En de winaar is... (10+) bij Theater de Kampanje Den Helder

In Theater De Kampanje in Den Helder staat de voorstelling En de winnaar is... - een vechtscheiding met spektakel. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Over de voorstelling En de winaar is...

Vanaf nu wordt alles anders: ik zal nooit meer de trap op stampen. Ik zal nooit meer vervelend zijn. Ik zal alleen nog maar grapjes maken zodat iedereen moet lachen en ik zal altijd mijn bord leegeten. Mijn ouders maken ruzie en dat komt door mij. Maar als ik hard genoeg mijn best doe, dan komt alles goed.

Iedereen kent het: schuldgevoel. Iedereen heeft weleens iets kapot gemaakt of iets gedaan waarvan je achteraf dacht ‘dat had ik beter niet kunnen doen’. Dat je dan spijt hebt en je schuldig voelt is wel logisch. Maar vaak voelen we ons ook “gewoon” schuldig. Zonder dat we iets verkeerd hebben gedaan of stuk hebben gemaakt. We voelen ons schuldig omdat we ons schuldig voelen en daar kunnen we voor de rest niks aan doen.

En de winnaar is… gaat precies daarover. Er is een boksring, er zijn lichten, er is muziek, er worden grappen gemaakt, er wordt gevochten en er is een prijs. Het lijkt een gewone bokswedstrijd maar dat is niet zo. In de ring wordt een vechtscheiding uitgevochten.
Een vader en een moeder gaan de strijd met elkaar aan en het kind staat ernaast. Het kind vecht niet mee en kan helemaal niks aan de wedstrijd veranderen. Of misschien toch wel?

Een grappige en troostende voorstelling voor iedereen die zich ooit onnodig schuldig heeft gevoeld.

 
 

Vooraf in de foyer - vanaf 15.00 uur
Bouw je zelfvertrouwen op en vecht tegen (onnodig) schuldgevoel! Voorafgaand aan de voorstelling train je je boks-skills aan de hand van trainingsvideo’s, attributen en een coach om mee te sparren. Loop het parcours door, ga aan het einde op de foto als winnaar en laat zien dat je stevig in je schoenen staat.

Workshop na afloop 
In de workshop komt beweging en tekst samen. Geïnspireerd op de thema’s uit de voorstelling ga je dribbelen, schrijven, stoten en rijmen. De docent is zowel (kick)bokser als acteur en leert je aan de hand van een aantal fysieke en mentale opdrachten om je hoofd te legen. In een afwisselend parcours leer je poëzie te combineren met kickboksen, een stootkussen om te zetten in een modern kunstwerk en de klappen te verdraaien in rake tonen.

Kaartprijs is inclusief foyeractiviteit, workshop, garderobe en limonade na afloop.

Ook naar deze vechtscheiding in De Kampanje?

Wil jij met de kids naar Rovers in theater De Kampanje in Den Helder? Op de website van het theater vind je meer info en kun je tickets boeken.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!