Schansend 7, 1509 AW Zaandam

In het Zaans Museum op de Zaanse Schans maak je kennis met een wereldberoemd stukje Nederland. Het Nederland van de molens, de industrie, de groene houten huizen, maar ook van de koopmansgeest, het harde werken en de kenmerkende no-nonsens mentaliteit. Het Zaans Museum staat middenin het fameuze Hollandse landschap: het zeventiende-eeuwse oneindige laagland, met aan de horizon de fabrieken en die typisch Hollandse wolkenluchten.

Kinderactiviteiten Zaans Museum

Ze hebben de leukste activiteiten, speciaal voor kinderen. Biscuitjes versieren, koekfabriekjes bouwen, speurtochten… Eigenlijk teveel om op te noemen! Bijvoorbeeld:

Chocoladewikkel

In het Zaans Museum is altijd iets te doen. Ga bijvoorbeeld aan de slag met de games in de Verkade Experience of haal bij de kassa een heerlijke chocoladereep en maak een ontwerp voor een wikkel. Daarna kan je de reep met behulp van een miniatuur inpakmachine zelf inwikkelen!

Speurtocht

Vraag bij de informatiebalie naar de speurtocht in de Verkade Experience. Je doet allerlei opdrachten terwijl de koek- en chocolademachines op volle toeren draaien.

Dol op leuke gezinsuitjes en kinderfeestjes?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in Zaanstreek-Waterland aan!

GRATIS KidsTips!

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor