Speelgoedmuseum Deventer heeft een nieuwe expositie. Super leuk, kom je ook kijken. Ontdek de Expositie over spelen in de jaren '90 

Expositie Speelgoedmuseum

Speelgoedmuseum Deventer presenteert de expositie ‘Spelen in de jaren ‘90’. In het speelse museum aan de Brink ontdek je hoe de speelgoedwereld in het tijdperk van grunge muziek, Game Boys en baggy jeans eruitzag.
Het uiteenvallen van de Sovjet-Unie opende de deur naar een tijd van onbegrensde liberalisering en massaconsumptie. De wereld schakelde over van discmans naar mp3-spelers en van neonkleuren naar zachte tinten. De mobiele telefoon en e-mail maakten de wereld kleiner en meer verbonden. Terwijl de Spice Girls de hitlijsten domineerden, zagen Tamagotchi en Pokémon het daglicht.

Expositie: Spelen in de jaren '90

Hoe zag de speelgoedwereld er eigenlijk uit in de jaren ‘90 en wat was de invloed van dit decennium op het spelen? In de Gastenkamer, de wisselruimte van het Speelgoedmuseum, vind je het antwoord. Vanaf 16 maart 2024 kun je Flippo’s, Tamagotchi’s, Barbies, Playmobil, Pokémon en ander nostalgisch speelgoed van dichtbij bewonderen.

Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer
Ben jij al in het nieuwe museum geweest? Door deze nieuwe expositie is het zeker leuk om nu nog een keer langs te gaan. Je kinderen gaan het ook geweldig vinden.
Wil je meer weten over de nieuwe tijdelijke expositie?

Kijk hier voor meer info! ➤