In 2022 wordt in Oss weer de Week van de Techniek Oss georganiseerd in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Talentencampus.

Techniekdag voor kinderen

De Week van de Techniek wordt afgetrapt met een spetterende Techniekdag op zaterdag 25 juni bij Spierings Mobile Cranes. Op de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek gepresenteerd aan een breed publiek, waarbij voornamelijk wordt gericht op jeugd van 8 t/m 14 jaar en hun ouders. Deze dag helpt jongeren om zich een beeld te vormen van de beroepen die er zijn in de techniek.

Dankzij de medewerking van heel veel bedrijven en het onderwijs zijn de nieuwste technologische ontwikkelingen te zien, de toepassingen van techniek in andere sectoren (zoals de zorg of de muziek- en filmwereld) en de mogelijkheden voor zowel jongens als meisjes in de technische sector. Er zijn veel doe-activiteiten waar leerlingen aan mee kunnen doen.

Jongeren en hun ouders worden door middel van leuke doe-activiteiten geënthousiasmeerd voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. Voor de Techniekdag is de entree gratis! Aanmelden is dus niet nodig! Klik hier voor meer informatie.

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Go-Kids nieuwsbrief!