Theater Speelplaats (TSP) Gennep is een theaterschool en verzorgt muziektheater-onderwijs. Ze bieden theaterlessen, theaterworkshops en theatercursussen aan in groepsverband. 

Theaterlessen voor kinderen vanaf 4 jaar

De theaterlessen van de Gennepse theaterschool zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De leeftijd en de ervaring van je zoon/dochter bepaalt in welke groep hij of zij wordt ingedeeld. De groepsgrootte is maximaal 12 kinderen. 

Tijdens de lessen komen de disciplines dans, zang en spel aan bod en gaan leerlingen aan de slag met verschillende stijlen en technieken.

De theaterlessen worden gegeven op maandag en vrijdag. De lesdag, lestijd en lesduur verschilt per groep. Kijk voor meer gedetailleerde informatie over het lesaanbod op de website van TSP

Meedoen of een proefles volgen? 

Wil je ook meedoen met de theaterlessen van TSP? Of wil je eerst even proberen of het iets voor je is? De eerste twee lessen zijn gratis. 

Bij voorkeur start je zoon of dochter aan het begin van een schooljaar met de theaterlessen, maar op een later moment instromen (tot de kerstvakantie) is ook mogelijk. Na de kerstvakantie wordt er gestart met de voorbereidingen en lessen die in het teken staan van de eindvoorstelling. 

Theaterkamp in de meivakantie

In de meivakantie van 2018 hield TSP voor het eerst een theaterkamp. Dit was een enorm succes krijgt daarom zeker een vervolg. Tijdens het theaterkamp zijn er o.a. workshops met gastdocenten, gastoptredens, een bonte avond en komen verschillende facetten aan bod, zoals improvisatie-theater, dansen, tekst-toneel, maskerspel, meerstemmig zingen, acteren voor de camera, theatertechniek, circus capriolen, stem-acteren, en spannende verhalen bedenken en vertellen! Het kamp eindigt met een optreden voor publiek.

Aanbod voor scholen, BSO's, groepen en verenigingen

Voor groepen, scholen, naschoolse opvang, koren en verenigingen bied TSP Gennep workshops aan waar gewerkt kan worden aan specifieke wensen/technieken. Het aanbod is dan in overleg en volgens de wensen van de groep. Hier kan gewerkt worden vanuit verschillende doelstellingen die de groep samen met TSP bepaalt. 

Voorbeelden van mogelijke workshops zijn: 

  • Een workshop improvisatie-toneel. (Denk bijv. aan 'De Lama's' of 'De Grote improvisatieshow') 
  • Het instuderen van een lied, eventueel met dans, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis zoals een Jubileum. TSP kan in eigen beheer een lied schrijven en opnemen, maar ook hulp bieden bij het bedenken van bijvoorbeeld een school-lied.
  • Begeleiden van een schoolmusical waarbij TSP soms mogelijkheden ziet die anderen over het hoofd zien. Beginpunt is eigenlijk altijd de input van de kinderen of jongeren zelf.

Viltwerk 

Wist je dat je bij Lieneke Holtermans - zij is samen met Steven Gerrits eigenaar van TSP Gennep - terecht kan voor viltwerk? Het is echt handwerk; zelf gevilt en zelf ontworpen. Lieneke maakt met name mutsen en hoeden van vilt. 

Het viltwerk is niet alleen geschikt om gewoon te dragen of om iemand cadeau te doen, door de unieke uitstraling is het viltwerk ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld theaterproducties en voorstellingen. 

Ben je benieuwd en wil je foto's van het viltwerk zien? Ga dan naar de Facebookpagina van Viltwerk Lieneke Holtermans of naar de pagina over haar viltwerk op Etsy, waar je ook online viltwerk kunt kopen. 

Wil je zelf leren vilten? Dat kan! Lieneke geeft namelijk ook workshops.