Met goedkope uitjes bedoelen we echt goedkope uitjes. Een maximale entreeprijs van € 5,- of een gemiddelde entreeprijs van € 5,- bijvoorbeeld waarbij de kids of ouders gratis zijn.

Goedkope uitjes in Zuid-Holland.

๐Ÿ‘จ‍๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿ‘ง‍๐Ÿ‘ฆ Buitenspeeltuinen
 

Ieder kind houd van spelen en hoe fijn is het om buiten te spelen. Iedere wijk of buurt heeft vaak meerdere speeltuintjes. En dan zijn er nog de natuurspeeltuinen en speeltuinverenigingen. Bij veel speeltuinverenigingen kan je vaak ook voor één euro maximaal twee euro naar binnen. Daarnaast zijn er vaak leuke extra activiteiten waar je ook vaak gratis of voor een paar euro aan kan mee doen. Super leuke dag vol plezier dus!

  kijk hier voor het overzicht van de buitenspeeltuinen.

 

๐ŸŒท Ga eens naar een pluktuin
  In Zuid-Holland zijn er meerdere pluktuinen. In deze tuinen mag je zelf je mooiste boeket met bloemen plukken en mee naar huis nemen of fruit plukken en misschien kun je ze ook proeven! Een super leuk uitje samen met de kids.
  Bekijk alle pluktuinen in Zuid-Holland.

 

๐Ÿ“Œ Boerderij De Koeienstal - Zevenhuizen
Een pareltjes in Zevenhuizen Boerderij De Koeienstal. Deze boerderij in de achtertuin van Rotterdam Nesselande, Gemeente Zuidplas en recreatie gebied de Rottermeren is het bezoeken zeker waard. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en wij ouders kunnen genieten van het mooie uitzicht en iets lekkers te eten en te drinken. De relaxte sfeer de fijne gerechten en mooie omgeving maken dit tot een top uitje op een top locatie. De entree is gratis en het eten en drinken wordt verzorgt door de Koeienstal. Lees hier meer! 

๐Ÿ“Œ Stadsboerderij De Balijhoeve - Zoetermeer
Leuk weetje: de moderne boerderij is oorspronkelijk gebouwd voor De Floriade. Sinds 1993 doet hij echter dienst als stadsboerderij. Je kunt hier heerlijk spelen in de natuur (in het nabij gelegen bos) en genieten van de dieren. Door de centrale ligging in Zuid-Holland is deze boerderij prima te bereiken vanuit alle windstreken. Lees hier meer! 

๐Ÿ“Œ Museum De Bommelzolder - Zoeterwoude
De Bommelzolder is een verzameling van de bekende strips van de heer Bommel en Tom Poes, maar ook minder bekende strips. Voor een strip en tekeningen liefhebber een leuk museum om naar toe te gaan. De toegang tot het museum is alleen op afspraak maar is wel gratis. De rondleiding kost € 1- per persoon. Lees hier meer!

๐Ÿ“Œ Fort Buitensluis - Numansdorp
Numansdorp is een echte vestigingsstad met een echt Fort. Fort Buitensluis is elk 2 de weekend van de maand open voor publiek. Je kan hier wandelen en genieten van het mooie uitzicht of maak een vaartocht met het unieke landingsvaartuig L9512, of neem deel aan een rondleiding. Een bezoekje aansluitend aan Willemstad is zeker een leuke optie! En op het dakterras kan je genieten van wat te eten en drinken en het mooie uitzicht. Lees hier meer!

๐Ÿ“Œ Landgoed Clingendael - Den Haag
Landgoed Clingendael is een prachtig historisch park. Heel bijzonder is de Japanse tuin die is maar een paar weken per jaar open, dus als je speciaal voor de Japanse tuin een bezoek wilt brengen aan het park, kijk dan even op de website. Je kan hier spelen in speeltuin De Gees en er is een grote speelweide waar je ook kan parkeren. Je kunt parkeren in de omgeving en het park gratis in.

