Wij vinden het heerlijk om lekker uit eten te gaan. De kids genieten er ook heel erg van. Maar soms is het een hele zoektocht om te ontdekken waar je als gezin allemaal blij van wordt. Want het is natuurlijk alleen maar leuker als de kids het ook heel erg naar hun zin hebben, en papa en mama hierdoor nog lekker kunnen natafelen.

In deze blog zet ik de leukste kindvriendelijke restaurants voor jullie op een rij. Deze eetgelegenheden vallen helemaal in de smaak bij gezinnen, door hun kleurrijke menu's, gezellige ambiance en leuke speelruimtes. Zodat niet alleen (groot)ouders genieten van een maaltijd, maar ook de kids zich hier meer dan welkom voelen. En daar worden wij natuurlijk ontzettend blij van!

De leukste & meest kindvriendelijke restaurants van Limburg

1. De Pannekoekenbakker Thorn
2. BloteVoetenHut in Brunssum
3. Brasserie Bie De Groeve in Meersen
4. Restaurant Aan de Meule in Beek
5. Jungle Café in Nuth
6. All American Bowling Stardust in Sittard
7. Pannenkoekencruise bij Rederij Stiphout Maastricht
8. Jantje zag eens pruimen hangen in Gulpen
9. Jagersrust in Velden
10. ABC Restaurant Sevenum

1. De Pannekoekenbakker Thorn

Pannekoekenrestaurant Thorn

Bij dit restaurant heb je de keuze uit meer dan 250 verschillende pannenkoeken die op het menu prijken. Speciaal voor de kids is er een uitgebreide menukaart. Na het eten kunnen ze zich heerlijk vermaken in een van de speelkelders die speciaal voor hen zijn ingericht! Bij de pannenkoeken krijgen de kids ook nog eens smulmunten, waarmee ze iets leuks mogen uitzoeken in het winkeltje. En natuurlijk is dit super leuk om te combineren met een uitje aan het witte stadje Thorn! 

Alles over De Pannekoekenbakker Thorn

2. BloteVoetenHut in Brunssum

BloteVoetenHut

Bij goed weer vermaken de kinderen zich hier op de speeltoestellen en in het speelkeukentje buiten, dat goed te zien is vanaf het natuurterras. Binnen in de hut is er ook genoeg speelgelegenheid voor de kleintjes. Denk aan een sensory tafel, een keukentje, klimmateriaal en nog veel meer. En natuurlijk smullen hier de grote én de kleine mensen van een heerlijk ontbijt, lunch of diner!

Alles over de BloteVoetenHut

3. Brasserie Bie De Groeve in Meerssen

Brasserie Bie de groeve

Het hele jaar door is dit de perfecte plek om met de kinderen te genieten van een heerlijke maaltijd. Bij mooi weer kunnen ze zich uitleven in de ruime buitenspeeltuin, en zelfs bij minder goed weer is er een gloednieuwe binnenspeeltuin beschikbaar waar kinderen tot en met 12 jaar plezier kunnen beleven.

Alles over Brasserie Bie de groeve

4. Restaurant Aan de Meule in Beek

Aan de Meule

Of je nu komt voor de lunch of het diner, bij Aan de Meule ben je van harte welkom, ook met de kinderen! Er is een speciale menukaart voor de kleintjes, waaruit ze een 3-gangenmenu kunnen samenstellen of losse gerechten kunnen kiezen. En terwijl de volwassenen ontspannen nagenieten met een lekker drankje, kunnen de kids zich uitleven in de grote speeltuin naast het terras

Alles over Aan de Meule

5. Jungle Café in Nuth

Jungle Café Unit 13

In het Jungle Café waan je je in een echt oerwoud! Overal zijn jungle-decoraties en coole lichtjes en geluiden die de jungle-ervaring nog echter maken! Of je nu komt voor een gezellig diner of een lunch in de middag, hier kun je heerlijk eten. Het sfeervolle Jungle Café maakt deel uit van Unit 13 Outdoor Adventures.

Alles over het Jungle Café

6. All American Bowling Stardust in Sittard

All American Bowling Stardust

Bij All American Bowling heb je de keuze uit een uitgebreide menukaart met diverse Amerikaanse en Hollandse lekkernijen. Ook zijn er verschillende arrangementen beschikbaar, zodat je voor of na het bowlen kunt genieten van heerlijk eten. Maak er een gezellig dagje uit van met het Family Fun Deal-arrangement, waarbij je onbeperkt kunt genieten van friet of aardappelkroketjes, een snack (of burger voor volwassenen), onbeperkt gebruik van de Salad Bar, een verfrissend drankje en natuurlijk een uurtje bowlen met de hele familie!

Alles over Bowling Stardust

7. Pannenkoekencruise Rederij Stiphout in Maastricht

Pannenkoekenboot Rederij Stiphout

Een Pannenkoekencruise is een waar feest op het water! Geniet tijdens een ontspannen boottocht over de Maas, langs het centrum van Maastricht en de omgeving, van onbeperkt smullen van heerlijke pannenkoeken. Maak het feest compleet door de pannenkoeken te toppen met warme kersen en ijs, sappig fruit, of hartig spek. Een culinaire belevenis op het water waar je naar hartenlust kunt genieten van overheerlijke pannenkoeken!

Alles over de Pannenkoekencruise

8. Bie Jantje

Jantje zag eens pruimen hangen

Bij Jantje in Gulpen is een fantastische plek voor ouders die op zoek zijn naar een gezellig uitje met het gezin. Gelegen in het pittoreske Gulpen, biedt Bie Jantje een warm welkom voor families die op zoek zijn naar heerlijk eten en een ontspannen sfeer. Bij goed weer kunnen de kinderen spelen in de grote speeltuin buiten. 

Alles over Bie Jantje

9. Jagersrust in Velden

Jagersrust

In Velden ligt het gezellige familierestaurant Jagersrust. Hier kun je genieten van heerlijke hamburgers, salades & pannenkoeken. Er is een uitgebreide kinderkaart, met onder andere peuterpannenkoeken! Hier kun je ook op avontuur via het Smokkelpad! Kinderen (en volwassenen) kunnen op deze leuke route klimmen, bouwen, ravotten en over touwen lopen. Super leuk! 

Alles over Jagersrust

10. ABC Restaurant Sevenum

ABC restaurant

Op een sfeervol dorpsplein vind je maar liefst 12 diverse restaurants, variërend van heerlijke pannenkoeken en wafels tot verrukkelijke sushi. En alsof dat nog niet genoeg is, wacht het uitnodigende dessertbuffet en een waar snoepwalhalla! Voor de kleintjes is er zelfs een gezellige binnenspeeltuin. 

Alles over ABC restaurant

Dit zijn de favorieten bij ons thuis! Heb je er al trek van gekregen? Uiteraard vind je nóg meer inspiratie op onze site!