De leukste tips om te gaan doen tijdens de zomervakantie in Limburg vind je hier! 

Er is heel veel leuks te doen in de provincie Limburg. Ik zet graag alle toppers voor je op een rij:

Land van Kalk in Zuid-Limburg

Speuren, sporen en spelen: Land van Kalk is super leuk voor kinderen, groot en klein! Ga op avontuur met een van de Safari’s, stap in de stoomtrein, ga aan de wandel met ezeltjes of misschien wil je wel eens een koe knuffelen? Het kan allemaal! En is het een druilerige dag, duik dan het museum in… Je vindt hier alle leuke kinderactiviteiten. In de Go-Kids Agenda kun je alle info over de verschillende Safari's vinden; In de zomervakantie worden hier namelijk leuke Kids Safari's, Boerderij Safari's en Ezel Safari's georganiseerd. 
Land Van Kalk Zomervakantie

Meer over het Land van Kalk

FunFactory Parkstad in Brunssum

Creatieve en actieve uitjes
Ben jij nog op zoek naar een super leuk creatief of actief uitje om in de zomervakantie te gaan doen met je gezin? Of misschien willen jouw kids wel iets met hun vrienden en vriendinnen gaan doen tijdens deze zomervakantie? Boek dan eens een van de leuke activiteiten bij FunFactory Parkstad! De kids kunnen zich uitleven tijdens Hatseflats, Junior Paintball en bij een super leuke Graffiti workshopPssst.... Ook volwassenen kunnen hier leuke workshops boeken. Ga bijvoorbeeld eens bijlwerpen of ga eens helemaal los in de sloopkamer.
Hatseflats bij FunFactory Parkstad

Meer over FunFactory Parkstad

BloteVoetenPark in Brunssum 

Ontdek jouw natuur: leerzaam & leuk!
De natuur biedt kinderen een spiegel voor hun persoonlijke groei en is door de jaargetijden een bron van inspiratie om spelend te leren. Alle zintuigen worden optimaal gevoed, wat weer belangrijk is voor veel aspecten van het leven: de omgang met anderen, met jezelf en met de wereld om je heen.
Bij BloteVoetenPark Brunssum ontdekken kinderen om te spelen met wat er al ís. Klauterend, rennend, wandelend op blote voeten leren ze hun lijf beter kennen, waarbij de huid een heel belangrijk zintuig is. Waarnemen via de huid stimuleert ‘het gevoel’ en daarmee wordt intuïtie en zelfvertrouwen versterkt. Een kind dat leert luisteren naar zijn gevoel, heeft een voorsprong, want dit 'gevoel' vertelt hem wat juist is en wat niet! Kom dus samen struinen op blote voeten, geniet, ervaar & … ontdek jouw natuur.
BloteVoetenPark Brunssum Zomervakantie

Meer over het BloteVoetenPark

In den Haversack in Nuth

Zijn jouw kinderen ook helemaal dol op pony's? Dan is er goed nieuws! Je kunt ze nu inschrijven voor een van de geweldige ponydagen bij In Den Haversack in Nuth. Dit belooft een onvergetelijke ervaring te worden vol plezier en avontuur voor jonge paardenliefhebbers. Er zijn ponydagen voor kids t/m 6 jaar en voor kids van 6 t/m 12 jaar. Check onze Go-Kids Agenda voor alle activiteiten bij In den Haversack! 
In den Haversack ponydagen zomervakantie

Meer over In de Haversack

Het Beekse Steentje in Beek

Bij Het Beekse Steentje draait alles om LEGO! Je kunt hier de meest leuke en creatieve activiteiten doen met LEGO. Bouwen jouw kinderen graag met LEGO?Kom dan naar Het Beekse Steentje en geef ze de kans om hun fantasie te gebruiken en hun bouwtalent te ontdekken! Of je nu jong of oud bent, LEGO is voor iedereen. Creëer samen met de kids iets leuks en maak samen plezier. De kids kunnen natuurlijk ook zelf aan de slag gaan, terwijl de ouders plaatsnemen in de Café Corner. Laat ze de eindeloze mogelijkheden van de kleurrijke blokjes ontdekken bij Het Beekse Steentje. 
Het Beekse Steentje Zomervakantie Limburg

Meer over Het Beekse Steentje

Restaurant Aan de Meule in Beek

Bij Aan de Meule in Beek hebben jullie de mogelijkheid om met het hele gezin te genieten. Met de grote speeltuin die grenst aan het terras, hebben de kinderen ook volop plezier terwijl de volwassenen ontspannen en genieten van een verfrissend drankje. De omgeving is perfect voor het maken van prachtige wandelingen. Zoals de naam al doet vermoeden, bevindt dit gezellige restaurant zich recht tegenover een eeuwenoude molen. Elke eerste zondag van de maand wordt er een heerlijke Zondagsbrunch georganiseerd.
Aan de Meule

