Kinderboerderijen, dierentuinen en wild parken in Gelderland

In Gelderland zijn er heel veel leuke dierenuitjes voor kinderen. Naar de kinderboerderij, op bezoek bij de boer, wild spotten in een dierentuin, wild- of natuurpark. Maak eens een huifkar tocht of ga op stap met een ezel. Uitjes met dieren doen het altijd goed bij kinderen!

De kinderen kunnen heerlijk knuffelen of hun ogen uit kijken naar alle vrolijke streken van de dieren. Wij zette de leukste uitjes voor je op een rij.

Naar de kinderboerderij in Gelderland

Kinderen vinden een kinderboerderij altijd leuk. Dieren aaien en verzorgen maakt ze rustig. En vaak zijn deze deze ook nog eens heel schattig om naar te kijken. Wij zochten de leukste kinderboerderij voor kinderen die gek zijn op dieren op!

1. Speelparadijs en kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe

Bij Kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe een dagje erop uit met een ezel is voor kinderen een echt feest! Bij de Koperen Ezel kun je je een hele dag amuseren, er is veel te doen! Voor twee euro kun je al heerlijk spelen in de speeltuinen, de skelterbaan en kijken bij alle dieren. Het is eigenlijk een kinderboerderij, maar het lijkt hier wel een mini-dierentuin.

>> Meer weten?

Kinderboerderij de Koperen Ezel in Epe

 

Op bezoek bij de boer in Gelderland

Er zijn in onze regio heel veel boerderijen waar ze kunnen spelen, dieren aaien of knuffelen. In Gelderland vind je heel veel soorten boerderijen: de gewone melkvee boerderij, geitenboerderij, kaasboerderij, varkensboerderij, ijsboerderij, ezelboerderij, stadsboerderij en speelboerderij. Kom ook eens een bezoekje maken aan onze boer in Gelderland.

1. Speel- en beleefboerderij De Roosendaal in Putten

Speel- en beleefboerderij de Roosendaal is een neventak van boerderij "De Roosendaal", een agrarisch bedrijf met melkkoeien, kalfjes, zeugen met biggen en vleesvarkens. Daarnaast lopen er ook wat hobbydieren zoals pony's, kippen, ganzen en honden. Daarbij is er een speeltuin met speeltoestellen zoals schommels, wipwappen, een zandbak, een springberg etc. Tussen de speeltoestellen door loopt een grote traptrekkerbaan. Met de traptrekker kun je zo het hele terrein verkennen.

>> Meer weten?

Roosendaal in Putten

 

Wild- en natuurparken in Gelderland

Gelderland is met de Veluwe natuurlijk natuurprovincie nummer 1 van Nederland. Dieren spotten in hun eigen omgeving is een hele uitdaging. Maar als het dan lukt, zo tof! Echt een ervaring die kinderen niet snel zullen vergeten. Ontdek de tofste plekjes!

 

De Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe is natuurlijk bij iedereen bekend. Dit is een heerlijk en mooi uitje met kinderen. Pak een witte fiets en ga op ontdekkingstocht. Misschien zie je wel een edelhert, of spot je een wild zwijn! Ben je moe van al het fietsen dan kan je in het centrum van het park even uitrusten bij het restaurant. Naast het terras is voor kinderen een heerlijke speeltuin. 

>> Meer weten?

 

Dierentuinen in Gelderland

Dierentuinen, altijd een succes. Hoe klein of groot je kind ook is. Samen kijken wat de dieren allemaal doen, hun namen oefenen en lachen als papa ze nadoet. Dit zijn de allerleukste dierentuinen van Gelderland.

1. Burgers' Zoo in Arnhem

In Burgers' Zoo  kan je je een hele dag vermaken. Bezoek het mooie Oceanium waar je onder de vissen doorloopt, geniet van de apen en dwaal door de Bush. En de grote speeltuin zal ook vast goed in de smaak vallen bij de kinderen. 

>> Meer weten?

2. Apenheul in Apeldoorn

De Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo'n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. Het park is onderdeel van Stadspark Berg & Bos waar je ook heerlijk kunt wandelen door het park en de mooie boschvijver en spelen op de Speelweide.

>> Meer weten?

<Afbeelding>

 

Meer leuke tips?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met dieren in de regio? Kijk dan op de verschillende website van de Go-Kids regio's.

Log In