Theater met Puckie organiseert de leukste kindertheaterfeestjes & theateractiviteiten in Haarlem en omstreken! We hebben passie voor natuurtheater, straattheater, schminken en het geven van natuurtheaterkampen.

Info & Aanmelden ►

Leuke kindertheaterkampen bij Theater met Puckie

Theater met Puckie houdt zich bezig met het geven van theaterworkshops, theaterfeestjes, schminken, en natuurtheater.

Alle theateractiviteiten zijn zo opgezet dat de kinderen veel speelplezier beleven en gestimuleerd worden in verschillende vormen van expressie en beweging. Het belangrijkste is dat de kinderen helemaal zichzelf mogen en durven te zijn, dat ze genoeg persoonlijke aandacht krijgen en ‘gezien’ worden.

De interacties tijdens de theaterlessen zorgen ervoor dat leerlingen op een natuurlijke en onbewuste manier sociale vaardigheden ontwikkelen. Leerlingen leren hoe zij om kunnen gaan met onenigheden, hoe ze met elkaar kunnen discussiëren, hoe zij elkaar kunnen ondersteunen en hoe ze ervaringen kunnen delen.

Leerlingen oefenen tijdens de lessen met empathie, sociale competentie, leerling-leraar interactie, leerling-leerling interactie, jezelf presenteren en emoties. Hier wordt veel aandacht aangegeven ter bevordering van de sociale en emotionele ontwikkeling van de kinderen plus de versterking van de groepsvorming.

Natuurtheaterlessen voor kinderen

De natuurtheaterlessen zijn zo opgezet dat de kinderen veel speelplezier beleven en gestimuleerd worden in verschillende vormen van expressie en beweging.

Tijdens de theaterlessen gebruikt Puck naast kostuums en schmink de natuur als het podium en natuurlijke materialen voor decorstukken.  Attributen zoals een toverstaf, een kroon, elfenstof of heksenbezem worden van stokken gemaakt die gevonden wordt in de natuur.

De gehele Kweektuin wordt gebruikt; picknicken buiten of in de tropische kas, spelen bij het heksenbosje, op zoek naar materialen in de siertuinen en de ruïne. Wie kan er een magische toverspreuk bedenken? Wie kan er lachen als een heks?

Alleen bij onweer of hevige regen of wind gaan de lessen niet door of deze worden verkort. Kinderen dienen kleding te dragen, die ze warm houdt en waarin ze ook buiten mogen spelen.

Wat krijgen de kinderen tijdens hun natuurtheaterlessen:

  • heksenbezem maken en vliegles
  • heksenpersonage meer uitdiepen: wat voor heks ben je en wat zijn jouw superkrachten?
  • heksenspeurtocht met allerlei heksennatuurweetjes

Tot slot gaan jullie de toverdrank en elfenstof laten bruisen door te toveren en de heksendans te doen. Hierna zullen de toverstenen tevoorschijn komen!
Wie gaat er mee op avontuur?

Info & Aanmelden ►

Pietenschool voor kinderen

Oud Hollandse spelletjes in een nieuw Sinterklaas jasje, sluipen, daklopen, pakjes leveren door de schoorsteen, pepernotenrace, zaklopen, paardjeprik, lekker dansen, knutselen, schminken of kies een glittertatoo! Versier je eigen speculaaspop en neem deze mee naar  huis. Tot slot ga je de Theaterpieten helpen met het zoeken naar een schat! Als je die vindt hebben de Theaterpieten een beloning voor je! 

We eten een heerlijke en gezonde Sinterklaasthema lunch, snacks en drinken warme chocolademelk. En natuurlijk is er voor iedereen genoeg snoepgoed en word je overspoeld met pepernoten!

Info & Aanmelden ►

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Indoor
  • Outdoor