Maastricht, een stad doordrenkt met geschiedenis en charme, heeft ook veel te bieden voor jonge ontdekkingsreizigers. Of je nu lokale inwoner bent of op bezoek komt, hier is onze Top 5 kindvriendelijke Go-Kids Tips om de stad te verkennen met het hele gezin:

1. Go!Gaming

Go!Gaming Maastricht

Vinden de meeste kinderen een citytrip saai? Nu niet meer hoor! Boek een uurtje gametime bij Go!Gaming Maastricht en laat ze hun favoriete spellen spelen. Gegarandeerd een succes! De kids kunnen weer energie bijtanken om verder door de stad te struinen met papa en mama. Win-win!

Meer over Go!Gaming Maastricht

2. Maastricht Underground

Maastricht Underground

Ga diep onder de grond en ontdek de mysterieuze grotten van Maastricht. Jullie kunnen deelnemen aan speciale kindertours en leren over de geheime geschiedenis van de stad. Dit is natuurlijk een top uitje voor kleine avonturiers. Vergeet je zaklamp niet! 

Meer over Maastricht Underground

3. Rederij Stiphout

Rederij Stiphout

Ervaar Maastricht vanaf het water met een rondvaart over de Maas, aangeboden door Rederij Stiphout. Kinderen zullen genieten van het unieke perspectief op de stad en de ontspannen sfeer op de boot. Een hapje eten tijden de cruise? Ga dan mee met de Pannenkoekencruise of de Brunchcruise! Liever niet met de boot? Het zonnetreintje is dan een leuk alternatief!

Meer over Rederij Stiphout

4. Boekhandel Dominicanen

Boekhandel Dominicanen Maastricht

Voor kleine boekenliefhebbers is een bezoek aan de prachtige Dominicanenkerk een must. Laat de verbeelding van je kinderen bloeien te midden van boeken en geschiedenis. Na een dag sightseeing, shoppen, en activiteiten is dit een heerlijke plek om tot rust te komen. Het indrukwekkende decor van de kerk, met zijn gotische architectuur is op zichzelf al een bezoekje waard. Je kunt hier ook even bijkomen met een drankje en een gebakje in de koffiehoek van Coffeelovers!

Meer over Boekhandel Dominicanen

5. Jumpsquare

Jumpsquare Maastricht

Voor iedereen met lekker veel energie is Jumpsquare een perfect uitje. Bij Jumpsquare Maastricht kun je het er allemaal uitspringen! Jumpen is perfect voor wie op zoek is naar een mix van plezier, sport en avontuur. Ervaar het gevoel van gewichtloosheid en vrijheid op de trampolines, voel je krachtig in de Sport Area en ga de uitdaging aan met je eerste backflip in de Trick Area.

Meer over Jumpsquare

Er is nog veel meer te doen in Maastricht

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te doen in Maastricht voor het hele gezin. Hieronder zie je nog meer tips waarmee jullie je dagje uit in Maastricht compleet te maken:

Speeltuin Fort Willem: Voor een dag vol plezier in de buitenlucht is Speeltuin Fort Willem de perfecte bestemming. Klimmen, schommelen en spelen te midden van groen.

Kinderboerderij Daalhoeve: Bevindt zich in het hart van Daalhof, in Maastricht West, en biedt een mooie mix van kinder- en zorgboerderijactiviteiten. De toegang is gratis, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Je kunt hier samen de dieren bewonderen, heerlijk lunchen en met een drankje op het terras neerstrijken terwijl de kids nog spelen in de speeltuin. 

Hoeve Lichtenberg: Het oorspronkelijke Kasteel Lichtenberg is grotendeels verdwenen, maar dat betekent niet dat er niets te ontdekken valt! Beklim de toren en geniet van het uitzicht over de Maasvallei. Zo kun je even terugreizen in de tijd. De hoeve en de kasteel ruïne zijn gratis te bezoeken. 

Vrijthof: Het Vrijthof is een bruisend plein omringd door prachtige historische gebouwen, zoals de Sint-Servaasbasiliek en de Sint-Jan. Hier vinden vaak evenementen en concerten plaats. In de winter vind je hier Magisch Maastricht.

Onze Lieve Vrouwenplein: Staat bekend om zijn gezellige terrassen en restaurants, en de imposante Onze-Lieve-Vrouwebasiliek die het plein domineert. Het is een populaire plek voor een hapje en een drankje terwijl je geniet van het uitzicht op de prachtige kerk.