10 x leuke herfstvakantie activiteiten in de Noordkop!

Op zoek naar leuke herfstvakantie activiteiten voor kinderen in de Noordkop? Go-Kids heeft 10 tips voor je!
Van theater tot speuren op de boerderij en van jumpen tot lekker creatief bezig zijn.

1. Rondleiding en leuke activiteiten voor kids bij Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve

Nabij 't Veld ligt de koeienboerderij van familie Veldman, Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve. Deze herfstvakantie hebben ze op maandag, woensdag en vrijdag een leuke activiteit voor kinderen. Speurtocht, rondleidingen....of tover jezelf om tot boer(in)!

Meer info over de activiteiten

2. Pompoenen uithollen en schilderen bij Speelpark De Swaan

Bij Speelpark De Swaan in Langedijk kun je deze vakantie niet alleen pompoenen kopen, maar ook uithollen en schilderen. Leuke activiteit voor zowel kinderen als papa's en mama's! Een lampje erin en zet hem bij de voordeur neer. Tof nu het 's avonds weer vroeger donker is!

Meer info over de pompoenen

3. Elke ochtend Mini-Jump & Play bij Skagaventure Schagen

In de herfstvakantie kunnen jonge kinderen elke dag veilig springen en spelen zonder grote kinderen. Skagaventure Schagen stelt de ruimte van 9 tot 11 uur open enkel voor kinderen van 3 t/m 8 jaar.

Meer info over Mini-Jump & Play

4. Tulpen planten bij het Land van Fluwel in Sint Maartenszee

Vanaf zaterdag 10 tot en met zondag 18 oktober planten kinderen gratis hun eigen Tulpenbollen bij Land van Fluwel. Dit jaar planten de kinderen hun bollen op schalen en potten zodat ze direct mee naar huis kunnen. En dan kan het lange wachten beginnen … Wie heeft in april de mooiste tulpen op het terras staan? Degene die de mooiste foto stuurt, wacht een mooie verrassing!

Meer info over tulpenactie

5. Apenkooien op diverse plekken in de Noordkop!

Rennen, vliegen, springen, klimmen, slingeren. Dat is wat er gebeurt tijdens apenkooien! In diverse dorpen in de Noordkop wordt apenkooien (en op sommige plekken) trefbal georganiseerd door de Sportservice. Je kunt apenkooien in Den Helder, Hippolytushoef, 't Veld, Nieuwe Niedorp, Tuitjenhorn en Anna Paulowna. 

Meer info over apenkooien

6. Vouwen, bouwen, mijnenspel spelen en theater in het Marinemuseum in Den Helder 

Uiteraard organiseert het Marinemuseum ook weer leuke extra activiteiten tijdens de herfstvakantie. Vouw of bouw een onderzeeboot of fregat, speel het mijnenspel of ga in de theatervoorstelling 'Geheime Dieptes' mee terug naar de Koude Oorlog. 

Meer info over de activiteiten

7. Fortnite komt tot leven tijdens de Sportnite in Wieringerwerf

Op vrijdag 16 oktober kunnen kinderen vanaf 10 jaar oud Fortnite spelen in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf. Een heuse battle met laserguns! En er zijn diverse leuke minigames te doen.

Meer info over Sportnite

8. Lekker naar de film: Cinekid on Tour bij Filmhuis Alkmaar

Net als vorig jaar is het tofste kinderfilmfestival weer neergestreken in Filmhuis Alkmaar. Op 14, 15 en 16 oktober draaien ze hier lieve, grappige en ontroerende kinderfilms. Alle kinderen krijgen een verrassingstasje mee voor in de zaal en voor volwassenen is een kopje koffie of thee inbegrepen! Filmhuis Alkmaar ligt niet in de Noordkop, maar is zo leuk dat we deze toch even willen noemen! 

Meer info over Cinekid

9. Kindertheater in De Kampanje in Den Helder

Tijdens de herfstvakantie heeft Theater De Kampanje 2 leuke voorstellingen voor kinderen op het programma staan. Op 10 oktober kun je naar 't 'Veterstrikconcert' (4+) en op 11 oktober naar 'Edward Scharenhand' (8+). 

Meer info over de voorstellingen

10. Speuren in en om Bibliotheek School 7 in Den Helder

Op zaterdag 10 oktober kun je in de Bibliotheek School 7 speuren! Kies je voor de speurtocht 'Op stap met Tante Tijd' of de speurtocht door de bieb? Ook kun je lekker creatief aan de slag met een kijkdoos maken. Je mag hem tentoonstellen in de bieb en wie weet win je nog een mooie prijs! 

Meer info over de activiteiten

Nog meer leuke activiteiten vind je natuurlijk in onze agenda
En volg ons op Facebook en Instagram voor de leukste uitjes en acties!

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!