Ontdek Goeree Overflakkee met kids
Bosweg 2, 3253 XA Ouddorp

Ontdek Goeree-Overflakkee met het gezin 

Ontdek de perfecte bestemming, dagjes weg en uitjes voor gezinnen op Goeree-Overflakkee! Van culturele belevenissen tot ravotten in de natuur: op Goeree-Overflakkee is er genoeg te beleven voor het hele gezin. Ook voor de creatieveling is er genoeg te doen. Word een echte DJ en laat het publiek dansen op jouw muziek of ga helemaal los met verf en schilder de mooiste dingen. Jonge onderzoekers hebben keuze uit veel verschillende leerzame uitjes. Duik in het verleden of leer over de flora en fauna. Zijn jouw kinderen echte avonturiers? Met het Go Ranger pakket ontdek je de gaafste natuurspeeltuinen, mooiste natuurgebieden en meest avontuurlijke hotspots van het eiland. 

Go Ranger pakket

Wat zijn jullie favoriete uitjes?

Uitjes voor de creatieveling
Uitjes voor de avonturiers
Uitjes voor de ontdekkers
Uitjes voor onderzoekers

Go rangers pakket Goeree Overflakkee

Wandelen op Goeree-Overflakkee met kids

Er zijn verschillende wandelroutes op het eiland die ook heel leuk zijn voor kinderen. Samen lekker wandelen en ondertussen meer leren over de natuur op of de geschiedenis van het eiland. Je vindt er meerdere routes onder de 5 km. Zoals enkele routes in de Kwade Hoek, de bunkerroute op de Punt en de puzzelroute op ‘t Fort in Ooltgensplaat. Liever op eigen houtje op pad? Wandel door de duinen, over het strand of door de natuurgebieden. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen, wie weet spot je de Europese zeearend, flamingo’s of zeehonden.  

wandelen Goeree Overflakkee

Wateractiviteiten met Kids op Goeree-Overflakkee

Wil je nog wat actiever aan de slag? Op de Brouwersdam en een deel van de stranden bij Ouddorp zijn tal van leuke kindvriendelijke watersport clinics te boeken. Leer surfen, suppen, vliegeren of blokarten. Of waag een sprong van de Waterjump op de Brouwersdam. Liever wat rustiger aan? Gewoon lekker een dagje naar het strand kan natuur ook. Er zijn maar liefst 26 strandopgangen, hippe strandpaviljoens en je parkeert overal gratis. 

Wateractiviteiten Goeree Overflakkee

Goeree-Overflakkee eiland vol met gezinsactiviteiten

Maar er is nog veel meer te doen op Goeree-Overflakkee met het gezin. Bezoek Ouddorp Duin waar je een strandtheater, pumptrack, minigolf en speeltoren vindt. De kinderen vermaken zich terwijl jij op het terras van een drankje geniet. Ga winkelen in het gezellige Ouddorp of Middelharnis en scoor er een lekker ambachtelijk ijsje. 

Speeltuinen Goeree Overflakkee

Of leer in Sommelsdijk in het Streekmuseum onder andere over de grootste Middeleeuwse muntschat van Nederland die op het eiland is gevonden. In het RTM Museum in Ouddorp rijd je met een ouderwetse stoomtrein zo over de Brouwersdam, instappen en rijden maar.  Ook dierenliefhebbers komen op Goeree-Overflakkee aan hun trekken! Bij A seal in Stellendam leer je alles over de voordelta en de zeehonden die er leven, bij geitenboerderij de Mekkerstee kun je geitjes aaien en ijs eten gemaakt van geitenmelk en in Nieuwe-Tonge is een heuse dierentuin gevestigd: Faunapark Flakkee.  

Top bestemmingen op Goeree-Overflakkee

🔝 Zeehondenopvang A Seal
🔝 Ouddorp duin
🔝 Faunapark flakkee 
🔝Streekmuseum Sommelsdijk
🔝 RTM museum

Wat ga jij doen?

 

 

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor