Op het Muiderslot hebben ze extra veel zin in de kinderboekenweek van 2020, want het thema is ‘toen en nu’! Ze hebben natuurlijk wel wat te vertellen over ‘toen’ en koppelen het dagelijks terug naar de tijd van nu. Speciaal in het kader van de kinderboekenweek hebben ze bij het Muiderslot dan ook een leuk programma opgesteld met activiteiten voor jong en oud!

Herfstpodium

Muziek is iets van alle tijden en alle plaatsen. Het blijft zich vernieuwen, maar grijpt ook altijd weer terug naar vroeger. Speciaal tijdens de kinderboekenweek kun je op het Muiderslot muziek van toen en nu vinden. Denk aan een rapper tegenover klassieke muziek, of een DJ tegenover een djembe… Ze geven muzikanten van toen en nu op 11 oktober een podium, mede dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Voorlezen in het Muiderslot 

Het kasteel barst van de spannende verhalen! Verhalen over ridders en jonkvrouwen, maar ook over andere bewoners en wat zij allemaal deden in het kasteel. Is een kasteel niet de beste plek om een mooi verhaal over de middeleeuwen voor te lezen? Dan vinden wij wel, en daarom lezen ze geregeld voor tijdens de kinderboekenweek. Het weekend van 3 & 4 oktober én het weekend van 10 & 11 oktober kunnen de kleintjes ‘s ochtends meegenieten van de voorleesverhalen.

Straattaaltours

Een verhaal over geschiedenis, maar in de taal van vandaag… Op verschillende momenten in de kinderboekenweek zijn er bij het Muiderslot hele chille tours: korte rondleidingen in straattaal. Heel spang, challa en moeilijk relaxed (ofzoiets) in een half uurtje. Misschien heb jij nog wel tips over de coolste woorden voor de rondleider! 

Dol op leuke gezinsuitjes en kinderfeestjes?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in ‘t Gooi aan!

GRATIS KidsTips!