De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint. Bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik beleef je de Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot.  Bello en de andere historische stoomlocomotieven rijden in juli en augustus volgens een uitgebreide dienstregeling boordevol extra activiteiten…

Gratis koffer met de speurtocht Stoomsafari

De Tijdreis wordt extra leuk met de speurtocht Stoomsafari. Je krijgt een gratis koffer vol opdrachten die je tijdens de Tijdreis uitvoert ontdek je alles over het reizen met de stoomtram. Je kunt je verkleden als een reiziger van 100 jaar geleden en de post sorteren zoals dat vroeger in de rijdende stoomtram gebeurde. Heel spannend is natuurlijk het kijkje bij het kolenvuur van Bello. Op het station van Wognum moeten de goederen in de juiste tram worden ingeladen, anders komen ze niet op de juiste bestemming. 

Op Stoomsafari met de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Meer beleven met de Museum Stroomtram Hoorn-Medemblik

En aan het einde van de tocht kun je ook nog naar het museumterrein in Hoorn! Op het sfeervolle tramstation in Hoorn ga je 100 jaar terug in de tijd. Ontdek tentoonstelling De Tijdlijn, het seinhuis en de werkplaats. Daar staan de grote stoomlocomotieven opgesteld en vind je het Bello Atelier, waar de Tram voor Bello wordt gerestaureerd. 

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Stap in en ga mee! Vaar met veerboot Friesland van Enkhuizen naar Medemblik over het IJsselmeer. Reis vervolgens met de stoomtram naar Hoorn. Je kunt de reis ook in omgekeerde richting maken. 

Meer informatie, een reisplanner en E-tickets vind je op www.stoomtram.nl

Boek de Stoomsafari!