Koningsmars en Marine Taptoe Den Helder

Koning Willem-Alexander is bijna jarig, daarom is het tijd voor de jaarlijkse Koningsmars en de Marine Taptoe op Willemsoord in Den Helder.

Koningsmars voor de verjaardag van de Koning

Ter ere van de verjaardag van ZM Koning Willem-Alexander vindt op donderdagmiddag 26 april in Den Helder de ‘Koningsmars’ plaats. Voor deze gelegenheid marcheert het gehele Korps Adelborsten door de binnenstad en wordt daarbij muzikaal begeleid door de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Aanvang 14.30 uur en het vertrek is vanaf het exercitieterrein achter het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM). 

Marine Taptoe Den Helder

’s Avonds, aanvang 19.30 uur, presenteren de Marinierskapel en de Tamboers & Pijpers een Marinetaptoe. Deze taptoe bevat naast een openingsmars, ceremoniële momenten als onder meer tamboer-roffels en het Gebed van Bortniansky ook een bewegende choreografie op speciaal gearrangeerde klassieke én marsmuziek. Het geheel staat onder leiding van Majoor der Marinierskapel Arjan Tien. 
Deze taptoeshow zal dit seizoen door de muzikanten van de Koninklijke Marine o.a. uitgevoerd worden op een grote internationale militaire taptoe in Oslo te Noorwegen en op de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam. Op 26 april heeft Den Helder de Nederlandse première. 
Dit alles vindt plaats op het evenemententerrein achter het Marinemuseum op de voormalige Rijkswerf Willemsoord en duurt ongeveer tot 20.15 uur. De toegang is gratis. 

Foto: website Den Helder Online

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in de Noordkop? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Uittips & Specials van Go-Kids Noordkop!