Leer over oorlog en vrijheid: verhalen om nooit te vergeten

Deze meivakantie kunnen kinderen met een initiatief van de Provincie Zuid-Holland aan de slag met het thema vrijheid. Kinderen gaan het gesprek aan over vrijheid en oorlog en delen dit online. Enige hulp van ouders kan handig zijn met dit project.

Niet vanzelfsprekend

Vrijheid: het klinkt als de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het niet. Laat kinderen het gesprek aangaan met hun opa of oma, die misschien nog de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt. Of zoek het gesprek op met een veteraan uit Afghanistan. Misschien zit jouw kind wel met een kind in de klas die is gevlucht voor een oorlog.  Aan jouw kind(eren) de vraag om deze verhalen te verzamelen en een filmpje te maken! Met het filmpje zorgt hij/zij ervoor dat al deze verhalen onder de aandacht worden gebracht en niet vergeten worden.

De provincie plaatst de meest aansprekende en creatieve ingezonden video's op de website. Misschien krijgt het verhaal van jouw kind wel een podium op lokale media. Of krijgt de klas bezoek van de commissaris van de Koning.

Alle informatie

Filmpjes kunnen tot 15 mei worden ingezonden.