๐Ÿ“ŒFlamingo’s kijken - Grevelingenmeer
Het Grevelingenmeer, tussen Zeeland en Zuid-Holland daar kan je het beste naar toe met een verrekijker. Niet alleen kan je op zoek naar Zeehonden maar er overwinteren hier ook flamingo’s! Daarnaast kan je hier natuurlijk heerlijk wandelen en op avontuur. We hebben dit uitje niet bij de gratis uitjes geplaatst omdat het Grevelingenmeer voor vele Zuid-Hollanders toch ver rijden is! Maar het is zeker een leuk en voordelig uitje!

๐Ÿ“ŒKralingse Bos - Rotterdam
Het Kralingse Bos is een van onze favoriete plekken in Rotterdam, entree is gratis en je kan hier echt je de hele dag vermaken en er zijn meerdere speeltuinen, kinderboerderij De Kraal, een zwembad met laag water en je kan natuurlijk in de Kralingseplas zwemmen. Waarom dit uitje toch ook bij voordelig staat is omdat je hier ook wel een lekker ijsje kan eten, een drankje kan doen, lunchen en dineren.

BEKIJK HIER ONS OVERZICHT MET BUITENZWEMBADEN EN BUITENSPEELPLAATSEN

๐Ÿ“ŒGeitenboerderij De Mekkerstee - Ouddorp
Bij de Mekkerstee in Ouddorp zie je een echte geitenboerderij in werking. De geiten worden gemolken er is een kaasmakerij en een leuke winkel. Je kan hier heerlijke ijsjes eten maar ook de lekkerste pannenkoeken. Heb je de geiten gezien en wil je nog even lekker spelen? Ook dat kan hier prima! Een leuke activiteit voor het hele gezin. Meer informatie vind je hier.

๐Ÿ“ŒDe Oude Tol – Oud-Beijerland
Bij paviljoen De Oude Tol kan je genieten met de hele familie. Er is een buitenzwembad voor de kleintjes, een natuurspeeltuin en je kan zwemmen in Het Spui. Je kan hier bij het restaurant lekker een ijsjes eten, lunchen en dineren. Dus dit uitje is eigenlijk gratis maar als je iets wilt eten en drinken betaal je toch iets. Meer informatie vind je hier.

๐Ÿ“ŒDe Oude Zustertuin - Bodegraven
Hier kan je lekker spelen en dieren bekijken. Iedere woensdag is er een ‘knuffeluurtje’. Kinderen t/m 4 jaar kunnen voor € 2,50 knuffelen met de konijnen en cavia’s en ze mogen helpen met voeren. Ze krijgen wat lekkers, wat te drinken en een kleurplaat! Meer informatie vind je hier.

๐Ÿ“ŒTenellaplas - Rockanje
Tenellaplas staat 2 keer op ons gratis overzicht, want je kan hier gratis wandelen en bezoekerscentrum zijn gratis. Maar je kan hier ook een heel leuk goedkoop uitje doen. Bij het bezoekerscentrum kan je vaak in de vakanties een speurtocht kopen voor zo’n 2,- per deelnemer!  

Nog meer goedkope uitjes in Zuid-Holland

Noordzeestrand

In Zuid-Holland hebben we kilometers lange stranden! Van drukke bekende stranden tot rustige afgelegen stranden. Je kan natuurlijk gratis naar het strand als je het juiste strand uit kiest zonder parkeerkosten of als je in de buurt woont. Maar vaak ben je toch wel iets kwijt aan een stand bezoekje. Lees hier meer over de Zuid-Hollandse stranden.

Niet naar het strand en toch voordelig zwemmen?
Bezoek dan een plas of een meer. Vaak zijn hier ook wat andere faciliteiten. Zo kan je op verschillende plekken in Zuid-Holland kanoën, suppen of waterskiën. Je kan het dus zo duur maken als je wilt. Ook hier geldt wel dat hoe vroeger je er naar toe gaat, hoe relaxter het zal zijn. Vaak kan je wel gratis parkeren maar door een bezoekje aan de horeca is deze dag dan toch niet helemaal gratis.

  • Brielse Meer
  • Dobbeplas
  • Kagerplassen
  • Kralingse Plas
  • Oostvoornse Meer
  • Reeuwijkse Plassen
  • Rottemeren
  • Valkenburgse Meer
  • Zevenhuizerplas
  • Zoetermeerse Plas

Dan zijn er nog de vele natuur- en buitenspeeltuinen!

