Zwemvereniging Nieuw-Vennep is een sportvereniging in de Haarlemmermeer, Noord-Holland en zwemt in het zwembad De Estafette in Nieuw-Vennep.

Kinderen en jongeren zijn van harte welkom om bij de Zwemvereniging te (leren) zwemmen voor het Zwem-ABC en Zwemvaardigheden en om te Wedstrijdzwemmen. Op deze website vind je de belangrijkste informatie over deze disciplines.

Zwemvereniging Nieuw-Vennep heeft plaats voor nieuwe leden!!!!

Methodiek Zwem-ABC Zwemvereniging Nieuw-Vennep

Onze vereniging hanteert vier stappen/badjes op weg naar het A-diploma. Na het afronden van elke stap, ontvangt uw kind een certificaat/diploma ter beloning.

Het A-diploma
Ondiepe bad
De eerste drie stappen worden aangeleerd in het ondiepe bad, ook wel het instructiebad genoemd.

Stap 1 (Badje 1): Watervrij maken en leren drijven
Stap 2 (Badje 2): Aanleren beenslagen
Stap 3 (Badje 3): Aanleren armslagen plus de combinatie van armen en benen

Het diepe bad
Als de drie stappen in het ondiepe bad zijn doorlopen, komt het kind terecht in het diepe bad waar gezwommen wordt voor het A-diploma.

Stap 4: De kinderen zwemmen in het wedstrijdbad en worden voorbereid op het A-diploma, waaronder ook het leren zwemmen met kleding aan.

Na het behalen van het A-diploma streven wij er als vereniging naar dat elke zwemmer het volledige Zwem-ABC behaalt. Daarom vindt er een automatische doorstroming plaats van het A-diploma naar het B-diploma en van het B-diploma naar het C-diploma. Na het behalen van het C-diploma is het voor kinderen mogelijk bij ons verder te zwemmen voor één van de Zwemvaardigheidsdiploma's of te gaan Wedstrijdzwemmen.

Het B-diploma
Bij het B-diploma worden de afstanden van de oefeningen verder opgebouwd en leren de kinderen ook duiken.

Het C-diploma
Bij het C-diploma worden de afstanden nog verder opgebouwd, en leren de kinderen ook een startduik, hurksprong, koprol, hoekduik en wrikken.

Een kind dat het C-diploma heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Maar het is raadzaam om regelmatig te blijven zwemmen na het halen van het Zwem-ABC. Na het behalen van het Zwem-ABC kan je bij onze vereniging doorstromen naarZwemvaardigheid of Wedstrijdzwemmen.