Napoleon in Naarden & Schuttersdag op het Vestingmuseum

Op zondag 20 oktober 2019 is het niet alleen Schuttersdag bij het Vestingmuseum in Naarden - er wordt ook speciale aandacht besteed aan Napoleon!

Napoleon kwam 200 jaar geleden naar Naarden

Vandaag sluit Het Nederlands Vestingmuseum aan bij het Netwerk van Canonmusea voor het thema Napoleon. De Franse Keizer bezocht Naarden ruim 200 jaar geleden om de vestingwerken te inspecteren tijdens zijn bezoek aan Nederland. Reenactors van de Napoleontische Associatie der Nederlanden, verzorgen samen met de kanonniers van het museum verschillende optredens. Zo worden er demonstraties gegeven met historische kanonnen en musketten. Tevens zijn er kampementen ingericht door de verschillende regimenten, die een inkijkje geven in het soldatenleven ten tijde van Napoleon. Uiteraard zal de keizer ook acte de presence geven!

Bezoekers kunnen hun auto gratis parkeren op de openbare parkeerplaats op bastion Nieuw-Molen aan de Westwalstraat in Naarden-Vesting.

Schuttersdag op het Vestingmuseum

Op elke derde zondag van de maand is het Schuttersdag op het Nederlands Vestingmuseum. De kanonniers nemen je mee terug in de tijd en laten je de geschiedenis zelf ervaren. Tussen 14:00 en 16:00 uur laten de kanonniers het vestinggeschut bulderen! Voor Schuttersdagen gelden de normale entreeprijzen, er wordt hiervoor geen toeslag berekend. 

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!