Deze speeltuinen zijn vaak gratis of voor maximaal € 5,- per persoon te bezoeken. Kids vermaken zich hier vaak uren en meestal rijd of fiets je hier makkelijk naar toe. Op sommige locaties zal je parkeerkosten betalen, kijk hier even van te voren naar zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast worden speeltuinverenigingen vaak draaiend gehouden door vrijwilligers en kan het onverwachts zo zijn dat ze niet open kunnen omdat er geen vrijwilligers zijn, let hier dus ook goed op.

๐Ÿ“Œ Maasover Spoorweg – Barendrecht

Hier kan je voor € 1,- een ritje maken in een treintje door het natuurgebied. Daarna kan je lekker spelen bij de natuurspeeltuin Barend Bos en je kan hier in de buurt ook nog pannenkoeken eten. Hoe leuk is dat! Je kan het natuurlijk ook weer zo duur maken als je zelf wilt. Want voor € 1- kan je vanaf het station met de trein, wandelen door een mooi natuurgebied en spelen in de natuurspeeltuin! 

๐Ÿ“Œ Speelbos De Biesbush - Delfgauw
In het Bieslandse Bos kan je genieten van water, klimmen, klauteren en hutten bouwen!

๐Ÿ“Œ Hof van Delfland
Natuurspeelplaats Hammenpoort een heerlijke natuurspeeltuin waar je kan spelen, ontdekken en genieten!

๐Ÿ“Œ Speelbos De Elzen - Dordrecht
De Dordtse Biesbosch staat natuurlijk bekend om zijn bevers maar er zijn ook verschillende natuurspeelplaatsen. Zoals de Elzen. Vroeger was hier ook een elfenbos met elfenhuisjes maar die zijn er niet meer. Je kan hier nog wel leuk wandelen, lekker spelen en een ijsje eten!

๐Ÿ“ŒNatuurspeelplaats Zuiderpret - Den Haag
Er is van alles te doen in het prachtige en groene kloppende hart van Den Haag: het Zuiderpark! Je kunt er naar herten kijken maar je ook er ook heerlijk gratis spelen bij Natuurspeelplaats Zuiderpret. De schoenen kunnen uit om lekker in beekjes en stroompjes water te spelen, lekker te relaxen in het gras of te klimmen en klauteren in het grote speeltoestel.

๐Ÿ“Œ Natuurspeeltuin Steinse Groen
Deze speeltuin is een echt natuurspeeltuin met veel water en zand. Let dus wel goed op, op de kids zonder zwemdiploma en vergeet vooral geen schone kleding mee te nemen! Wil je meer informatie? Lees dan hier verder.

๐Ÿ“Œ Speeldernis - Rotterdam
De Speeldernis een een prachtige natuurspeeltuin die je niet mag ontbreken in een voordelige uitjes overzicht! Want niet alleen is de entree onder de € 5,- het is echt een prachtige speeltuin met heel vaak leuke, unieke en uitdagende extra activiteiten. Lees verder voor meer informatie. 

๐Ÿ“Œ Monkey Bos - Wassenaar
In duingebied Meijendel kan je niet alleen heerlijk wandelen, zwemmen in de zee, maar ook spelen in een van de drie geweldige speeltuinen. De meest bekende zijn het Monkeybos en de waterwerken. Lees hier verder voor meer informatie.

๐Ÿ“Œ Openlucht zwembad de Vliet
Openlucht zwembad de Vliet is leuk voor jong en oud. De entreeprijs ligt onder de €5,- en zowel voor de jongste kids als de wat ouderen is er genoeg water plezier! Lees verder voor meer informatie. 

Allerlei andere gratis uitjes voor gezinnen

Tot zover ons overzicht goedkope uitjes voor gezinnen in Zuid-Holland. Weet jij nog een te gekke plek die we hier bij zouden moeten zetten? Mail hem ons door op Karin@go-kids.nl

Opzoek naar gratis uitjes? Lees dan dit!

 

Gezinsuitjes Rotterdam en omgeving -Go-Kids Rotterdam

 

Log In