10 dagen in Quarantaine...het klinkt in eerste instantie misschien lekker relaxed. Maar zodra je 10 dagen met je kinderen in quarantaine zit worden de dagen na verloop van tijd toch best lang. 
Want de kinderen moeten zich hierdoor best lang vermaken binnen het gezin. En dan is schermtijd natuurlijk een hele fijn en welkome oplossing. Maar ze willen af en toe ook gewoon lekker spelen en contact hebben met andere kinderen. 

Hoe leuk is het dan; als jullie de kinderen die in quarantaine zitten, komen verrassen met iets leuks! Iets wat je voor de deur kunt leggen,  of door de brievenbus kan doen. Ten eerste vermaak je er je eigen kinderen ermee. Want ze gaan iets bedenken, maken en regelen voor hun vriendje, vriendinnetje, neefje of nichtje. Daarnaast maak je er de kinderen in quarantaine; erg blij mee. Ze hebben even afleiding, ze weten dat jullie aan ze denken. En de ouders in quarantaine zullen hier ook erg blij mee zijn. Want dat zorgt ervoor dat de kinderen afgeleid zijn met wat "nieuws". 

We hebben daarom een paar leuke "cadeau" ideeën voor jullie bedacht, die de quarantaine kinderen zeker een blij moment zullen opleveren. Zijn jullie heel attent en fanatiek? Bezorg ze er dan alle 10 dagen 1!

1. Maak een puzzel
Laat de kinderen een mooie tekening maken, of een kleurplaat inkleuren. Als je wat dikker papier of karton in huis hebt, is het beter om de tekening hierop te plakken. Is de tekening of kleurplaat helemaal klaar en naar wens? Maak er dan een foto van. Knip vervolgens de puzzel in puzzelstukken. Bedenk wel even voor welke leeftijd deze puzzel wordt. Hoe jonger het kind, hoe groter je de stukken knipt. Stop alle stukjes in een enveloppe.  App de foto naar 1 van de gezinsleden dat in quarantaine zit en stop de enveloppe met puzzel bij hen in de brievenbus. Met behulp van de foto kunnen de kinderen dan een puzzel maken, die door jullie zelf gemaakt en bedacht is. Super leuk toch?! Natuurlijk sturen ze dan ook even een foto terug van het resultaat.

2. Maak een stripverhaal
Bedenk eerst samen met de kinderen een strip verhaal en ga dit vervolgens tekenen met tekstballon erbij. Verdeel een wit A4 papier in een aantal vakjes en laat de kinderen daar het verhaal in tekenen. Een stripverhaal van meerdere pagina's is natuurlijk het allerleukst. Extra tip: Maak een verhaal met een open eind en laat de kinderen die in quarantaine zitten een vervolg schrijven/ tekenen op het verhaal. Ze kunnen het voor hun eigen voordeur leggen zodat jullie het weer kunnen ophalen. 

 

3. Bak iets lekkers 
Maak wat lekkers samen met je kinderen. Bak bijvoorbeeld appelflappen of cupcakes. Bak een cake of maak lekkere sandwiches. Wat je ook bedenkt, iets lekkers bij een ander voor de deur neerzetten is altijd goed!

4. Leen je speelgoed uit
Je kunt je natuurlijk voorstellen dat de kinderen die in quarantaine zitten wel een keer uitgespeeld zijn met hun eigen speelgoed. Breng ze daarom een tas met jullie eigen speelgoed. Bijvoorbeeld een gezelschapsspel dat ze samen kunnen spelen, of constructie speelgoed waar ze zich uren mee kunnen vermaken. Of juist knutselmateriaal waar jullie voldoende van hebben in de kast. Na de quarantaine periode kunnen ze het dan weer terug brengen en dan kunnen jullie het weer gezellig samen spelen. 

5. Maak een woordzoeker 
Op de website woordzoekermaken.nl kun je zelf een woordzoeker maken. Je kunt het thema van de puzzel zelf verzinnen en de woorden die ze moeten vinden ook. Het is super simpel om te maken en daarna kun je deze uitprinten en in een enveloppe bij de kinderen in quarantaine door de brievenbus doen. 

6. Bedenk een zeskamp
Bedenk zes actieve opdrachten voor in huis. Zoals ren de trap 5 keer op en af, hinkel van de keuken naar de wc, spring als een kikker etc. Maak een afstreep kaart waarop ze de opdrachten kunnen afvinken. En zet daarbij op dat ze van elke gedane opdracht een foto of filmpje moeten toesturen.

7. Maak een Kahoot quiz
Maak op de website kahoot.com een quiz die je samen met elkaar kunt spelen. Bedenk de vragen, de antwoorden en deel de quiz met elkaar.

8. Maak een kussensloop
Je hebt vast nog wel een wit of licht kussensloop in de kast liggen. Laat de kinderen er met textielverf een prachtig kussensloop van maken. De kinderen in quarantaine hebben dan een vrolijk kussen waar ze iedere dag blij van worden en lekker op kunnen slapen of chillen.

9. Breng een serenade
Grapje natuurlijk. Maar het is wel heel erg leuk om samen een lied te maken over het gezin in quarantaine en deze bij hen voor de deur te gaan zingen. Maar je kan het ook thuis zingen, opnemen en naar het gezin toe sturen. Dat wordt gegarandeerd lachen!

10. Een tros ballonnen
Breng het gezin een tros ballonnen. Misschien wel om te vieren dat ze uit quarantaine mogen? Maar met ballonnen kunnen ze ook het huis binnen gezellig maken of...ballon trappen! Lekker even de energie eruit stampen!  

Heel veel plezier en succes met het maken van de cadeaus. Het gebaar is altijd goed!

Let er op dat wanneer je het cadeau brengt, je dit voor de dichte deur doet. Houd je ten alle tijden aan de regels.

Fijne dag!

Groeten Noor