Carnaval 2021 in regio Nijmegen

Carnaval 2021 gaat er natuurlijk héél anders uitzien dan de carnavalsdagen in 2020, maar dat wil niet zeggen dat je er niet een groot feest van kunt maken met je kinderen. We hebben bij Go-Kids namelijk leuke thuisactiviteiten in het Carnavalsthema voor je verzameld en daarnaast hebben we leuke (online) activiteiten voor je gevonden die worden georganiseerd in regio Nijmegen. Lees snel verder en ontdek alle tips, zodat jullie van Carnaval ook dit jaar een groot succes kunnen maken! 

De leukste Carnavalsactiviteiten voor in en om het huis

Er valt thuis genoeg te beleven tijdens Carnaval! Hier vind je wat leuke activiteiten, knutselideeën, spelletjes en meer!

Verkleed wedstrijd

Je hebt waarschijnlijk door de jaren heen een hele berg verkleedkleren verzameld. Hoe leuk is het om met je kinderen weer eens deze stapel met carnavalskleding in te duiken en de gekste outfits tevoorschijn te toveren! Wie kan het meest originele kostuum bij elkaar vinden? Jullie outfit is natuurlijk pas compleet met bijbehorende schmink! Dit kun je zelf doen, maar uit ervaring weet ik dat kinderen het ook erg leuk vinden om elkaar (en jou!) te schminken.

Maak van deze verkleedpartij een waar feest door een super gezellige modeshow te organiseren. Ook natuurlijk leuk om alle opa's/oma's, ooms/tantes/ en andere familie en vrienden hiervoor online uit te nodigen. Dat wordt vast een leuke zoom meeting met jouw kinderen in de hoofdrol! 

Polonaise stopdans

We kennen waarschijnlijk allemaal het spelletje "stopdans". Je zet de muziek aan de kinderen mogen lekker dansen. Vervolgens zet je op een willekeurig moment de muziek uit en moeten de kinderen zo stil mogelijk staan. Beweegt iemand? Dan is hij of zij af en mogen zij mee 'jureren'. Dit leuke spel kun je ook in Carnavalsthema uitvoeren met leuke carnavalshits en in plaats van dat alle kinderen alleen dansen moeten ze samen de polonaise lopen. Dat wordt lekker hossen door het hele huis!

Creëer je eigen LEGO of DUPLO optocht

Verzamel al het LEGO of DUPLO van je kinderen en maak samen de mooiste, gekste en meest originele carnavalswagens. Om je kinderen op weg te helpen kun je ze voorzien van een leuk thema. Kies bijvoorbeeld het carnavalsthema van Den Bosch 2021 "‘Oeteldonk borrelt" of bedenk samen iets leuks. Zijn alle wagens klaar? Zet alle poppetjes en dieren in een lange rij en houd een gezellige optocht door je hele huis onder het genot van de gezelligste carnavalskrakers!

Confetti en serpentine pret

Natuurlijk kun je confetti overal kopen, maar je kunt dit natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf maken. Verzamel al je perforators en gekleurd papier, en ga aan de slag. Niet alleen leuk om daarna mee te spelen, maar ook nog eens heel duurzaam als je bijvoorbeeld alle restjes gekleurd papier gebruikt die je anders zou weggooien. Dit is een activiteit die je dan ook eigenlijk gewoon het hele jaar door kunt doen. Met Carnaval 2022 heb je dan meteen een hele grote voorraad confetti voor als (HOPELIJK) alle carnavalsactiviteiten in volle glorie door kunnen en mogen gaan! 

Serpentine op zich is al super leuk en dit hoort natuurlijk echt thuis in ons Carnavalsfeest. Zelfs ik als dertiger word nog steeds vrolijk als ik een rolletje leeg mag blazen, maar wist je dat je ook hele leuke dingen kunt maken van het serpentine als iets overhebt na Carnaval?!? Zo kun je hele leuke eierdopjes maken serpentines heel strak op te rollen. Ook leuk om alvast in de Paasstemming te komen ;) Wil je precies weten hoe? Lees dan hier verder. Ook een origineel idee is het maken van confetti/serpentine gezicht. Gebruik de confetti om het gezicht te maken en de serpentine voor een prachtig kapsel. Klik hier om wat ideeën op te doen. 

