Zwemles bij Sportacademie Nauwelaerts de Agé

Zwem activiteiten

Zwem-ABC…

De Zwemschool Nauwelaerts de Agé verzorgt ook zwemlessen voor kinderen vanaf 3,5 jaar. Op deze jonge leeftijd zwemmen de kinderen 2x per week 30 minuten op Maandag en Donderdagmiddag van 15.00 uur tot 15.30 uur.
Bij de leeftijd v.a. ruim 4 jaar zwemmen de leerlingen 1x per week 50 minuten.
De zwemlessen vinden plaats op de dagen Maandag t/m Zaterdag, dus na schooltijd en ook in het weekend!
Er wordt gezwommen op Maandag t/m Zaterdag:

De tijden worden samen met u vastgesteld in overleg met de zwemafdeling.

Leren zwemmen is in ons land heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in één van de vele zwembaden of recreatieplassen. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Sportacademie Nauwelaerts de Agé is in de wereld één van de pioniers op dit gebied. Al ruim een halve eeuw leren jonge kinderen bij ons de beginselen van het zwemmen en meer. Iedereen die bij ons leert zwemmen wordt opgeleid voor het KNZB Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma's.

Het Zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk speciaal gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn de basisvaardigheden voor veilig zwemmen. Met het zwemdiploma C is het kind zeker in staat om zich in het water te redden.

Vrijzwemmen…

Sportacademie Nauwelaerts de Agé biedt in de ochtend uren uitsluitend voor volwassenen de gelegenheid tot recreatief zwemmen. Voor iedereen die de dag fris wil beginnen is dit vrijzwemmen de perfecte start van de dag. Het zwemwater heeft een constante temperatuur van 30 graden Celsius en is daarmee zeer ontspannend.

Aqua-Fit…

Aqua-Fit is de zeer populaire fitnesstraining in het water voor de figuurverbetering. Tijdens de trainingen krijgt u onder deskundige leiding oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van de modernste trainingsapparatuur waaronder de Wet Belt en Hydro Fit Gear. Door de natuurlijke weerstand van het water is bij Aqua-Fit de mogelijkheid op blessures vrijwel uitgesloten. Aqua-Fit is dankzij dit en de prettige warme temperatuur ook een zeer ontspannen manier van figuurverbetering.
Senior Aqua-Fit
Voor ieder die zich tot de senioren mag rekenen bieden wij Senior Aqua-Fit. De oefeningen zijn hierbij speciaal op zowel de lichamelijke als de geestelijke behoeftes van een senior gericht. Door ondermeer de natuurlijke weestand van het water worden de spieren geactiveerd en versterkt. U blijft lenig, u ontspant en u hoeft zich geen zorgen te maken om mogelijk blessure gevaar.

Zwemles voor volwassenen…

Voor volwassenen heeft Sportacademie Nauwelaerts de Agé zwemlessen voor zowel beginners als gevorderden. Hierbij is ook speciale aandacht voor de groep die problemen heeft met het aanleren van het zwemmen.
De lessen zijn daarbij tevens geschikt voor diegenen die graag hun zwemvaardigheid willen verbeteren.

Ouder en baby/peuter zwemmen…

Van nature is uw baby of peuter al gewend aan het verblijf in water en voelt zich daar prettig in. Door samen met uw kind te zwemmen zal deze op jonge leeftijd de natuurlijke gewenning behouden. Ook is het voor de oudere peuter een voortreffelijke manier om uw kind watervrij te maken.
Het zwemwater heeft een prettige verblijftemperatuur van 30 graden Celsius.
Muziek en beweging vullen deze les. Zwemmen voor ouder met baby/peuter is zwemmen met plezier voor twee!