Vanaf nu is er in het Fries Scheepvaart Museum een familietentoonstelling te bewonderen én te beleven over het grootste dier op aarde; 'Femke de blauwe vinvis'.

Heb jij Femke al gezien? Ze is aangespoeld in Sneek!

 "Femke de walvis, reus van de zee" is een échte doe-tentoonstelling, rondom een 10 meter lange stellage waarop je Femke de blauwe vinvis ziet. Samen met je (groot)ouders, je broertjes en zusjes ga je aan de slag met verschillende opdrachten en dan weet je na afloop alles over de blauwe vinvis! Hoe groot haar ogen zijn bijvoorbeeld. Of hoeveel liter melk haar walviskalf Bauke drinkt. En welke producten er van walvissen gemaakt werden. Als je alles gedaan hebt, mag je ook nog een klein cadeautje meenemen!

Durf jij om zonder te kijken aan baleinen te voelen? Probeer muziek te maken op het walvisorgel, ontdekt welke producten er allemaal van walvis werden gemaakt, en keer een walvis (van stof) helemaal binnenstebuiten! Voor oudere kinderen en volwassen is er ook de expositie ‘Bloed, zweet en walvistraan’ over de walvisvaart door de eeuwen heen.

Praktische informatie:

Koop je kaartjes vooraf online in de ticketshop. Ook wanneer jullie al een museumkaart of ledenpas hebben graag even vooraf reserveren. Lees hier verder over een bezoek aan het Fries Scheepvaartmuseum

Familietentoonstelling Femke de walvis, reus van de zee in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek