Het allerleukste speelpark van Noord-Holland - volgens de leden van de ANWB tenminste - is Oud Valkeveen in Naarden. En dat is natuurlijk niet de enige aantrekkelijke grote speelplek in deze provincie! We zetten ze graag op een rijtje voor je.

Grote speelparken in Noord-Holland

Geef kinderen ruimte om te spelen en ze vermaken zich geweldig. Dat is precies wat jij wilt als je een dagje uit gaat met je gezin, toch? Die ruimte hebben ze zéker in deze selectie grote speelparken in Noord-Holland!

ANWB-winnaar: Oud Valkeveen in Naarden

Speelpark Oud Valkeveen in Huizen is een walhalla voor het hele gezin. De kids kunnen er naar hartenlust spelen - er is zoveel te beleven! Tientallen speeltoestellen en voor kleintjes het speciale Miniland. De buitenpret kan niet op en gaat het regenen? Dan hebben ze ook nog een indoor speelpark!

Speelpark Oud Valkeveen in Naarden

Lekker spelen in Oud Valkeveen!

Europa's grootste speeltuin De Linnaeushof

Sommige mensen zeggen wel eens dat andere parken groter zijn of meer te bieden hebben. Toch is er een verschil wat Linnaeushof de grootste speeltuin van Europa maakt. Hier staan namelijk de meeste speeltoestellen en attracties die gericht zijn op actief vermaak, écht spelen dus!

Check hier meer info

Speelpark De Swaan in Langedijk

Speelpark De Swaan is een enorm ruim opgezet en verrassend leuk speelpark nabij Alkmaar! Het door groen omgeven park heeft om elke hoek weer een verrassing. Je hebt er tal van leuke speeltoestellen, een groot luchtkussen, een waterkussen (waar je op kunt lopen), bootjes, skelters, een mini sprookjesbos, gave hoge glijbanen en nog veel meer! Er staan een heleboel bankjes en picknicktafels, je mag je eigen eten en drinken meenemen. Perfect voor een actief dagje uit in de buitenlucht!

Speelpark De Swaan

Hier meer info!

De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn

Bij de Holle Bolle Boom is er heel veel te doen! Naast de Holle Bolle Binnen en de Holle Bolle Plons is er ook de Holle Bolle Buiten. Dit bestaat uit een enorme en fantasierijke speeltuin voor jong en oud, daar alleen al kunnen de kids zich prima vermaken. In 2020 is de Holle Bolle Buiten nog flink uitgebreid met een waterspeeltuin, compleet met glijbanen en spetterbad. Al dat leuks is bijna niet in 1 dag te doen, dus je kunt ook een paar nachtjes boeken op het bijbehorende vakantiepark natuurlijk! 

De Holle Bolle Boom

Vind hier meer info

Speelpark De Goudvis in Sint Maartenszee

Spelen bij De Goudvis is altijd een feestje! Het speelpark is gelegen aan de rand van het duingebied in Sint Maartenszee. Er is ook een grote indoorspeelplaats en een (afhaal)restaurant met allemaal lekkers. Buiten weten de kids niet waar ze als eerste moeten beginnen, wat is er veel te doen! Allerlei avontuurlijke speeltoestellen, skelters, bootjes, zweefmolen, allerlei soorten schommels, een enorm luchtkussen en nog veel meer. Je vindt overal picknickbanken om ook even rustig wat te kunnen eten of lezen. 

Speelpark De Goudvis

Meer info!

Nog veel meer speeltuinen en andere speelplekken

Natuurlijk hebben we in Noord-Holland heel veel meer speeltuinen en andere speelplekken die ook het bezoeken waard zijn. Go-Kids heeft een mooi overzicht heel veel plekken waar de kids kunnen spelen en ontdekken, in zeven verschillende regio's in de provincie:

 

Log In