Buitenzwembaden en waterspeelplekken omgeving Rotterdam

Hot hot hot! Als het warm is, is het natuurlijk heerlijk om lekker met water te spelen, waar ga je dan naartoe met de kinderen? We hebben een handig overzicht met plekken waar je verkoeling kunt zoeken met de kids, van buitenzwembaden tot waterspeeltuinen. Voor al deze plekke geldt wel: je bent niet de enige die op een warme dag verkoeling zoekt, dus check even bij de bestemming zelf of ze open zijn en plek hebben, door door te klikken op de gekleurde link.

Veel plezier! 

Zeeland Buitenland - Ouddorp

Aan de oevers van het Grevelingenmeer ligt een heel bijzonder gebied, waar je terecht kunt voor een actief gezinsuitje, maar ook een dagje spelen met water. Je kunt er bijvoorbeeld survivallen, vlotten bouwen, een avonturentocht doen, klimmen en genieten van de mooie omgeving en het water! Zeeland Buitenland is een dag genieten voor iedereen!

Zeeland Buitenland Go-Kids Rotterdam

Stad strand Nesselande- Rotterdam

Op het strand in Nesselande kan je je natuurlijk heerlijk vermaken! De Zevenhuizerplas biedt genoeg mogelijkheden om lekker van het water en de mooie omgeving te genieten. Aan de kant van Nesselande is er een lang strand met vlakbij winkels en restaurantjes. Let wel op! Want de plas is heel diep en kan dus als je voorbij het zwemgedeelte gaat ineens heel koud worden. Dit is echt heel gevaarlijk ook al lijkt dit anders. 
Aan de andere kant van de Zevenhuizerplas, vlak bij Oud Verlaat is het Zevenhuizerstrand ook een heerlijke plek om de dag door te brengen! 

Optisport De Kuil in Bodegraven

Wil jij een dagje lekker genieten in een prachtig buiten- en binnenzwembad? Ga dan eens naar Optisport de Kuil. Er is een grootbuitenbad met springplank, een kindergedeelte met leuke speelelementen en een speeltuin. Je loop zo van het binnenzwembad naar het buitenzwembad en andersom. En je kan dus ook van de super toffe binnen glijbaan af, als je een dagje gaat zwemmen. Genoeg opties voor een heerlijk dagje waterpret!

Optisport de Kuil Bodegraven

Reeuwijkse plassen

Vlak langs de A12 ligt de Reeuwijkse Hout een heerlijk gebied om een dagje te genieten van het mooie weer. Met een grote ligweide met gras en zand kun je je hier prima met het gezin vermaken. Zandkastelen bouwen, zwemmen, picknicken. Het kan allemaal. Het kindergedeelte is afgeschermd en hierdoor ook geschikt voor kleinere kinderen. Ook zijn er toiletten en douches aanwezig en bij restaurant de Reeuwijkse Hout kan je terecht voor horeca. 

Het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel (open in de zomervakantie)

In Nieuwerkerk aan den IJssel heb je een heerlijk buitenzwembad met een fijn kindergedeelte, een pierenbadje waar echt alleen maar de kleinste komen en een geweldige glijbaan waar jong en oud tientallen keren achter elkaar af sjeesen. Met een heerlijke ligweide en een buitenbar voor wat te eten en te drinken, is dit een prima bestemming voor een top dag! Lees hier meer.

Polderbad Nieuwerkerk aan den IJssel

Dagcamping Bleiswijksezoom

Het recreatieterrein is langgerekt en biedt veel verschillende activiteiten en faciliteiten voor volwassenen en kinderen. Er zijn meerdere ligweides beschikbaar en kinderen kunnen lekker gratis zwemmen. Ook al is de bebouwde kom om de hoek, je merkt er eigenlijk niks van. Het recreatieterrein heeft ook enkele speelfaciliteiten/speeltuinen voor kinderen.

BatensteinBuiten in Woerden

In BatensteinBuiten vind je een waterspeeltuin (spraypark) met verwarmd water (28⁰ Celsius), een 12 holes midgetgolfbaan, een zandspeelplaats, een klim- en klauterplaats, een verjaardagshut (voor kinderfeestjes), een airtrampoline (van 12 bij 6 meter), een tokkel/kabelbaan, schommels, een tafeltennis tafel en een levensgroot schaakspel. Lees hier meer.