Meer over Aan de Meule

Maastricht Underground in Maastricht

Loop eens mee met een van de leuke kindergrottentochten bij Maastricht Underground in de grotten van Sint Pieter.  Voor veel kinderen is een kindergrottentocht een echt avontuur vol verrassingen. Het is namelijk ontzettend spannend om de mysterieuze, donkere grot te verkennen. Het hele gezin zal tijdens deze tocht tal van nieuwe dingen ontdekken! En tijdens een warme zomerse dag, kun je hier verkoeling vinden. In de grot is het namelijk rond de 12 graden. 
MAastricht underground zomervakantie

Lees meer over Maastricht Underground

Go!Gaming Maastricht

Bij Go!Gaming beleef je samen met je vrienden en familie de ultieme game-ervaring! Of je nu kiest voor state-of-the-art gaming pc's of de allernieuwste consoles, hier vind je het allemaal. Ben jij nog niet helemaal thuis in de gaming wereld, maar wel nieuwsgierig om te leren gamen? Dan biedt Go!Gaming de perfecte mogelijkheid om hiermee kennis te maken. Het diverse aanbod aan games is hier bijzonder breed, waardoor er voor iedereen wel iets interessants te vinden is. Bovendien krijg je hier volop de kans om alles uit te proberen! 
Go!Gaming Maastricht zomervakantie

Meer info over Go!Gaming Maastricht

Pathé Maastricht

Als je wilt ontsnappen aan de zon en genieten van een ontspannen dagje, dan is Pathé Maastricht dé plek voor jou! Hier kun je namelijk de nieuwste kinderfilms bekijken en heerlijk tot rust komen. Er is voor ieder wat wils. Gaan jullie voor de Oneindige Slijmfilm of kiezen jullie liever voor De Film van Lady Bug & Cat Noir? Wat je ook kiest, bij Pathé Maastricht ben je verzekerd van de beste filmervaring! Wij hebben natuurlijk een overzicht van alle kinderfilms die op dit moment draaien bij Pathé Maastricht. 
PATHE ZOMERVAKANTIE

Meer over Pathé Maastricht

Rederij Stiphout in Maastricht

Bij Rederij Stiphout ben je aan het juiste adres voor de meest vermakelijke rondvaarten in en om Maastricht. Er bestaan talloze opties. Wil je een tocht op de Maas maken of ga je liever met de kinderen mee op de Pannenkoekencruise? Verken Maastricht eens vanaf het water voor een perfect dagje uit met het hele gezin! Op een gezellige zondagochtend kun je genieten van een heerlijke brunch bij Rederij Stiphout op de prachtige Maas! Tijdens deze ontspannen vaartocht word je meegenomen naar de meest betoverende plekjes van Maastricht. Of vaar mee met de Pannenkoekencruise. Deze boottocht belooft dubbel plezier, want je kunt zoveel pannenkoeken eten als je maar wilt. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ze ook nog eens naar hartenlust versieren met smakelijke toppings zoals warme kersen met ijs, verrukkelijk fruit of hartig spek.
rederij stiphout zomervakantie

Meer over Rederij Stiphout

Kinderspeelboerderij 'T Bukske in Valkenburg

'T Bukske in Valkenburg  biedt je de gelegenheid om te genieten van alles wat deze fantastische speelboerderij te bieden heeft, ongeacht het weer. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de binnenspeeltuin, waar ze ook terecht kunnen voor een hapje en drankje. Daarnaast is er buiten op de speelboerderij, omringd door allerlei schattige dieren, volop speelplezier te beleven. Een geweldige skelterbaan, trampolines, schommels en glijbanen. Maar dat is nog niet alles! Meerdere keren per dag kun je deelnemen aan een leuke rondleiding langs alle diertjes. Deze zomer profiteer je van leuke kortingen bij 'T Bukske. Check de Go-Kids Deal incl. entree & kindermenu. Of mag het wat uitgebreider? Want je kunt hier gezellig met het hele gezin genieten van een heerlijke High-Tea met korting
t bukske kinderspeelboerderij zomervakantie

Meer over 'T Bukske

MergelRijk in Valkenburg

In Valkenburg, bij MergelRijk, ga je op een spannende ontdekkingstocht door het uitgestrekte gangenstelsel van deze unieke grot. Je zult hier van alles meemaken! Je ontdekt hoe mergel meer dan 65 miljoen jaar geleden is gevormd en hoe deze prachtige mergelgrotten zijn ontstaan. Er is vanalles te doen voor kinderen. Kom oog in oog te staan met dinosaurussen in DinoRijk, kom zelf een blokje mergel bewerken in het Grottenatelier en ga op zoek naar fossielen in de Mergelgroeve. Ontdek ook de nieuwste attractie van MergelRijk; de prachtige 3D Grotschilderingen!
3D grotschilderingen MergelRijk zomervakantie