Klûnen met kids

Een leuke buurtactiviteit is om te gaan klûnen met je kinderen. Neem contact op met andere gezinnen uit je buurt en organiseer samen een gezellige Klûntocht door voor het huis van alle deelnemende gezinnen een kraampje te maken met iets lekkers te drinken en te eten. Natuurlijk is het extra leuk om jullie kraam helemaal te versieren in het Carnavalsthema. Trek vervolgens een leuke carnavalsoutfit aan loop de route langs alle deelnemende gezinnen. Let erop dat je het klein houdt, zodat er geen grote drukte ontstaat bij de kraampjes en houd je natuurlijk ten alle tijden aan de Corona maatregelen!  

Carnavalsliedjes kleurboek

Het liedjes kleurboek is zowel een spel als een leuke creatieve activiteit voor je kinderen. Het vergt wel enige voorbereiding voor jou, maar het zorgt vervolgens voor vele uren speelplezier. Je kunt deze activiteit namelijk uitspreiden over de hele carnavalsvakantie.

  • De eerste stap is het maken van een lijst met de leukste kindercarnavalsnummers. Om je te helpen hebben we er hieronder al een aantal voor je verzameld, maar vul deze lijst natuurlijk gerust aan met de favoriete nummers van jouw kinderen!
  • Vervolgens ga je online op zoek naar kleurplaten die passen bij de carnavalsliedjes en deze print je uit. Denk bijvoorbeeld aan een kleurplaat van pinguïns voor het nummer Pinguïndans van Schiffie & Co. Dit doe je dus voor elk liedje. 
  • Verzamel stiften, potloden, krijtjes of ander leuk kleurmateriaal en natuurlijk je kinderen!
  • Geef ze de stapel kleurplaten en laat ze deze eens goed bekijken. 
  • Zet vervolgens het eerste carnavalsnummer op en laat de kinderen raden welke kleurplaat bij het nummer hoort. 
  • Hebben ze het goed geraden? Dan mogen ze de kleurplaat gaan inkleuren. 

De leukste kindercarnavalshits!

  • Gebroeders ko - Toeter Op M'n Waterscooter 
  • Gebroeders Ko - Helikopter
  • Gebroeders Ko - Ik heb een boot
  • Schiffie & Co - Pinguïndans
  • Snollebollekes - Vrouwkes
  • Snollebollekes - Links Rechts
  • Snollebollekes - Springen nondeju
  • DJ Maurice ft. Snollebollekes - De Vloer Is Lava 
  • Alpenzusjes - Hutje Op De Hei
  • Alpenzusjes - Bergje Op, Bergje Af
  • Alpenzusjes - Kontebonke
  • De Alpenzusjes - Helemaal dol
  • De Alpenzusjes - Naar voren, naar achter
  • De Dikdakkers - Cowboys en Indianen
  • Gebroeders Rossig - Tis nooit te laat
  • Het Feestteam ft. DJ Maurice - Shirt Uit en Zwaaien

Je kunt kinderen dus meerdere kleurplaten achter elkaar laten maken of elke dag eentje. Het leuke van deze activiteit is dat je dit spel in elk thema kan gieten. Dus ook leuk voor de zomervakantie met zomerhits of in de winter met Sinterklaasliedjes en Kerstmuziek. 

Carnavalsliedjes Quiz

Met bovenstaande liedjes hebben we bij Go-Kids een leuk spel bedacht waarbij kinderen deze carnavalskrakers moeten koppelen aan het juiste plaatje. Maak er een wedstrijdje van. Wie heeft de meeste antwoorden goed, wie was het snelste, en wie weet de titel/artiest te benoemen? Ga ondertussen natuurlijk ook helemaal los op deze carnavalshits! 

