Weet jij wat je moet doen als jouw (oppas)kindje zich verslikt? Of als het een koortsstuip heeft? Of een tand door de lip? Wil je meer kennis over eerste hulp aan kinderen en weten hoe je levensreddende handelingen uit kunt voeren? Volg dan een cursus Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK, ook wel kinder-EHBO genoemd) van AP-Opleidingen uit Beneden-Leeuwen! 

Specialist in (bedrijfs)hulpverlening

Angelique van den Bersselaar van AP-Opleidingen is specialist op het gebied van (bedrijfs)hulpverlening en verzorgt diverse opleidingen en cursussen voor bedrijven, organisaties en particulieren, zoals EHBO, BHV, Reanimatie/AED en EHAK. Op de website van AP-Opleidingen vind je het totale opleidingsaanbod. 

EHAK voor medewerkers kinderopvang

De opleiding Eerste Hulp aan Kinderen is o.a. bedoeld voor medewerkers in de kinderopvang, zoals kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders, en wordt gegeven volgens de richtlijnen en kwaliteitseisen van het NIBHV en Het Oranje Kruis. Behalve de reguliere EHAK-opleiding verzorgt AP-Opleidingen ook herhalingscursussen waarbij het opfrissen van kennis d.m.v. praktische vaardigheden centraal staat. 

Huiskamerkamercursus voor papa, mama, opa en oma

De EHAK-opleiding voor bedrijven en organisaties wordt doorgaans op de bedrijfslocatie of een andere externe locatie verzorgd, maar voor particulieren biedt AP-Opleidingen ook de mogelijkheid tot huiskamercursussen. Als je zelf een groepje mensen bij elkaar weet te krijgen en een geschikte ruimte hebt, kun je op deze manier tegen een voordelig tarief een professionale cursus kinder-EHBO volgen. 

Inhoud huiskamercursus EHAK 

De huiskamercursus EHAK voor particulieren is geschikt voor ouders, opa en oma, oom en tante, maar ook je vrienden/vriendinnen die kinderen hebben, de oppas en de buurvrouw kunnen natuurlijk meedoen. 

De cursus is inclusief naslagwerk, certificaat, kosten docent en alle benodigde materialen. De huiskamercursus duurt ongeveer 3,5 uur en bevat o.a. de volgende onderdelen: 

  • Bewusteloosheid
  • Verstikking en verslikking
  • Brandwonden
  • Tand door de lip, bloedneus
  • Koortsstuipen
  • Wespen en tekenbeten
  • Botbreuken en verstuiking
  • Vergiftiging
  • Do's en dont's

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om de cursus 'Reanimatie en Bewustzijnsverlies' te volgen.