Onze 5 favoriete educatieve Netflixseries voor kleintjes 

De schermtijd van je kinderen wil je graag beperken, maar in sommige periodes (zoals de corona-crisis) moet je soms je idealen even laten varen. 
Zo nu en dan wil je toch even een klusje gedaan hebben en dan is Netflix een 'kalmerende' oplossing voor drukke ukkies...

Om die extra schermtijd toch en beetje goed te praten is het fijn als het niet alleen vermakelijk is maar ook nog een beetje educatief.
Wij hebben inmiddels een paar favorietjes die we graag met jullie delen!
  

1. Puffin Rock 

Oona en Baba zijn 2 kleine papegaaiduikers die op een fantastisch eiland wonen en samen met hun vriendjes van alles leren over de natuur, vriendschap en familie. Vermakelijk, grappig (ook voor volwassenen) én leerzaam!

Puffin Rock

2. Nijntje - Kleuren, cijfers en vormen 

Samen met Nijntje leren de allerkleinsten op een simpele en leuke wijze alles over kleuren, cijfers en vormen. Goede voorbereiding op de kleuterklas of groep 3. 

Nijntje kleuren, cijfers en vormen

3. Word Party

5 leuke baby diertjes zetten op een creatieve wijze de boel op zijn kop! Op een grappige maar leerzame manier ontdekken ze de wereld en helpen ze elkaar als het even moeilijk wordt. Een stukje algemene ontwikkeling en goede lessen over vriendschap.

Word Party

4. Kikker en zijn vriendjes

Kikker, eigenlijk een beetje een bromtor, staat centraal in het verhaal. Samen met Haas, Eend, Rat en Varkentje beleeft hij leuke en minder leuke avonturen en leert Kikker steeds meer over zichzelf, de natuur en wat vriendschap betekent. 

Kikker en zijn vriendjes

5. Barbapapa

Dat kennen we allemaal vast wel uit onze eigen jeugd? Maar het is nog steeds heel actueel! De maatschappelijke thema's passen ook in deze tijd en als kind vonden we het toch geweldig als je gewoon in alles kon veranderen?! Tijdloos...

Barbapapa

Bron foto's: Netflix.com