Verhalen over schepen, schaatsen en Sneek

Naast veel info over de Friese scheepvaart – zoals de kustvaart, de binnenvaart, de visserij en natuurlijk de pleziervaart, gaat dit museum ook over de Elfstedentocht en de historie van de stad Sneek en omgeving. Om de aandacht van kinderen op de museumstukken te vestigen, zijn er verschillende leuke speurtochten verkrijgbaar. Voor jongere kinderen is de nieuwe speurtocht Zeemeerminnen en piraten een aanrader. 

Naast de vaste collectie is in het Fries Scheepvaart Museum momenteel de foto-expositie ‘Dragers | werkpaarden in beweging’ te zien, van Charlotte Dumas. Zij reisde helemaal naar Zweden, de Verenigde Staten en Japan om daar werkpaarden op de foto te zetten. Ook zie je er schetsen van paarden, gemaakt door bekende kunstenaars uit de negentiende eeuw. In hun tijd zag je overal op straat paarden, vooral omdat ze werden ingezet bij het vervoer van mensen en andere vracht. Passend bij deze tentoonstelling organiseert het museum workshops voor oudere kinderen.

Speurtocht Zeemeerminnen & Piraten

Voor jongere kinderen is de nieuwe speurtocht Zeemeerminnen en piraten een aanrader. Je gaat geheel in stijl: met een ooglapje of een zeemeerminnenkroontje door het museum. Ook krijg je bijpassende spullen mee die je nodig hebt om de opdrachten uit te voeren. Heb je alles gedaan? Dan kun je de code van de schatkist kraken. Na afloop kun je een klein cadeautje uitzoeken bij de museumbalie.

Praktische info - Speurtochten

De speurtocht Zeemeerminnen & piraten kost €3,00 per kind (exclusief museumentree) en is geschikt voor kinderen van 4-10 jaar. Omdat de voorraad zeemeerminnentassen en piratenkisten beperkt is, geven we maar 1 tas of kist per gezin uit. Wel krijgen alle kinderen een ooglapje of kroontje en een opdrachtenblad voor zichzelf.
Maak je bezoek aan het museum compleet door na de speurtocht nog een tijdje lekker te spelen in het kindermuseum: je kunt er verkleden, ‘varen’, bouwen, gamen en nog veel meer!

Workshop paarden tekenen

In deze workshop leert docent Bieke Huls je hoe je nu echt een mooie tekening van paarden kunt maken. Je mag ook foto’s van je eigen lievelingspaard meenemen.

Praktische info - Workshop paarden tekenen:

Deze workshop wordt gehouden op maandag 18 en dinsdag 19 oktober van 14.00-16.00 uur(deze workshops zijn helaas al volgeboekt) Er is een extra datum geprikt op zaterdag 30 oktober, dan worden er 2 workshops georganiseerd van 11.00-13.00 en van 14.00-16.00 uur. Wil je verzekerd zijn van een plekje, geef je dan op via: educatie@friesscheepvaartmuseum.nl. Toegang € 10,- (inclusief museumentree en wat te drinken). Maximaal 10 deelnemers per keer. Geschikt voor kinderen van 8-13 jaar. 

Workshop Fotograferen kun je leren

Hoe maak je een spannende foto in plaats van een gewoon kiekje? In deze workshop vertelt museumfotograaf Freerk Bokma hoe je met een beetje techniek en nadenken over de compositie een foto veel interessanter maakt. Natuurlijk ga je zelf ook aan de slag met opdrachten. Het is handig als je zelf een telefoon of camera meeneemt, maar heb je die niet dan kun je ook gewoon meedoen.

Praktische info - Fotograferen kun je leren

Geschikt voor kinderen van 11-16 jaar. Deze workshop wordt gehouden op woensdag 20, donderdag 21 vrijdag 22 oktober van 14.00-16.00 uur. Toegang € 10,- (inclusief museumentree en wat te drinken). Maximaal 10 deelnemers per keer. Wil je verzekerd zijn van een plekje, geef je dan op via: educatie@friesscheepvaartmuseum.nl

Meer info over het museum