Meer over MergelRijk

Kasteelpark Born

Kom naar Kasteelpark Born en geniet van een wandeling langs de mooiste plekjes, waaronder een volière met exotische vogels, kinderboerderij en speeltuin. Neem ook eens een kijkje bij de Wasjbear. Hier kunnen kinderen de natuur ontdekken en onderzoeken op hele kleine schaal. Tijdens de zomerperiode is de Wasjbear elke woensdag, zaterdag en zondag geopend. Van 13:00 - 17:00 uur staan de medewerkers voor je klaar. 
Kasteelpark Born
 
 

BillyBird Park Drakenrijk in Reuver

Ben je op zoek naar een avontuurlijke en gezellige dag met de hele familie? Kom dan zeker eens langs bij BillyBird Park Drakenrijk in Reuver! Het park biedt een scala aan activiteiten, geschikt voor zowel jong als oud. Of je nu dol bent op spanning en sensatie of liever rustig ontspant bij het strandbad, hier is voor ieder wat wils te vinden. Dé attractie van Billybird Park Drakenrijk is het nieuwe speelkasteel. Dit indrukwekkende kasteel biedt plezier voor kinderen van alle leeftijden. Glijbanen, touwbruggen, klimtorens en nog veel meer zorgen ervoor dat de kids zich lekker kunnen uitleven. Vanuit de klimtorens heb je zicht over het hele park. Klimmen, klauteren en ravotten gegarandeerd! Ontdek ook alle andere attracties zoals de Ballonvaart, het Bouncenet en nog veel meer!
DrakenRijk BillyBird Park Reuver

Meer over hier Drakenrijk

Kasteel De Keverberg in Kessel

Wil je er een dagje op uit met je gezin en ben je op zoek naar een cultureel uitje? Breng dan eens een bezoek aan dit mooie kasteel. Tijdens een bezoek aan Kasteel de Keverberg kunnen de kinderen op ontdekking met de Schervenspeurtocht door het kasteel. Voor de kids jonger dan 8 jaar is er de Schatzoektocht. Na afloop ligt er een leuke beloning klaar voor de ontdekkingsreizigers. Deze activiteit is inbegrepen in de reguliere entree tot het kasteel. Daarnaast kun je ook leuke gezinsactiviteiten doen met bijv. escaperoom-achtige opdrachten. 
kasteel de keverberg zomeractiviteiten

Meer over Kasteel de Keverberg

Mind Mystery in Horst

Als de zon gaten in de grond schijnt of als er juist een frisse zomerstorm door het land raast, Mind Mystery is altijd een plek voor verbazing en verwondering. Dus heb je in deze zomervakantie tijdens een hittegolf behoefte aan koele ruimtes, bezoek dit park vol optische illusies en laat je verbazen en verwonderen over wat je hersenen zien en je ogen zeggen. Een bezoekje duurt gemiddeld 2,5 uur en is zeer geschikt voor jong en oud! 
Mind Mystery Zomervakantie Limburg

Meer over Mind Mystery

Museum De Locht in Melderslo

Bij Openluchtmuseum de Locht wordt je meegevoerd naar vervlogen tijden, waar de eenvoud van het plattelandsleven centraal staat. Of het nu regent of niet, er valt altijd wel iets te ontdekken en te beleven in deze bijzondere omgeving. Laat je verrassen door de (digitale) speurtocht. Verwonder je over de demonstraties van ambachtslieden, die met liefde hun oude ambachten tot leven brengen. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er ook creatieve activiteiten georganiseerd speciaal voor nieuwsgierige kinderen. In de zomervakantie zijn er elke dinsdag leuke voorstellingen speciaal voor de kids. Kom en ontdek zelf hoe het verleden leeft bij Openluchtmuseum de Locht!
museum de locht zomervakantie activiteiten

Meer over Museum de Locht

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is jaren op rij uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg door de ANWB. Dus dat belooft veel goeds! In de zomer is wat verfrissing wel op z’n plaats… Ren daarvoor door de regenval in de patiotuinen, zoek verfrissing bij de watervallen in de Bergtuin of speel met de fonteinen in het Rosarium. Er is echter nóg meer leuks voor de kinderen: een speurtocht, een avontuurlijke minigolfbaan, een aaiweide en een speelstrand met trekvlot en speeltorens. In de maanden Juli & Augustus gratis entree voor kinderen tot en met 17 jaar. Één kind gratis per betalende volwassene. 

Zomervakantie Kasteeltuinen Arcen Limburg

 

go-kids limburg zomervakantie blog