Avondvierdaagsen zijn een leuke manier voor ouders om samen met hun kinderen een gezonde en leuke activiteit te ondernemen. Deze jaarlijkse wandelevenementen, die meestal plaatsvinden gedurende vier avonden op een rij, bieden de kans om samen te genieten van de frisse lucht, lichaamsbeweging en natuurlijk schoonheid van de natuur. De wandelroutes zijn doorgaans zo samengesteld dat ze geschikt zijn voor kinderen en ouders van alle niveaus, variërend van korte afstanden tot langere tochten voor de meer ervaren wandelaars.

avond4daagse wandelen met kids

Waarom zouden we eigenlijk meer moeten wandelen?

Wandelen is niet alleen goed voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor kinderen. Lekker de natuur in en bewegen! Heerlijk toch? Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van wandelen? 

  • Wandelen is een vorm van lichaamsbeweging die bijdraagt aan de algehele fysieke gezondheid van kinderen. Het versterkt spieren, botten en gewrichten, bevordert een gezond gewicht en verbetert de cardiovasculaire gezondheid.
  • Regelmatig wandelen helpt bij de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van kinderen, zoals balans, coördinatie en kracht. Het stimuleert ook de groei van sterke botten en een gezonde lichaamshouding.
  • Wandelen heeft positieve effecten op het mentale welzijn van kinderen. Het kan stress verminderen en de stemming verbeteren. Buiten zijn en in de natuur wandelen kan bijzonder rustgevend en kalmerend zijn voor kinderen.
  • Natuurlijk biedt wandelen kinderen ook de kans om samen met vrienden en familie tijd door te brengen. Het is een activiteit waarbij ze kunnen praten, lachen en plezier maken met anderen, wat uiteraard bijdraagt aan hun sociale ontwikkeling.
  • Het kan ook een leerzame ervaring zijn voor kinderen. Ze kunnen nieuwe dingen ontdekken, zoals; planten, dieren, insecten en andere interessante aspecten van de natuur. 

avond4daagse wandelen | Go-Kids Limburg

Bovenstaande geldt natuurlijk niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen! ;-) De Avond4Daagse is een geweldig evenement waar je vaak in je eigen buurt kunt genieten van leuke wandelingen. Na vier dagen wandelen, worden de kinderen meestal beloond met een prachtige medaille. Maar waar en wanneer kun je meedoen aan zo een Avond4Daagse? Hieronder vind je een overzicht van Avond4Daagsen die door de gehele provincie Limburg worden georganiseerd. 

Waar & wanneer

Venlo: Dinsdag 14 mei t/m vrijdag 17 mei 2024

Vilt: Bloesem2daagse: van 27 t/m 28 april 2024
Vilt: Dinsdag 18 juni t/m vrijdag 21 juni 2024

Beesel: Dinsdag 4 juni t/m vrijdag 7 juni 2024

Landgraaf: Maandag 13 mei t/m donderdag 16 mei 2024

Beekdaelen: Dinsdag 28 mei t/m vrijdag 31 mei 2024 

Heuvelland4daagse: Donderdag 8 augustus t/m zondag 11 augustus

Heb jij een tip? Een leuke 4daagse die nog niet in dit lijstje staat? Stuur dan een mail naar jeannette@go-kids.nl.