De Gouden Ham in het Land van Maas en Waal (ook wel de Megense Ham genoemd) bij Appeltern, is een prachtig natuurgebied. Het gebied ligt tussen de rivier de Maas en zijn beschermende dijken. Watersporters en natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Vanaf de dijken heb je er een prachtig vergezicht over groen en water. Struinen kan hier ook, lekker zelf of met behulp van een gids.

De natuur in met het hele gezin bij De gouden ham

Als je het verharde pad verlaat kom je misschien wel een bever tegen of een kudde tamme Brandrode runderen. En wanneer je echt geluk hebt, zie je misschien wel de prachtige ijsvogel vliegen! Zorg dus dat je jouw fotocamera of telefoon bij de hand hebt.

In het gebied zijn verschillende wandelroutes, de blauwe en de rode. Deze wandelroutes zijn ook zeer geschikt voor kinderen. Het is niet aan te raden met de wandelwagen op stap te gaan. De blauwe route is 3.5 km lang en de rode 5 km. Het begin en het einde van de wandelroute is hetzelfde.

Ps. Mocht je in de zomer ook nog een frisse duik willen nemen, kijk dan eerst altijd of er geen blauwalg aanwezig is. Dit kan je doen op de website: http://www.zwemwater.nl/ 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Nijmegen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen