De Kreek biedt momenteel geen Liz & Wes lessen meer aan. Ontdek op de website van Optisport waar je terecht kunt voor babyzwemmen. 

Deze druilerige dag hadden ik en mijn zoon Aron een super leuk uitje! We mochten namelijk meedoen met de Liz & Wes Spetterles bij MFC De Kreek in Kerkdriel. Oftewel meedoen met het baby- en peuterzwemmen van Optisport. Ons hele gezin is dol op zwemmen dus ik had al verwacht dat dit een geslaagde ochtend zou worden, maar het was een nog groter succes dan verwacht. Want naast dat we hebben genoten van het spetteren en spatteren, hebben we ook veel geleerd!

De Liz & Wes Spetterlessen zijn voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar oud, maar voor kinderen vanaf 3 maanden totdat ze lopen is er een speciale groep. Wij zijn bij deze groep aangesloten gezien Aron met 14 maanden net begint te lopen. Tijdens de spetterlessen zijn er certificaten en washandjes te verdienen, zo worden de kinderen beloond als ze steeds meer zelf durven in het water. Als de kinderen oud genoeg zijn kunnen zij direct doorstromen naar de reguliere zwemles (zonder extra inschrijfkosten). Dan gaan ze op avontuur met Zed & Sop, de grotere broer en zus van Liz & Wes.

liz en wes, babyzwemmen, peuterzwemmen, optisport, de kreek, kerkdriel, zwemmen, washandje

Bij binnenkomst waren we beiden al meteen onder de indruk. In en rond het zwembad lag allemaal spelmateriaal klaar waardoor we meteen zin kregen om te beginnen. Daarnaast kwamen we in een super gezellige groep terecht onder begeleiding van de vriendelijke en positieve juf Annuska. Hierdoor voelden we ons vanaf het eerste moment zeer welkom. 

liz en wes, babyzwemmen, peuterzwemmen, optisport, de kreek, kerkdriel, zwemmen

Gedurende de les hebben we verschillende liedjes gezonden. Het waren herkenbare liedjes, maar dan wel met een Optisport twist. Erg leuk én je kunt ze van te voren al oefenen, want alle liedjes staan ook op het YouTube kanaal van Liz en Wes. Aron is dol op liedjes dus die heeft tijdens de prachtige zangkunsten van zijn moeder (niet dus) heerlijk mee lopen spetteren.

liz en wes, babyzwemmen, peuterzwemmen, optisport, de kreek, kerkdriel, zwemmen, zwemles

Naast de liedjes hebben we verschillende spelletjes in het water gedaan. Zo hebben we ontsnapte eendjes weer terug gebracht naar de vijver, hebben we achter Zed en Sop aangezwommen en we zijn zelfs op de kant geklommen! Naast dat dit leuke opdrachten zijn voor je kind ontdek je ook meteen de achterliggende gedachte. Kinderen wennen aan het drijven op de buik/rug en aan het voortbewegen door het water. En hoe belangrijk is het dat kinderen al op jonge leeftijd zelf op de kant kunnen klimmen?!? Dat vond ik dan ook meteen een van de grootste voordelen van deze lessen. Natuurlijk is het heel fijn dat kinderen al watervrij zijn voordat ze beginnen met de zwemlessen, maar nog belangrijker is natuurlijk dat ze zich kunnen redden in het water. Nu al werken aan zwem- en overlevingstechnieken vind ik heel belangrijk, zeker in een land als Nederland, en daar wordt zeker aandacht aan besteed. Het mooie is dat de kinderen zelf hier niets van meekrijgen, die kunnen gewoon drie kwartier genieten van al het leuks. En voor Aron was dit vooral glijden van de mat, hier kreeg hij geen genoeg van!

liz en wes, babyzwemmen, peuterzwemmen, optisport, de kreek, kerkdriel, zwemmen, glijbaan

Na de zwemles was het tijd om de kids weer aan te kleden. In het zwembad waren hiervoor verschillende aankleedkussens aanwezig. Hier kun je natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd gebruik van maken, maar dit was absoluut geen probleem want na de les heb je de kans om nog even in het water na te genieten met je kind. Je mag namelijk gebruik maken van het naastgelegen peuterbad en ook hier lag allemaal leuk speelmateriaal klaar. 

Oftewel, we hebben genoten van een leuke én leerzame ochtend bij De Kreek! Nog een bijkomend voordeel...... ze slapen toch vaak net iets langer na zo'n wateravontuur ;) Wil je ook graag een gratis proefles volgen? Klik dan hier voor meer informatie!