Bounce Valley is het grootste airpark van Nederland! Bij Bounce Valley kun je zonder grenzen springen en klimmen in hun gigantisch grote luchtkussenpark. Het park biedt groot speelavontuur aan jong en oud (2 – 99 jaar)! Je vindt hier werkelijk waar alles Hier voor extreme fun: van wipe-out tot bouncing voetbalveld tot obstable run. Kom samen met je kinderen in beweging!

Lees hier meer

Blacklight Midgetgolf. Indoor midgetgolf

Midgetgolfen 2.0! Dat kan bij de Morskieft in Reutum. Een 18 holes baan die door de blacklights worden aangelicht. Voor jong en oud is het een uitdaging om het balletje in zo weinig mogelijk slagen in de ‘hole’ te krijgen.

Het thema van de Blacklight midgetgolfbaan is de onderwaterwereld en de jungle. En dat zie je direct als je binnen stapt aan de prachtige kleurrijke muurschilderingen.

Reserveer hier je afslag. 

Avatarz in Deurningen 

Een stoer en avontuurlijk uitje beleef je bij Avatarz in Deurningen. In dit grootste klimbos van Nederland verleg je je grenzen in de bomen.  Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een  kidz parcours met 30 hindernissen.Een  spannend, 2 uur durend avontuur. Vanaf 10 jaar mogen kinderen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En als afsluiter wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk en supergaaf.

Avatarz heeft een gezellig terras in de natuur. Hier kun je ook neerstrijken na een fietstocht of tijdens je uitje op het Hulsbeek.

Avatarz klimpark

Sportcentrum Vondersweijde

Het zwembad in Oldenzaal is een leuk en overzichtelijk binnenbad met veel extra speel elementen.

Het zwembad is een leuk, warm en overzichtelijk zwembad en daarom uitermate geschikt voor gezinnen. Een baantje zwemmen of gezellig een dagje vrij zwemmen met het hele gezin? Dat kan prima in zwembad Vondersweijde. Met onder andere een grote glijbaan en speelattributen in het water.

Tijdens de herfstvakantie kun je in het zwembad van Sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal elke dag komen zwemmen. 

Maandag 11:00 - 13:30
Dinsdag 11:00 - 14:15
Woensdag 10:00 - 16:45
Donderdag 11:45 - 14:15
Vrijdag 10:00 - 14:15
Zondag 09:00 - 11:15 en 11:30 - 13:45.
 
Voor alle recreatieve momenten geldt: ben je boven de 18, dan moet je reserveren.

Elke dag ligt er een gaaf opblaaskussen in het water vanaf 12:00 uur. Zwemmen wordt zo extra leuk! 

Jump XL

In 2018 opende in Hengelo het grootste park dat Jump XL tot nu toe in Nederland heeft gerealiseerd. Als kers op de taart heeft de vestiging in Hengelo ook nog eens de primeur van liefst drie unieke nieuwe activiteiten in het Jump XL-gamma: de Twister, Trapeze en High Performance Trampoline. Je kunt vrij jumpen, deelnemen aan de mini jump, een cursus jumpscool reserveren of deelnemen aan de happy hours! Een heerlijk uitje voor het actieve kind. 

Shortgolf in Tubbergen 

Shortgolf is, zoals de naam al een beetje verklapt, ‘korter’ golfen. Wat er dan ‘korter’ is? De afstanden tussen de holes. De baan is compacter en de afstanden tussen de tee (afslagplek) en de hole is bij onze baan maximaal 90 meter. De kortere afstanden zorgen ervoor dat er meer tijd besteed wordt aan golfen en minder aan lopen. U kiest zelf of u 9 holes of 18 holes speelt.

Shortgolf is een activiteit van Familierestaurant Troubadour in Tubbergen. Reserveren is verplicht en kan telefonisch: 0546-621378. Een leuk gezinsuitje met kinderen vanaf 8 jaar.

Een potje shortgolf reserveer je voor 2 uur.

Krazy Kangaroo

Het trampolinepark Krazy Kangaroo biedt de complete “experience" voor beginnende tot gevorderde trampoline springer, begeleiders én toeschouwers. Naast de vele aaneengeschakelde trampoline velden zijn er ook  jump-area's zoals de Freejumping ruimte met horizontale en diagonale trampolines, een Tricks area met o.a. extra hoge spring mogelijkheden, een Pillow Pit, Foam Pit, Slackline, Bounceboard area, Ninja parcours en een Sports area waar je fantastisch als een basketballer kunt dunken of turnoefeningen kunt doen.

Reserveren is verplicht. 

Mountainbiken op de Noetselerberg

De Noetselerberg heeft niet alleen veel mooie wandelroutes, ook zijn er mountainbike routes. Door middel van het fietsknooppuntennetwerk kun je zelf een mooie fietsroute door het nationaal park samenstellen. Volg je liever een vooraf uitgezette route? Dat kan ook! Er lopen twee bewegwijzerde mountainbikeroutes door het park, variërend van 18 tot 30 kilometer. Of je nou een beginner of gevorderde mountainbiker bent, respect voor de natuur staat centraal.

Ontdek hier de routes.  Mountainbikes huren? Bij Bistro De Oale Sté  op de Noetselerberg zijn  mountainbikes te huur

Activiteitencentrum het Schwarzwald in Rijssen

Het Schwarzwald in Rijssen is is een restaurant met tevens een partycentrum. Het Schwarwald lig in een bosrijke omgeving tussen Rijssen/Holten en Markelo in Overijssel. 

Voor een georganiseerd familiefeest, vriendendag of familiedag ben  je hier aan het juiste adres. Hier vind je activiteiten voor alle leeftijden. De kinderen kunnen dus gezellig mee.

Outdoor activiteiten voor groepen

De locatie midden in een bosrijke omgeving tussen Rijssen, Holten en Markelo maakt Het Schwarzwald uniek. Er zijn 4 arrangementen waarbij je kunt kiezen uit de volgende activiteiten:

Buggy buxter tour 
Solex tour
Scooter tour
Segway clinic & Shooting games
Kever rally
Escaperoom

Actief Twente

Op zoek naar een dagje uit met de kinderen? Bij Actief Twente huur je de leukste voertuigen en boek je de allerleukste arrangementen voor het hele gezin om Twente te ontdekken! Wordt het een actieve dag en flink crossen door de bossen met een mountainbike of toch met je kinderen toeren op een scooter? Daarnaast hebben ze superleuke wandeltochten uitgezet voor kinderen vanaf hun verhuur locatie in Beuningen. Je wandelt er zo de Twentse natuur in. Op het nabijgelegen Lutterzand kun je iedere zondag heerlijk de Dinkel op met de kano's van Actief Twente. 

 

Log In