Je kunt de Go-Kids Carnavalsliedjes Quiz hier GRATIS downloaden!

carnaval, carnavalskrakers, hits, liedjes, spel, quiz

Geniet van de online Snollebollekes livestream: Total Loss Festival 2020 

Tijdens Carnaval zijn de nummers van Rob Kemps oftewel Snollebollekes toch wel echt heel geliefd bij jong én oud! De nummers Links rechts, Vrouwkes en Springen nondeju zorgen direct voor een super gezellige carnavalssfeer in huis! Schuif dus de bank en tafel aan de kant en ga samen helemaal los op de Snollebollekes Livestream. Wist je trouwens dat er aan het einde van dit jaar een super gaaf familieconcert van Snollebollekes op de planning staat! Natuurlijk is het nog onzeker of met alle Corona maatregelen deze show door kan gaan, maar wij duimen zeker voor een GO!

Speel het Snollebollekes kaartspel

We blijven nog even in het Snollebollekes thema..... Want zijn jouw kinderen al iets ouder? Dan is Snollebollekes het kaartspel echt iets voor jullie! Het doel van dit spel is om zoveel mogelijk stropdasjes te verdienen, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw gezinsleden gekke dansjes te laten doen, op elkaars rug te laten rijden of de polonaise te laten lopen.  Stel zelf je eigen spel samen door de partykaarten toe te voegen en ga gestoorde fysieke uitdagingen aan. Het kaartspel is voor alle vrouwkes en mennekes die van een verrekkes lekker feestje houden! En nu met z’n allen kaarten nondeju!!

De leukste Carnavalsactiviteiten in regio Nijmegen

Gelukkig wordt er in en om Nijmegen nog genoeg georganiseerd voor jong en oud. Er zijn veel creatieve online activiteiten ontstaan en deze delen wij graag met jullie! 

Miniatuur carnavalsoptocht Nijmegen

Om toch de optocht van 2020-2021 in Knotsenburg door te laten gaan heeft CV de Deurdrievers een Coronaproof optocht bedacht. Ze organiseren namelijk een Miniatuur carnavalsoptocht! Het bestuur roept iedereen op om een carnavalswagens te knutselen die echt rolt en deze te filmen. De uitzending van deze miniatuuroptocht zal plaatsvinden op zaterdag 13 februari 2021.

Live-stream Carnavals Uitzending vanuit Eikelenburg op zaterdag 6 februari

CV De Plekkers organiseren op zaterdag 6 februari een super leuke carnavalsuitzending met onder andere een super gezellige quiz waarin leuke prijzen te winnen zijn! Klik hier voor meer informatie.

Marikenpaleis Draait Door Knotsgekke Carnavalsbingo op zondag 7 februari

Op zondag 7 februari kun je vanuit huis genieten van de online Carnavalsbingo! Voor bingokaarten en/of de carnavalsbingoplank ga je naar:
www.cafedederdekamer.nl/carnaval

De Gruusbèkse Carnavalsquiz op zaterdag 13 februari

Noteer zaterdag 13 februari in je agenda en doe met De Gruusbèkse Carnavalsquiz, lekker vanuit huis op de TV. Je vind de quiz op omroep Berg en Dal! Klik hier voor meer informatie.

Speurtocht door Dwarsliggersrijk op 13 en 14 februari

Het winnende gezin mag volgend jaar tijdens de kinderoptocht mee op de prinsenwagen van Net Aecht! Lees hier verder.

De Grote Carnavalsshow op zondag 14 februari

Carnaval vier je dit jaar thuis, met 100.000 Brabanders voor de buis! Steun jij Nol, het goede doel en bende gij erbij? Het wordt in ieder geval verrekte skon, en dat minimaal 6 uur lang!
- De eerst artiesten zijn bekend!
- De eerste cabaretiers zijn bekend!
- De eerste shows zijn bekend!
- We hebben zelf bekend: "We willen tóch carnaval vieren!"
Tickets zijn nu te koop en de website is live! 

Ontdek nog meer activiteiten in de Go-Kids agenda! Heb jij nog leuke (online) activiteiten die niet mogen ontbreken in deze blog? Mail ze dan (graag met afbeelding) naar nijmegen@go-kids.nl

We wensen alle inwoners van Knotsenburg, Pothuusburg, Boksmèr, Urnerijk, Duufelshemel, Eikelenburg, Dwarsliggersrijk, Keulen van Gelderland en alles wat er boven, onder, naast ligt een hele fijne Carnaval! 

Deze blog bevat product placement