Speelgoedmuseum Deventer opent het nieuwe jaar met een nieuwe expositie. De expositie ‘Ontwerper Floris Hovers, De werkplaats als speelplaats’ is gevuld met  kleurrijke, speelse en verrassende objecten van Floris Hovers.

Entree Speelgoedmuseum

Kom op bezoek en ontdek de nieuwe expositie in het Speelgoedmuseum van Deventer. 

Floris Hovers

In de tentoonstelling van Floris Hover zijn onder andere flessenbootjes, Archetoys en series houten dieren te zien. Miniaturen waarmee hij internationale bekend werd als ontwerper.

Floris Hovers is het meest bekend van zijn eindeloze reeks prachtige autootjes van hout, waarvan hij er één per dag maakte, een jaar lang en die inmiddels in productie zijn genomen. Zijn werk is te vinden in het Stedelijk in Amsterdam, maar ook in New York en Milan.

EN nu dus ook in Deventer. 

Dit houten speelgoed is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar in Nederland. 

>> Dit wil jij ook!

Privé collectie speelgoed

In het Speelgoedmuseum Deventer wordt nu een rijke verzameling uit de privécollectie van Hovers getoond. Van speelgoed uit zijn eigen jeugd tot zijn nieuwste ontwerp en van de eerste schets tot het eindproduct. 

Vernieuwing Speelgoedmuseum Deventer

De objecten uit de nieuwe tijdelijke collectie worden aangevuld met audiovisuals waarin Hovers als ‘spelende mens’ in beeld wordt gebracht. Daarmee past deze tijdelijke expositie perfect bij de recente vernieuwing van het speelse museum waarin de ‘homo ludens’ centraal staat.

Wij namen vorig najaar een kijkje in het vernieuwde Speelgoedmuseum.

Wil je meer weten over de nieuwe tijdelijke expositie?

>> Kijk hier voor meer info!