Hoek van Holland strand

Het strand van Hoek van Holland is natuurlijk heerlijk. Met verschillende strandtenten, een openbaar toilet en natuurlijk heel veel zand en zee beleef je hier een dag vol plezier! Omdat de strandtenten er zowel in de zomer als in de winter staan kan Hoek van Holland dus in ieder seizoen heel leuk zijn.

Nesselande strand

Speeltuin de Sluis Gouda

Vaar op de woeste zeeën met het piratenschip, beklim de muzikale octopus of voel de kriebels in je buik op de kabelbaan. Bij De Sluis is er eindeloos speelplezier met draaimolens, schommels en klimtoestellen. En natuurlijk is er ook volop spetterpret in het spartelbadje! Zodra het weer het toelaat, komt er water in het badje. Het spartelbad heeft een lage waterstand, dus het is perfect geschikt voor de kleintjes onder toezicht. Geniet van urenlang waterplezier.

Zwemmen in de Kralingseplas

Je kunt natuurlijk ook fijn zwemmen in de Kralingseplas! Leg je handdoek neer op het strandje! Ga jij vlak bij de glijbaan liggen? Of liever bij het peuterbadje? Het  peuterbad is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten en biedt een veilige omgeving met een waterdiepte van slechts 20 cm. Hoewel het bad in de winter leeg is, kunnen peuters vanaf het voorjaar hier volop plonsen en spetteren.

Naast het peuterbad zijn er ook tal van andere opties om van te genieten. Mocht je even geen zin hebben om te zwemmen, dan kun je heerlijk spelen op een van de vele speeltoestellen of ontspannen in het gras. Bovendien is er zelfs een toilet in de buurt, wat erg handig is voor ouders met kleine kinderen.

Kralingsebos zwemmen

Plaswijckpark Rotterdam

In Plaswijckpark is de waterspeeltuin in 2020 vernieuwd, vergroot en nóg gaver geworden. Laat je betoveren door de Plaswijckpark Waterspeeltuin, dé favoriete bestemming voor waterpret in de regio. Gelegen in het prachtige Hillegersberg, biedt dit park een fantastisch scala aan activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Glijbanen, fonteinen, waterpompen en speeltoestellen zorgen voor eindeloos vermaak. Terwijl je kinderen volop genieten, kun jij ontspannen op de nabijgelegen ligweide en een oogje in het zeil houden.

Plaswijckpark

Krabbenplas in Vlaardingen

De Krabbeplas, Ligt langs de A20 naast Westwijk in Vlaardingen, dit is een ideale plek voor zwemmen en surfen. Je hebt hier een klein speeltuintje langs het water en vooral heel veel ligweide. Kids kunnen hier uren lang spelen met water, zand en wat speelgoed. Er is een toilet en een leuk eettentje aanwezig. 

De Speeldernis Rotterdam

Bij de Speeldernis in Rotterdam kunnen de kids onbeperkt met water spelen. Deze unieke speelplek midden in de natuur heeft misschien geen traditionele waterspeeltuin, maar biedt wel een betoverende omgeving met een kabbelende waterloop en ondiepe poelen. Hier kunnen kinderen volop spelen en ontdekken. Ze kunnen dammen bouwen, bootjes laten varen en zich laten verrassen door het verfrissende water.

Speeldernis Rotterdam

De Krimpenerhout

Krimpenerhout, gelegen aan de rand van Krimpen, is een geweldig recreatiegebied voor gezinnen met kinderen. Hier vind je een surfplas, een strandje met een ligweide en zelfs een apart hondenstrand. Op slechts een kwartiertje lopen bevindt zich Speelpolder Polderrijk, een waar paradijs voor kinderen waar ze kunnen slootje springen, hutten kunnen bouwen en lekker kunnen knutselen met natuurlijke materialen die ze tegenkomen.

 

In Capelle is een gratis waterspeeltuin van de gemeente: de Watervallei

 

Blijf je toch thuis? Check dan onze 25 waterspelletjes om thuis met de kinderen te doen!

Ook leuk: huur eens een kano of sloep, bij Outdoor Valley kan dat bijvoorbeeld (aan de rand van het Hoge Bergse Bos)

Log In